Ryssland, Väst, NATO Och Flyktingar // Kao

Att Ryssland skulle vara ett hot mot oss har jag svårt att tro. Men det är klart, om vi i väst hetsar dem i vår fria (???) press och går ut med förklenande omdömen om dem – och som Staffan Heimerson på AB (16/5-15) ; t.o.m om Putins utseende – då är det ju klart att de blir arga. (Tänk om jag skulle kalla Staffan Heimerson för fylle-fet-rödbrusig i min krönika, om jag hade en sådan.) Wolfgang Hansson på Aftonbladet ligger inte långt efter Heimerson ifråga om att vara oförskämd mot ryssarna, främst mot Putin.

Det är VI, inte ryssarna som utövar aggressiva handlingar nu med övningarna i norr och allt skitsnack. De måste få flyga i internationellt luftrum och färdas med vilken farkost de vill på internationellt vatten. Det gör ju vi också.

Dessutom övar ju NATO nu på både vårt och på internationellt luftrum! Våra journalister skriver t.o.m vad Putin TÄNKER. Hur man nu vet det. Kanske har våra medier tankeläsare och sierskor anställda ;-)?

Rysshatet har gått för långt! Man ska vara vän, så långt det går, med sina grannar. Inte utmana dem, för det är just det vi gör nu. Och så klagar vi på att spänningarna mellan oss och Ryssland har ökat……..idiotiskt!

Det spelar ingen roll vad jag har för politiska åsikter i övrigt. Jag tycker att det hat våra medier pumpar ut i form av propaganda mot Ryssland är fruktansvärt – och det har eskalerat till bristningsgränsen.

Dessutom har väst sen tidigare lagt sanktioner mot Ryssland p.g.a ukrainakrisen, men vilka sanktioner har vi lagt mot USA då de har invaderat andra länder??? Kolla  kartan på Eaqhans blogg: http://www.eaqhan.wordpress.com/2015/05/29/propagandamaskineriet/

Den visar alltså var VÄST har sina baser i världen. Det säger en hel del om vilka som vill styra andra länders göranden och låtanden – och gör det i form av ständiga invasioner av andra länder där dessa inte gör som USA vill. Och krossar dessa länder i småbitar och gör dem livsfarliga att bo i för medborgarna där – och på så vis SKAPAR MAN ENORMA FLYKTINGSTRÖMMAR OCH ANARKI. Men man städar inte upp i skiten efter sej!

USA måste ju hålla igång sin enorma vapenindustri. Starka krafter där vill därför att krigen ska fortsätta. Det behöver man inte vara Einstein för att begripa. Man öser ju ut massor med vapen även till sina egna medborgare, så de kan skjuta skallen av varandra – och man kallar det för att folk måste kunna försvara sej ”stay the ground”. Och folket där skjuter hej vilt på allt som rör sej och vapenindustrins starka män gråter av lycka.

För att få veta vad som pågår i världspolitiken kan man inte bara lyssna på den ena sidan och deras propaganda. På Internet finns det hur mycket som helst att läsa, även angående terrorbalansen och vad som kommer från öst och vad som kommer från väst. Om man skaffar info, vilket man ju kan göra idag, så får man mer kött på benen. :

(Terrorbalans är ett begrepp som myntades under det kalla kriget och betecknade det tillstånd som rådde mellan de två fientliga militärallianserna Nato och Warszawapakten där båda parter hade tillräckliga mängder avancerade kärnvapen för att utplåna varandra. I en sådan situation är krig meningslöst, vilket paradoxalt nog gör att freden bibehålls.)

9 svar till “Ryssland, Väst, NATO Och Flyktingar // Kao

 1. Jag såg, och detta var på en kristen blogg, för ett tag sen, en bild föreställande Putin i en Gris kropp. Det var inte ok

 2. När Sovjetunionen upplöstes så upplöste man också Warszawapakten mot löfte om att även NATO skulle upplösas. Men när har USA hållit löften någon längre tid? Och det är ju USA som har det helt avgörande inflytandet över NATO.

  Klart vi inte ska vara rädda för Ryssland. Men USA skrämmer. Dock tycks många inte känna den rädsla de borde göra från det hållet. Kanske inte så konstigt. Vi är ju totalt ockuperade redan från denna makt. Vår ekonomi styrs av USA genom att vara så sammanvävd med den. Vår kultur är helt infiltrerad av USA, inte minst genom alla djävla Hollywoodfilmer som ger oss USA:s syn på precis allting, hur vi ska leva (american way of life), vilka värderingar vi ska ha, med vilka glasögon vi ska betrakta världen, osv. Vi får våra nyheter från USA.
  Skitprogrammen på TV, Coca Cola, våra datorers operativsystem, Google, Facebook och nästan precis allt.
  Och vi är direkt avlyssnade med spionprogram som tappar all vår datatrafik och telefonkommunikation på information som lagras hos NSA, så de vet mera om oss än vi själva gör, tack vare algoritmer som analyserar precis allt. Och från det som ser oskyldigt och ointressant ut lägger dessa algoritmer samman an totalbild som ger helt ny information.
  De vet vad vi handlar så fort vi gör det med kort, både direkt i butiken och på nätet. Det avslöjar till exempel vilka intressen vi har. Utifrån det kan algoritmer dra slutsatser om våra åsikter.
  Ännu lättare att se våra åsikter blir det ju om vi bloggar och kommenterar på nätet, allt från bloggar till tidningsartiklar. Och det vi mailar högst privat till våra vänner hamnar också hos USA:s säkerhetstjänst. Och sen undrar kanske någon varför inresan för att turista i USA stoppades av tullmyndigheten.

  OK, men vet inte Ryssland lika mycket om oss? Nej, det tror jag inte. Då hade vi läst tusen gånger mera om det i våra media än vi får veta om NSA och FRA. Det hade ju varit det perfekta propagandascoopet som våra västorienterade media så hett hoppas på. ”PUTIN VET VAD DU ÅT TILL FRUKOST!” vore väl skrivet i fetaste tryck på EXPRESSENs löpsedel – och AFTONBLADETs!
  Men det löpet har ännu ingen sett.

  Jag har inget att frukta från Ryssland. Hotet kommer från USA och EU. Blir det ett nytt storkrig så beror det på att Ryssland till slut måste försvara sig mot de allt värre angreppen från väst. Och då ligger Sverige illa till både av geografiska skäl och politiska. Det sista beroende på vårt öppna ställningstagande FÖR väst och MOT Ryssland. Alltså beroende på att vi inte är neutrala i praktiken.

  Kram!
  /Skvitt

  • Det var ord och inga visor. (* i kanten för denna kommentar).

   Visst är det så. Vi är mer amerikaniserade än vi kanske tror. Helt i händerna på en våldskultur, men många tycks inte begripa hur stort inflytande USA har på oss. Det är ju inte konstigt att våra barn blir våldsamma och känslokalla när de spelar amerikanska våldsspel hela dagarna.

   Sen har vi ju FRA och NSA som observerar allt vi gör. T.o.m när vi handlar mat – men värst är att de kan se allt vi gör och tycker på nätet. Youtube vet precis vad jag brukar titta på; jag får ständigt upp klipp som relaterar till vad jag sett tidigare.

   Nej, det är klart att vi inte är neutrala i praktiken när vi lierar oss med NATO och EU. Vi, som varit ett land som man gärna anlitade vid diplomatiska förvecklingar tidigare.

   När Olof Palme levde var Sverige som bäst, men nu är det ett minne blott.

   Kram
   Kao

 3. Ping: Vassego’, läs en bild! | eaqhan

 4. Ping: NATO propaganda sprids | SvenskaLedaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s