Hjärtat Mitt // Kao

Idag var jag inne i City på en specialistmottagning och fick ett 48-timmars-ekg inkopplat. Så nu har jag en dosa med tre elektroder på framsidan av kroppen. På torsdag 12/2 ska jag ta bort det och lämna tillbaks dosan och min personliga ”dagbok” när och hur hjärtat rusar. Sen tar det 4-5 dar att analysera resultatet så att jag och min ”husläkare” får veta resultatet.

När jag var där idag togs först ett vanligt EKG och det visade att hjärtat slår för fort och oregelbundet. Dubbelslag och hoppar dessutom över slag. Trots noll stress och vila i väntrummet 15 minuter innan det var dags.

Mitt hjärta är inte som det borde vara. Rent fysiskt, alltså ;-). Det slår för snabbt, för hårt och ojämnt och har gjort det ganska länge nu. Så fort jag går utanför dörren, eller just när jag vaknar så är det ett väldigt dunka-dunka och jag blir andfådd och mår dåligt.

 

Får väl se vad som händer.Brukar inte skriva om mina sjukdomar, men idag gör jag ett undantag.

10 svar till “Hjärtat Mitt // Kao

  • Tack, snälla du.Hoppas jag också.
   Igår gjordes även en spirometri (lungkapaciteten) och jag ligger kvar på ”71” som är gränsvärdet för KOL.

   Men det enda doktorn är intresserad av är att jag ska ta upp träningen igen – trots att jag flåsar som en flodhäst bara av att gå 100 meter till Coop. Det tog mej en vecka för att ladda inför att åka till City för att hämta och lämna ekg-apparaten.

   Jag måste först bli något bättre innan jag orkar träna. Det finns en ju anledning till att jag inte orkat göra ett enda jota de senaste 2 åren.

   Kaoskram

 1. Rökte själv i många år,men plötsligt en dag la jag bara av. Det var ifs inte så ”bara” för lätt var det inte,men det gick.

  • Tack för kommentaren och grattis till rökstoppet.
   Har själv försökt sluta några gånger, men blir både folkilsken och deprimerad :(. Nu röker jag ca 6-7 cig/dag men ska försöka plana ut för att sen sluta.

   Ha en trevlig helg
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s