6 svar till “Alliansen Sopade Banan Ren För Den Organiserade Brottsligheten // Kao

  1. Visst kan det vara så att det finns fusk i samhället. Det finns olika människor med olika livssituation som fuskar. Självklart är det så. Det finns även företag som fuskar.

    Jag tror att om myndigheter har inställningen ”Alla är fuskare men vissa har inte blivit påkomna än” så får vi ett iskallt samhälle som bygger på kontroll, spionage och misstro. Det är inte bra för samhället i stort. ”A house divided cannot stand” Shakespeare. Jag tror att fokus på fusk har att göra med ett hårdare samhällsklimat som direkt resultat av aliansregeringens 8 år vid makten och ”slå på dem som ligger” inställning.

    Någon är ”boven i dramat” och då vill man fokusera på sjuka, arbetslösa, pensionärer, korrupta företag, organiserad brottslighet som bov. Är det någon som ser det jag ser ? Är det någon som reagerar på att korrupta företag och organiserade brottslighet faktiskt är olagliga men det är inte olagligt ÄN att vara sjuk, arbetslös, gammal. Varför står det inget om att de som arbetar även kan lämna in falska intyg såsom att man vabbar när man inte gör det osv. Orsaken är för att man vill förstärka och förorena miljön för de som man anser är samhällets parasiter. Man vill få pensionären att skämmas för att han hon inte bidrar till samhället, man vill få den sjuka, den arbetslösa att skämmas för att de suger ut välfärden. Detta är fel. Det är inte rätt och det är orättvist.

    Alla har rätt att leva. Alla har rätt att må bra. Alla har rätt att inte bli misstänkliggjorda bara för att de råkar tillhöra en svag samhällsgrupp. Nu behöver vi stå upp för mänskliga rättigheter, på alla fronter.

    Det är fel att behandla grupper med människor som misstänkta helt utan anledning. Det är fel att försämra välfärden, snart har vi ingen välfärd kvar alls. Vi måste stå upp och kämpa tillsammans för att samhället ska bli bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s