Vem Sponsrar Islamiska Statens (IS) Vidrigheter Som Mest? // Kao

Jag orkar inte gå in i alla svängningar i denna världspolitiska fråga. Har dock läst en hel del i frågan.Men jag har en känsla, en mycket stark aning:

Det är Saudiarabiens shejker som sitter med armarna i kors, skrattar och låter resten av världen fundera och agera i frågan. De lever ju själva efter just sharialagarna, som de höga herrarna i denna diktatur alltid har gjort. (Folket  och landets resurser där är deras personliga egendom)..

Klart de vill att IS’ strider och mördande ska fortsätta deras planer, så de själva slipper – och att shejkerna kan fortsätta narra omvärlden med sina enorma förmögenheter som vapen. . Deras baktankar är  själva essensen i det strikta krigiska islamska  tänkandet, men inte för vanligt folk inom religionen. Som bara vill ha lugn och ro i sina liv. Ledarna för eländet kommer från bl.a de saudiska skrämselteorierna mot sitt eget folk. Och de är de som ligger bakom rekryteringarna till sekter som IS och Boko Haram..

Varför ifrågasätts inte Saudiarabien och deras dagliga vidriga brott mot mänskliga rättigheter? Jo, det handlar om så mycket och stora pengar. Vem hade trott annat? Men utbytet med Saudiarabien är så lönsamt för Sverige att man (som vanligt) offrar tankar och känslor och heder för att få sälja vapen  dit – och det är INTE något som kommer oss medborgare till del. Om nu någon hade trott det.

Men ändå fortsätter vi skicka vapen till Saudiarabien – ett vapenutbyte som funnits i årtionden! Liksom vårt fjantande för det stora skitlandet i Mellanöstern. Svenska Staten gör en sak – mörklägger den – och ger oss sen dimmiga besked. Sveriges samarbete och handel med Saudiarabien har – efter flera s.k ‘skandaler’  fortsatt som vanligt, när den mediala stormen har lagt sej. För tillfället.

Vapen mot tystnad.

Olja mot ett uppenbart förtryck.

Hur ska väst-politikerna kunna krumbukta sej ännu mer för att få oss att tro något annat?

OBS!  Detta är mina tankar. Rätta mej om jag har fel-

21 svar till “Vem Sponsrar Islamiska Statens (IS) Vidrigheter Som Mest? // Kao

 1. Jodå, precis så är det. Det är Saudiarabien som stöttar IS. Men det är bara en del av sanningen.

  Saudiarabien är i förbund med bland annat USA, dess mäktigaste bundsförvant. Skälet från USA:s sida är olja och geostrategi. USA stödjer alltså i största hemlighet IS.
  Men det finns en annan mycket mäktig bundsförvant. Israel!
  Det kanske man inte vill tro. Men när det handlar om pengar har religion ingen betydelse. Religion har bara betydelse för att få folk att strida mot varandra och för att enas inåt. Religion är alltså livsviktigt för dem som skiter i religionen men dyrkar pengarna!

  Något att tänka på: för många med islam som religion är judarna legitima måltavlor därför att judarna har stulit palestiniernas land. Ändå har IS, som ju säger sig kämpa för islam, Muhammed och en islamsk stat ännu aldrig ens med ord hotat Israel! Är det inte bestickande?

  Kram!
  /Skvitt

  • Människorna som bor i ‘Israel’ har givetvis all existensberättigande! Vare sej de är sionister, kristna eller muslimer! Det är RELIGION.

   Det är STATEN Israel jag inte gillar. POLITIKEN. Att det ö.h.t blev en stat, skapad av FN för människor som i evigheters evighet känt sej kränkta av omvärlden – en omvärld som tydligen känner skam och skuld lika länge – är DET som JAG vänder mej emot.

   Historien är viktig, men ska inte behöva vara så överväldigande. Det är många människor som lidit svårt av förtryck och förföljelse, både av nazismen främst på -30–45-talet och senare. Och NU.

   Känslomässig utpressning är vad ‘Israel’ ägnar sej åt. Förutom alla aggressioner mot alla och envar..

   Kram
   Kao

   • Detta hittade jag på fb. Vad har du för synpunkter?

    >”Då det kommit till vår kännedom att det inom kort antagligen kommer ett drev i media mot PDF och Carl Norberg, tänkte vi föregå alla känslomässiga reaktioner genom att reda ut begreppen! Partiet De Fria är emot politisk sionism, inte någon religion!

    -En antisemit definieras funktionsmässigt som en person som hatas av Zionister-

    Varför? Jo:

    Det är ett envist ökande tjat om att vara emot politisk sionism är samma sak som att vara antisemit! Det kan inte vara längre från sanningen, och alla som har förstått sig på sionismen måste ju vara underbegåvade om man anser detta vara en behjärtansvärd ideologi!

    Att vara lite dåligt insatt i judendomens religiösa seder är en sak , men alla borde veta tillräckligt om sionismen för att kunna konstatera att det är två helt skilda saker! Det är inte ens samma sport om man får lov att uttrycka sig i sådana termer! Men såklart finns det ju dem som gärna vill blanda ihop äpplen med päron!

    I sionismen sammanförde Theodor Hertzl, en tanke om en nation, en ras, ett folk, och utvaldhet! (Finns ju andra som haft samma polariserande ideologier, Hitler för att nämna någon). En judisk stat helt enkelt, och som av en händelse planerades där Palestina ligger, år 1897 på den första sionistkongressen! Officiellt för att man ansåg att en bok som skrevs för några tusen år sedan gett dem rätten till denna plats på jorden, men som egentligen snarare handlade om geopolitik och ekonomi. (Kommer till detta senare)!

    1914 startade WW1 och det första man gjorde efter att Gavrillo Princip lyckades trigga igång kriget efter att ha skjutit kronprins Franz Ferdinand, var att spränga tågrälsen som Tyskarna byggt österut och därmed kunde undvika Rothschilds och det Engelska imperiets sjötullar! 1917 var Engelsmännen på väg att förlora kriget, detta utan att ett enda skott avlossats på Tysk mark. Detta faktum drog Rothschilds fördel av och lovade England att de skulle få med amerikanarna i kriget på deras sida, mot löfte om en liten bit land i Palestina (finns väl dokumenterat i Balfourdeklarationen)! Detta är alltså huvudanledningen till varför Israel planerades där det gjordes, för att man ej skulle försöka sig på att kringgå sjötullarna igen, och hade således inte det minsta med religion att göra!

    Sionisterna har idag infiltrerat merdelen av maktstrukturen i västvärlden, och fungerar som en skuggregering. Detta har man lyckats med då man har kontroll på de flesta, (om inte alla) bankerna, massmedier, populärkultur, storföretag, osv! Pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken, helt enkelt!
    Sionismen har således lite med religionen Judendom att göra, och handlar som vanligt om enskild vinstmaximeringsnytta och inget annat.

    Judendomen används idag som en sorts barrikad för att undvika kritik mot detta system, och de som ändå har modet och driftar sig att göra så, skall räkna med att bli kallad både antisemit, nazist och judehatare! Vi kan ärligt påstå att vi inte hatar någon pga religion eller hudfärg. Det finns bara människor och det finns bara beteenden. Problemet är att om inte fler vågar kritisera detta, och slutar vara så förbannat rädd för vad andra skall tro, tycka och tänka om dig, så kommer det leda till katastrof för oss alla!

    Så vad är då egentligen denna semitism som utgör den grundande tesen för antitesen antisemitism? Alla känner i igen detta reflexmässigt använda argument antisemit. Men varför finns det ingen semitism? Det är det ingen som vet för den finns inte det är inte alls som med arktis och antarktis (anti-arktis), men istället så finns ju uppfinnaren av antisemitismen, vilket kanske kan förklara detta lite märkliga förhållande och varför man inte bara använder begreppet judehat om nu detta är vad som man försöker att uttrycka, vilket implicerar att semitism lite grovt skulle kunna tänkas tolkas som judekärlek, vilket skapar rätt anmärkningsvärda perspektiv i detta, långt ifrån likavärdering och andra människorättsstadgade normer i ett modernt samhälle.

    Anti – semitism

    Wilhelm Marr måste på hela taget ha varit en anmärkningsvärd tänkare, eller en möjligen inte alls.

    Denne Marr var enligt tillgängliga uppgifter gift tre gånger, varav två gånger med judinnor, något som möjligen kan ha en betydelse i sammanhanget. Som en föga framgångsrik affärsman återvände Marr på 1850-talet till Hamburg, detta alltså i tidsmässig anslutning till London Communist Leagues lansering av det välbekanta manifest som framställts av Marx och Engels. Marr höll sig inte särskilt anmärkningsvärt med en något skrymtande socialistisk övertygelse, men hade då även helt passande ändrat sin liberala inställning i rasfrågor och ibland annat försvarade han slaveriet, vilket som vore det av en slump främst riktade sig emot utövare av Islam.

    Marr kan alltså försiktigt uttryckt uppenbarligen antas ha haft vissa politiskt judiska sympatier. Vilket per definition gjorde honom diskriminerande av andra än de som inte befann sig inom ramen för denna indelning.
    Detta framgår av Reise nach Centralamerika (1863) att konfrontationen med verkligheten i ett etniskt blandat samhälle skakade honom och förändrade hans tidigare, vad som i alla fall kan tolkas som idealistiska inställning. 1862 utgav han Judenspiegel och 1879 Vom jüdischen Kriegsschauplatz. Han skickade sina skrifter även till Richard Wagner, vilken hemma i villa Wahnfried, nog inte ens med bästa vilja i världen kan sägas ha varit någon beundrare av judendomens inverkan på samhällsutvecklingen.

    Hemma i dennes bostad kom inte så märkligt nog av samma skäl en annan mörksens man att vistas, denne man hette Adolf Hitler som slöt avtal med den senare tillkomna politiska inriktningen sionismen om en viss slutlig lösning som innebar en bildning av en judisk stat i Palestina och en förflyttning av av judar dit.

    Om huruvida denne Wilhelm Marr är en av historiens värsta skrymtare och byggare av rök och spegelkulisser, eller helt enkelt bara var patologiskt korkad som människa, kan ju möjligen därför lämnas därhän till läsaren att bedöma.Konsekvensen av hans gärningar blev i alla fall ovillkorligen att indelningsraseriet som ledde bort ifrån den affärsmässigt så förkastliga idén i betraktelsen att det bara finns människor och beteenden samt att det borde föreligga humanistisk likabehandling av människor, fick ny luft.

    Vem som var betjänt av denna indelningsentusiasm det vet vi alla vid det här laget och det var inte minst kolonialismen.Så jag kan väl vidare vara lite fräck och påstå att jag vet att värde Wilhelm inte alldeles saknade kopplingar till Hamburg samt de Ostindiska kompanierna och att namnet Emma Franziska Marr inte är betydelselöst i banksammanhang.

    Således…http://www.jpost.com/…/Israel-urges-EU-human-rights-body-to…

    Det är dags för människor att sluta känslomässigt reagera på ord, och istället informera sig om hur saker faktiskt ligger till, innan möjligheten tas ifrån er för alltid!

    Kram!
    /Skvitt

   • Detta var ord och inga visor! Bland de bästa förklaringar jag någonsin läst i frågan. Det är alltför lätt för en icke lika språk- och historiebegåvad person som man själv är, att snubbla på orden och få verbal pisk och kallas judehatare. Ett enda litet förfluget ord – och ja, – du vet ju hur det blir.

    Tack för den utmärkta texten.

    Kram
    Kao

   • Jag skulle vilja, att DU, som bloggare och kunnig person – men utan att använda egna ‘politiska känslor – skulle skriva ett liknande inlägg (utan nåt som kan anses som hat) om situationen i Mellanöstern. Ungefär som det utmärkta inlägget på FB av Daniel…

    Kram
    Kao

   • Han skrev den bästa förklaring jag läst i frågan på evigheter.

    NU har jag (igen) varit in på en kristen sida hos en mycket sympatisk person – och skrivit en hel del. Dels i ilska, men inte mot honom själv . Men om zionismen.
    Han heter Tony. Kolla i hans kommentarsfält. Jag gillar honom, …

    …Dock bör man ej tjafsa om småsaker när man behöverr baxa stora stenar…och folk lider

    Kram
    Kao

   • Du kan kan hitta honom bland mina kommentarer. Han är en kristen bloggare, liksom Kyrkis.
    😉

    Kram
    Kao

 2. Om alla, från korkade eller outbildade, till folk med utbildning och vad man hoppas, en viss klokskap, men som ändå låtit sej indoktrineras tror sej ha fått veta sanningen om det ena och det andra: Folk har ju olika mål! Mest att få leva i fred och få äta sej mätta. Bo på ett humant sätt.

  Mest beror konflikterna på religion, politik och/eller kulturer som klavbinder folk. Främst islam och kristendom. Men även hinduismen.

  Annars hade världen inte sett ut som den gör idag, Då hade alla begripit att de är lurade för att andra skulle kunna föra världen in i en politik de inte vill. Att de som har makten också har ‘rätten’ att styra ‘packet’.Och så som vi vet så går det åt helvete för alla förutom de som har makten och pengarna. Många samhällen har störtats pga detta och vi är bara ett i mängden som upplever detta. Har vi ingen makt så spelar våra verbala ansträngningar ingen roll . Så har det alltid varit, men vi kan ju jobba på att det INTE ska förbli så.

  Det finns alltid människor som tycker sej vara förmer än andra och ha rätten att uttrycka detta genom att lura till sej alla rikedomar, som egentligen tillhör folket! Precis som psykopater lurar och utarmar sina medmänniskor.

  Det finns dock många olika ‘sanningar’ förutom de som bl.a du och jag kanske har. Dessa sanningar är blandade med åsikter och dessa stämmer inte alltid överens med våra. De är inte idioter för att de tänker annorlunda. Det får vi aldrig glömma. I stället måste vi närma oss varandra i fredliga avsikter. Med verklig vilja och sanning..

  Emellertid är de flesta religioner bundna till kulturer i många fall. Och när dessa smälter samman i ett gytter tillsammans med analfabetism och underutveckling – då uppstår folkhorder som luras att tro att det alltid är andras fel att de själva har det dåligt. Så skapas konflikter, medans de som medvetet grundat konflikterna och sitter på sina förmögenheter av guld och makt – de bara skrattar och låter oss sköta jobbet = att slå mot varandra, att sparka nedåt men slicka uppåt. De vet ju att deras egen vinst, deras egen bekvämlighet är beroende av att de längst ner på stegen strider inbördes, men att inget händer!

  Ja, för fan! Även här i Sverige är det ju så.

  Kram och God Helg
  Kao

 3. Att enbart relativisera allt till olja i fråga Saudiarabien är att göra det hela alldeles för enkelt för sig. Om vi tar som detta med den svenska smutsiga hanteringen av vapenexporten till just aktuella stat, så vet vi att fortfarande har man inte från svensk regering sida gett något som bra argument till varför man gör affärer med en diktaturstat, vilket Saudiarabien otvivelaktigt är.. Dem dystra sanningen är dock ännu värre. För faktum är att den svenska regeringen har inte överhuvudtaget ens argumenterat för och varför man ändå tillstår att göra det. Varför? Det kan bara dom bakom kulisserna ge svar på. Och nu talar vi om så mörka,destruktiva krafter som inte tål dagsljus. Hemliga ordenssällskap och liknande, där har du en del av förklaringen. Har tänkt att skriva en del om det där, frågar är om jag törs?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s