Osmakligt. Orättvist. Oroväckande Och Omoraliskt // Kao

En procent av Jordens befolkning äger FEMTIO procent av världens alla tillgångar, samtidigt som mer än EN MILJARD människor lever i skriande fattigdom.   Dessa EN procent styr också världens politiker. Inte tvärtom…

Så länge vi har ett globalt kapitalistiskt system kommer denna enorma orättvisa fortsätta och politikerna fortsätta att vara knähundar till storkapitalet.

 

Fy fan!

28 svar till “Osmakligt. Orättvist. Oroväckande Och Omoraliskt // Kao

 1. Kort och koncist. Onödigt att komma med några tillägg. Mer behöver ju inte sägas. Alla kan väl tänka själva (tycker, tror och hoppas jag) och de nödvändiga slutsatserna av detta.
  Bra skrivet. Jag delar på fb.

  Kram!
  /Skvitt

   • Jag har problem med min blogg. WP tycks ha ändrat en massa.
    Vad är en browser? Är det samma som webbläsare?Man ber mej uppgradera, men jag hamnar bara på samma ställe hela tiden och där går det inte göra nån uppgradering 😦

    Säkert en dum fråga för dej, men inte för mej.

    Kram
    Kao

   • Ja, browser och webbläsare är samma sak. Du kan läsa på Wiki: http://sv.wikipedia.org/wiki/Webbl%C3%A4sare

    Din webbläsare är föråldrad. Då måste den uppgraderas. Om du misslyckas kan du ju avinstallera den och hämta den på nytt. Men observera att du måste ha en annan webbläsare att hämta den ifrån. Har du bara en enda måste du alltså hämta en annan först och från den hämta den du avinstallerade ifrån.

    Vilka webbläsare som finns kan du se om du klickar på länken du fick av mig ovan.

    Hur man avinstallerar program i en Windows-PC:
    Klicka på startknappen som du stänger av din PC med. Klicka på ”Kontrollpanelen”. Då ser du ”Program” och därunder ” Avinstallera ett program” och klicka på den blå texten. Då kommer alla dina program upp. Där hittar du din webbläsare som du vill ta bort tillfälligt. Klicka på ikonen och då kommer texten ”Avinstallera” fram i fältet alldeles ovanför listan. Klicka på texten ”Avinstallera”.

    Sen när du är klar så öppnar du webbläsaren och Google och skriver namnet på den webbläsare du hade tagit bort och så hämtar du och installerar den igen. Om det är Chrome är det bara att logga in i Chrome med dina användaruppgifter så har du tillbaka alla dina bokmärken igen. Hur det är med andra webbläsare är jag inte alldeles säker på. Men det brukar gå till på samma sätt. Jag har inte använt dem på länge så jag är lite osäker.

    Om det inte är Chrome som du använder så kan du glömma det mesta av det jag har skrivit och bara hämta Chrome direkt. Du kan därefter enkelt importera dina bokmärken från Internet Explorer och Firefox om det är dessa du har använt tidigare.

    Längst upp i höger hörn alldeles under krysset, som du stänger webbläsare och andra applikationer med, har du tre vågräta streck. Klicka där för att skräddarsy webbläsaren efter dina egna önskemål.

    Lycka till och kram!
    /Skvitt

   • Gå till din PC:s ”Kontrollpanelen”. Klicka på ”Program”. Klicka sen på Installerade uppdateringar”.

    Kram!
    /Skvitt

   • Det är ju huvudsaken.

    Sen en annan sak: WP har gjort vissa ändringar. Och det har alltså inte med webbläsaren att göra. Snabbkommentarsfältet ändrade de till det sämre, tycker jag. man ser ju inte direkt vilket inlägg det handlar om.

    /Skvitt

 2. Ping: Osmakligt. Orättvist. Oroväckande Och Omoraliskt // Kao | pershuvud

 3. Girighet och korruption är människans arvssynd och kan bara stävjas genom att göra samhällsbygge mer lönsamt än samhällsförvaltning. Att låta några bli rika på ett gott samhällsbygge, samtidigt som straffen för korruption inom offentlig förvaltning blir de hårdaste, är en, moraliskt sett, framkomlig väg.

  • Kolla här. Ett visdomsord…
   ”Ty där mycken vishet är, där är mycken grämelse; och den som förökar sin insikt, han förökar sin plåga”. (Predikaren 1:18)

   Kao

  • Korruption och girighet kanske är en arvssynd (ett slags mänskligt men ändå omänskligt beteende), men jag vägrar tro att det inte kan stävjas. Det är inget definitivt tillstånd. Jag känner många som varken är giriga eller avundsjuka och det högaktar jag.

   Kao

  • Det är så gräsligt att man mår illa. Vilka, förutom de nämnda, kan tycka att sånt är ok? Om Jordens resurser/tillgångar hade varit någorlunda jämnt fördelade hade fattigdom och sjukdomar varit utrotade.

   Ciao’
   Kao

 4. Till slut en historia om de två finnarna i bastun som diskuterade om vem som var rikast av dem.
  Finne 1 ”Jag är så rik att jag kan köpa hela jorden”
  Finne 2 ”Jag säljer inte”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s