Usch Bush! // Kao

Ebba Bush Thor, den nya skatan i KD, har idag på Första Maj, engagerat en liten sångkör av viftande, hejande  5-åringar för att framföra sitt budskap om abortförbud. MOTBJUDANDE PROPAGANDA, enligt min mening.

Dessutom har människan själv magen i vädret, har  superlön, ordnat liv  och en karl. Ja, hon har det ju bra och är i rätt ålder och kan nu framföra såna mossiga åsikter. Det är ju lätt då  att peka finger åt den som har det sämre ställt socioekonomiskt.

Sätta skam och skuld på unga tjejer, som om hon själv vore Jesu moder och hade moraliska privilegier från Gud själv (vilket är det sista jag tror hon har. Hon kommer ryka i förtrupperna när ”Domedagen” kommer!)

Allt för att visa oss andra att vi borde anamma hennes mörkblå, människofientliga  politik gör hon ju,nu i sin rivstart.

Osmakligt, tycker jag! Men med en sån framtoning så snabbt – och så totalt utan gehör och lyssnande öra, så utan tillstymmelse till empatisk förmåga, kommer hon själv falla platt som en pannkaka – och slå sej rejält. All annan  framtid för en sån person med ett sånt budskap vore konstig.

Lierar hon sej med SD kommer hon klara sej ett litet tag till. Men Gud straffar alltid de otrogna…..de falska, de dömande.

Jag har sett en hel del program från USA, där republikanska abortmotståndare hellre anser att en gravid 13-14-åring ska föda sitt barn och få en framtid som fattig och ensamstående, trots att hennes  liv kunde blivit mycket annorlunda om hon fick rätt till abort. än att föda ett oönskat barn hon blivit gravid med. Förmodligen blivit gravid på fyllan. Det är fruktansvärt i mina ögon! Pappan till barnet nämns knappt…Rädda de unga i vårt land från ett sånt utstakat liv Ebba BT tycker de ska ha och som leder till en eländig framtid för mamma och barn! Som i sin tur leder till en underklass typ den vi ser i USA idag.

Behåll abortlagarna vi har. De är livsavgörande för många unga i vårt land.

Men detta snurriga land , USA, med sina  märkliga morallagar och mord på abortläkare är tydligen en förebild för vissa kristna, typ Ebba B.T. (lHmmm.Livet är ju heligt, eller gäller det bara foster? Men inte abortläkarnas liv?  Inte de unga mödrarnas? ).

Jag har själv en tro, men skulle aldrig i mitt liv rösta på ett sånt parti som är uppenbart människofientligt. Om Jesus såg dessa hemska människor idag skulle han gråta blod! Och han skulle definitivt inte rösta BLÅTT!

Ut med kärringen Ebba Bush Thoor!

41 svar till “Usch Bush! // Kao

 1. Ebba BT + SD blir en ”fin” kemi – BT Kemi, känt för skandalen i Teckomatorp som samhällets skattebetalare sedan fick betala saneringen efter. BT Ebba kan också kosta skjortan i både pengar och människoliv ifall hon får hållas.

  Kram!
  /Skvitt

   • Om katastrofen i Indiska Bhopal borde jag kanske göra ett inlägg.

    Katastrofen var total när vatten och metylisocyanat reagerade med varandra i Union Carbides anläggning den 3 december 1984 och tog livet av 8000 människor de första två dygnen. Totalt skördades omkring 30.000 liv och ännu fler fick men för livet, såsom till exempel blindhet.

    Efter 25 år förklarades åtta tidigare anställda skyldiga till försummelse. Då hade en av dem hunnit avlida. De övriga dömdes till två års fängelse och 2000 dollar i böter.

    Dessa milda domar fick offer och anhöriga att rasa av ilska. Times of India skrev att det var ett hån mot samhället.

    Warren Anderson, amerikan, var VD och högst ansvarig för Union Carbide och olyckan som skedde. När han kallades till domstolsförhandlingarna i högsta domstolen i Indien 1991, anklagad för dråp, dök han aldrig upp. Att få honom utlämnad från USA misslyckades. Han dömdes aldrig. 2014 avled han i Florida, 92 år gammal.

    När olyckan skedde var fabriken under avveckling eftersom den inte längre var lönsam. Billigare gifter hade börjat konkurrera ut metylisocyanat. Under avvecklingen hade alla säkerhetssystem stängts av och skriftliga anvisningar saknades om hur det skulle skötas. Det gick åt helvete med andra ord, enbart på grund av försummelser.

    /Skvitt

   • Där ser man. Tack för infot. Att de skyldiga går fria ser man både i krigs- och fredstid. Det är ‘bara’ vanligt folk som tvingas betala med liv och hälsa.

    Kao

   • Indien är helt nedlusat med gifter!
    Bomullsplockare i Indien såg jag ett program om för ett par år sen. Mannen, en ca 35-årig 4-barnspappa, var så förgiftad av gifter på bomullsfältet att hans fingrar och kropp hade kroknat – och i.o.m bristen på vatten förde han med sej gifterna hem. 2 av barnen var gravt missbildade eftersom mannen förde över gifter till sin fru och hon till fostren. Det var beklämmande att se deras tröstlösa kamp för överlevnad mitt i giftet.

    Kao

   • Visst är det fruktansvärt! Numera är kläder mycket billiga i vissa butikskedjor och alla har sömmerskor i bl.a Indien, Bangladesh och Kina…..där kostar en anställd inte mycket. Men de tvingas utstå vidriga arbetsförhållanden till usla löner. I vissa fabriker bor personalen i trånga kyffen och får inte ens lämna sin arbetsplats. Annat än då de får några dagar ledigt nån gång i månaden, för att åka hem till byn.
    😦

 2. Aborträtten har tillkommit genom lång och ihärdig kamp från arbetarklassen för att förbättra kvinnors situation på flera sätt. Inte minst gagnar det de unga flickornas chans till högre utbildning vilket i sin tur fått ned födelsetalen i vår överbefolkade värld.

  BT Ebba är nog både för ung och alltför obildad för att se konsekvenserna av sina ålderdomliga åsikter baserad på en bibeltolkning som få idag delar i ett modernt sekulariserat samhälle.

  BT Ebba har säkert ingen aning om att innan fri aborträtt fanns så dog många fattiga flickor i illegala aborter, medan de fina fröknarna utförde sina olagliga aborter hos dyra och i övrigt välrenommerade läkare på de bästa klinikerna utan att rättsväsendet lyfte ett finger.

  BT Ebba inser nog inte att fri abort är en klassfråga, eller så skiter hon i det.

  BT Ebba är ett levande exempel på behovet av både preventivmedel och aborträtt. Hon kunde ju ha varit aborterad som det missfoster hon ju är.

  Finns Gud och Sankte Per så kommer hon att avvisas vid pärleporten.

  Kram!
  /Skvitt

 3. Apropå Sankte Per:

  När Ayatollah Khomeini gick bort så kilade han glad i hågen upp till Pärleporten i tron att han som den mest rättrogne hade en given plats i Himmelriket.
  Han knackade på porten och möttes av en förfärad Per och det var första gången Gud hörde Per svära: ”Du kan dra åt helvete!”

  Moloken och oförstående knatade Ayatollah Khomeini ned för alla trapporna och nådde källaren där han möttes av ett varmt och välkomnande sken bakom en illmarigt flinande figur med horn i pannan och denne figur sade: ”Välkommen! Välkommen in!”

  En vecka senare bultade det så frenetisk och desperat på porten hos Sankte Per att han trodde den skulle gå sönder. Försiktigt gläntade Per på dörren och han ser då Hin själv darrande och askgrå i nyllet. Den förskrämde figuren med sina sina horn i pannan bad på sina bara knän om att få politisk asyl.

  – – –

  Inför min inre syn ser jag BT Ebba och Hin Håle i en position som ställer de värsta hårdporrfilmer helt i skuggan.

  Flabb, flabb! 😉 och kram!
  /Skvitt

 4. Abortlagen är en ”helig ko” i det här landet. Det är alltså inget man petar på ostraffat i första taget. Det främsta och egentlig sak som är det främsta argumentet för nuvarande abortlagstiftning är kvinnans suveränitet till att själv,utan att nån lägger sig i det, själv och enhälligt bestämma över sin kropp. Alltså har mannen ingenting att säga till om vid en uppkommen graviditet. Så om vi skall diskutera och hålla oss till detta, så finns det ett och annat som går att diskutera om det. Nu har jag inte satt mig in i exakt vad det är Ebba Busch Thor har sagt gällande i den här frågan. Men om du frågar om min personliga åsikt om denna lag, så anser jag följande. Varje år aborteras 30 000 foster bort i det här landet. Så långt fakta. Borde inte detta då vara en anledning till att vi borde stanna till och tänka till en stund? Men låt mig få ställa några frågor till dig. Tycker du det är moraliskt riktigt att som när en kvinna gör abort p g a fostret hade ”fel” färg på ögonen? Och hur ser du på den fosterdiagnostik där man gör ett selektivt urval av de som man anser vara mest och bäst lämpade till att få ett värdigt liv. Rickard Dawkins har sagt och menar på att det är omoraliskt att sätta barn till världen som t.ex har syndromet, Down Syndrom. Hur ser du på det ställningstagandet? Men om man värnar om det ofödda barnets rätt till liv, hur kan man då anse det som vore det ett omoraliskt synsätt? Själv anser jag att med en lag som idag råder och som har gällt sedan den trädde i kraft 1974/75, så är det svårt att backa det bandet. Ja, i princip är det omöjligt att gå från den nu stiftande till 0 gällande tolerans. Men, det innebär inte för den skull att man inte ska och behöver se över det här. Idag kommer det rapporter om hur unga kvinnor, istället för att använda sig av de befintliga p-medel som finns till hands så löser man en uppkommen situation när man har blivit gravid genom att göra abort. Vad det det som var meningen och syftet med den här lagen? Jag är noga med att inte fördöma nån, det är inte min sak och uppgift att sätta mig till doms över de som har begått abort, så låt mig vara tydlig med det. Men och det står jag för, nämligen att nuvarande abortlagstiftning är minst sagt problematisk och därför behöver vi lyfta upp den här debatten, inte till en nivå av att Ebba Busch Thor inte är riktigt klok, för genom den typen av personangrepp, då har man enligt min mening förlorat debatten. Det är faktiskt inte det som i grund och botten det här handlar om, ut an om något helt annat. För om anser att person vara mindre bildad utifrån en viss ståndpunkt som enbart handlar om förutfattade meningar och som gör att man distanserar sig från den som man inte tycker om, så håller det knappast som hållbart argument i en saklig debatt

  • Man ska inte få abortera fel kön, ögonfärg och dylikt. Det är att gå över gränsen rejält. Inte heller ska abort ersätta preventivmedel. Det finns annat för den sakens skull. Men en oönskad graviditet kan vara förödande för många kvinnor. Kvinnor har kämpat i 100 år för den här rätten och då är det mycket viktigt att värna om den.
   PS.
   Vi brukar skämta ganska grovt om politiker här på bloggen ibland. Självklart är E.B.T inte mer korkad än genomsnittet. Inte heller önskar jag eller någon annan livet ur henne, men jag avskyr den politik som hon är redo att dra partiet uti – till den mörkblåa ytterkanten.

   Ha en bra dag (här regnar det och är kaaaallllt!
   Kao

  • Då undrar jag hur du ställer dej till följande: om en kvinna i ett tidigt skede av graviditeten får veta att barnet kommer födas med obotliga hjärnskador eller andra mycket svåra missbildningar och sedan tvingas leva ett mycket mycket begränsat liv; är det då fel att abortera fostret? Det tycker inte jag. Kan man undvika en katastrof borde man göra det.
   OBS! Nu talar jag inte om t.ex downs syndrom eller ryggmärgsbråck. Det är viktigt att notera. Dessa barn klarar sej utmärkt idag. Men det finns ju genetiska sjukdomar som är mycket svåra.

   • Det är ingen helt okomplicerad fråga det här och därför anser jag att man ska beakta det med största möjliga ödmjukhet, och precis som du helt riktigt är inne på, och som vi vet, så behöver det nödvändigtvis inte vara nåt fel med fosterdiagnostik, allt handlar om hur och på vilket sätt man hanterar det. Och när man upptäcker på,låt oss säga ett mycket tidigt stadie av graviditet att det förekommer, t.ex så kraftiga hjärnskador att det liv man föds till och som man sen bär med sig för resten av sitt liv, hur mycket värde finns det i det och i sådant s k liv? Men märk väl, jag förespråkar inte nån 0 tolerans gällande om friheten och möjligheten till abort. Men å andra sidan där är vi inte idag. Däremot anser jag att man behöver se över gränsen fram till vilken v man får göra abort. Detta som sker idag, och som på senare tid har blivit uppmärksammat i media om foster som får ligga i sköljrum och självdö, det är så fruktansvärt som man saknar ord för det.

   • Föräldrarna älskar givetvis ett svårt skadat barn lika mycket som ett friskt, antar jag. Men hur är ett liv i lidande? Och hade föräldrarna aborterat fostret om de vetat innan hur svårt skadat det var?

    Aborter som är så sena att barnet likaväl skulle kunnat räddas till livet är tveksamma. Det kan jag vittna om, efter den hemska upplevelsen då jag jobbade på KS gyn och tog hand om sena foster.

    Kao

   • Jag har läst en del om det där, om föräldrars reaktioner när allt blev som man inte hade önskat och tänkt sig att det skulle bli. Rätt intressant att sätta sig in i sånt där. T.ex är det mycket vanligt att föräldrar reagerar i och genom både sorg, chock, och ilska, vilket är klart jämförbart med bearbetningsprocessen efter det att nån nära anhörig har gått bort.
    Noterar att det inlägg jag skrev på min blogg idag har lästs fram till nu av c a 30 personer. Det är sånt som gör att man ibland överväger vad det är för idé med att skriva. You can call Mr Nobody..

   • Folk är rabiata ibland.
    Ska ta itu med ditt inlägg senare, men just nu väntar jag på en god vän. Vi ska spela Yatzy 🙂

    Kao

   • Behöver inte fuska. Jag vinner ändå :-). Kanske inte alltid i Yatzy, men däremot i poängpoker har jag en väldig tur. I Alfapet är jag nästan oslagbar, hehe.

    Kao

   • Klart att man reagerar med sorg och ilska i början, om man får ett svårt skadat barn. Men man älskar det lika mycket för det.

    Men varför ska andra med sina moralkakor bestämma hur och om fostret ska få fortsätta utvecklas för att sen kanske dö tidigt i plågor eller oförhet?

    Kao

   • När det gäller sånt där, då är inte föräldrarna förtjänta av en massa goda råd och tips. Det dom behöver är allt tillgängligt stöd som går att uppbringa. Men som sagt, det är inget man kan ta för givet. Tror du förstår vad jag menar.

   • Kolla detta och säg mej, apropå aborter: Om man visste att fostret hade denna sjukdom redan från början och att barnet sen skulle leva ett kort, men plågsamt liv : Gjorde man då fel om man aborterade barnet redan i fosterstadiet?

    Kao

   • Som sagt. Det är svåra avvägningar när det gäller sånt där, därför är det omöjligt för en annan att ge ett tydligt och färdigt svar.

 5. Ping: Om den svenska abortlagstiftningen | Slow train is coming

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s