De Stora Galleriornas Och Därmed Stockholms Skönhetsdöd // Kao

Det byggs allt fler nya gallerior och färre och färre handlar i dem. Men den ”fattiga” tredjedelen av befolkningen, (som jag själv tillhör), har inte råd att handla där alls. Hyra och räkningar slukar nästan alla pengar. Resten går till mat.

I USA står fler och fler gallerior öde. Som jag nyss nämnde: p.g.a att folk inte har pengar. Så kommer det bli här också. Men i slutänden blir det vanligt folk som tvingas stå för kalaset. Som det alltid blir.

Kapitalet, kapitalisterna, de som försöker tvinga oss till det eviga slaveriet att handla, handla, handla. Låna, låna, låna har visst inte begripit att just de själva  och deras politik ligger till grunden att många  inte längre kan just handla!  Men det är ju kapitalets levebröd! Politiken har / är sådan att den fattigaste tredjedelen inte längre kan sponsra med pengar. De s.k ‘hjulen’ snurrar allt saktare. I förlängningen kommer det innebära kapitalismens död. Det går inte att de själva samlar allt i sina lador och att folk lever på lån. Till slut faller allt. Jag hoppas jag lever då och får se raset…

Vad har kapitalisterna för glädje av att i framtiden sitta på all makt och alla pengar, när folket går i konkurs? Ingen handlar längre deras fula  gallerior.

Nu har man ekonomiskt utmattat en tredjedel av befolkningen ekonomiskt så ger man sej på den ”mittersta”tredjedelen som har goda inkomster, men desto flera lån de nu blir alltmer tyngda av. Snärjda livet ut av skulder till bankerna, som är de största skurkarna. (”Den som är satt i skuld är icke fri” (Göran Persson).

I Stockholm tänker man riva upp kulturmärkta Slussen för 100-tals miljarder och dessutom slå upp ett asfult glaskomplex i kanten av Gamla Stan, en galleria till (!), som ska få oss att handla, handla, handla. Till ilska för dem  som, främst,  bor alldeles bakom eländet och för dem som ser skönheten i den nuvarande öppna utsikten. Till sorg och ilska för söderborna,  stockholmarna, som trodde de hade ett ord med i laget i.o.m att de hade vetorätt. Vilket givetvis inte stämde. Det var bara ‘ett spel för gallerierna’ – galleriorna.

Det verkar ligga en stor portion desperation bakom att förstöra stadens supervackra skyline/waterfront till förmån för krämarna. En dödsvandring från nya Slussen mot Gamla Stan som kommer psyka de som går över den tilltänkta betongfyllda gångbanan mot Gamla Stan och Skeppsbron, att gå in i glaskomplexet för att spendera sina pengar.

Ett arv efter alliansregeringen? De som bor i området har motsatt sej hela projektet i åratal, men  får (som vanligt) inget att säga till om.

Dessutom har nu näthandeln tagit över galleriornas roll alltmer. Vet ej om jag ska skratta eller gråta. Hmmm. Jag tror jag skrattar. Bort med de fula kommersiella ladorna! Spräng skiten i luften!

——–

Läste nyligen att många unga kvinnor har som främsta intresse att ”SHOPPA”. Är det ett intresse??? Jag blir minst sagt förvånad över den flathet och stora börda media och kommersialismen lägger på våra ungdomar.

13 svar till “De Stora Galleriornas Och Därmed Stockholms Skönhetsdöd // Kao

 1. Kapitalismen kommer som alla andra förutvarande samhällen att gå under. Frågan är bara hur länge det ska dröj.
  Nu passar det ju att se Framtidens stöder på Kunskapskanalen. Det startade just nu.

  Kram!
  /Skvitt

 2. Ja när ska raset rasa? Det är frågan det..för visst kommer det att falla sönder någon gång. Vet inte om jag vill vara med då och rasa ner ..känner lite oro över vart allt är på väg.
  Har insett för länge sedan att det inte kan hålla i längden …att öka och öka..och prestera och prestera mer och mer..
  Det fattar väl vem som helst att det inte håller …eller är en del helt förblindad av habegär?
  Jag blir mörkrädd men kan inte annat än skatta jag med åt eländet..

 3. Ja, det där slussprojektet är vansinne! Å tillför det någon försköning av området? Näe… Å det är en väldans trist utveckling det där med shopping-gallerior. Varenda liten småstad skaffar sig (minst en) sådan och utbudet är detsamma överallt.
  Jag tror att många ägnar sig åt shopping som en form ångestdämpare, ungefär samma princip som vid diverse missbruk. Det ger en snabb kick, men efter att kicken har avtagit kommer ännu mer ångest som dämpas med ännu mer shopping etc. Kloktok har inte ekonomi heller att ”slö-sss-hoppa”… Det går ju liksom inte heller att tro på obegränsad tillväxt… Den dag medelklassen drabbas av arbetslöshet spricker bubblan… *poff* Å då finns de där, de övergivna och öde shopping-galleriorna. Man kanske kan bygga om dem till tomatodlingar då, eller något. 😉
  Fridens liljor

  • Visst. Precis så är det. Och varför inte (som du skriver) bygga om eländet till odlingar? Men då kommer det väl någon annan som vill tjäna pengar på det också… 😦

   Ciao’
   Kao

 4. Nu vet ifs inte hur gammal du är. 🙂 Men det finns säkert goda chanser att det under vår livstid sker ett ras som du här är inne på. Jag e rätt trött nu, annars hade jag skrivit lite mer. Go natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s