Nio Personer Mördade I Kyrka I USA // Kao

I  det skjutglada USA har ännu ett hatbrott i form av masskjutning skett. En 21-årig yngling, som hade fått en pistol i födelsedagspresent (!!!) lyckades hålla sej i 2 månader innan han använde den. Mot svarta i en kyrka i South Carolina. Nio personer hann han avrätta och flera personer är sårade.

De rasistiska hatbrotten ökar lavinartat i USA och folk skjuter som galningar. Ändå finns det puckon till lokalpolitiker som anser att alla elever ska få bära vapen i skolan. Man baxnar!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/live/abmorgon/article20986685.ab

17 svar till “Nio Personer Mördade I Kyrka I USA // Kao

 1. Dom är inte kloka!
  Men vi har galningar här också. Handgranater mot hyreshus!
  Men hur hade det sett ut om vi hade lika liberala vapenlagar här? Tur vi inte har det. Och ändå finns det så många illegala vapen.

  Kommer att tänka på idioten som köpte en pansarvagn och löpte amok med i någon stad i USA.Hur fan kan en privatperson få köpa en pansarvagn? Men visst, vore ju bra om vi ska göra revolution. Men å andra sidan så hade väl SD och nazisterna köpt vagnar de också.

  /Skvitt

  • GBG och Malmö verkar vara de städer där det är mer eller mindre ren tur om man kommer hem utan att ha fått några kulor i kroppen 😦

   Kan nog tänka mej att man kan få köpa vad som helst, bara det är till rätt pris = väldigt mycket. Kanske försvaret säljer sina uttjänta p-vagnar? Kan man köpa en ubåt så kan man väl köpa en p-vagn?

   Kram
   Kao

   • Stockholmspolisen sålde beslagtagna illegala vapen till kriminella. Det tystades ju ned så klart. Men de höll på ganska länge. Det fanns nämligen ingen dokumentation på destrueringen som skulle ske med vapnen.

    Ett lönsamt extraknäck! Undrar bara hur många poliser som var inblandade i härvan. Undran nummer två: varför vidtogs aldrig några åtgärder mot dessa poliser? Var det för att det var viktigare att tysta ned skandalen eller var det chefer inblandade?

    Kram!
    /Skvitt

   • Naturligtvis var det viktigt att nåt sånt inte kom ut.

    Men vi har mycket märkliga lagar här. Om du har ett illegalt vapen och rånar en bank och sitter av några år på kåken, så får du tillbaks vapnet om ingen annan gör anspråk på det. Detsamma med tjuvgods.

    Kao

 2. ”Efter onsdagens massaker under ett bönemöte i en metodistkyrka i Charleston har 21-årige Dylann Roof formellt anklagats för nio mord.
  Det har fått USA:s president Barack Obama att öppet tala om att landet behöver se över sina vapenlagar.
  Vapenlobbyisterna hos NRA, National Rifle Association, ser varje sådant förslag som ett hot mot amerikanernas rättigheter, men en styrelsemedlem i organisationen gjorde under fredagen ett kontroversiellt inlägg i debatten.
  I ett nätforum dömde han ut pastorn och delstatssenatorn Clementa Pinckney som indirekt medskyldig till dådet.
  ‘Åtta av hans församlingsmedlemmar skulle kunna ha varit i livet om han hade tillåtit dem att att bära vapen i kyrkan. Oskyldiga människor har dött på grund av hans politiska åsikter’, skriver NRA:s styrelseledamoten Charles Cotton i ett inlägg enligt The Washington Post.
  Advokaten Charles Cotton från Houston, Texas, syftar till en omröstning i delstatssenaten 2011 då Clementa Pinckney röstat emot ett förslag som skulle tillåtit medborgarna att bära dolda vapen i bland annat restauranger och kyrkor.
  Inlägget skrevs på ett nätforum där det argumenteras för mer liberala vapenlagar, skriver nyhetsbyrån Reuters.”

  Läs resten här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20996587.ab

  Det är enormt korkat resonemang.
  Visserligen kan en massmördare skjutas ihjäl innan han hunnit skjuta många till döds ifall varenda kotte är beväpnad. Men om inga vapen fanns skulle ingen skjutas ihjäl. Fast det skulle ju ta levebrödet från vapenhandlarna.

  Sådana här massmord är ju relativt vanliga i USA. En del av förklaringen är ju att det är så lätt att skaffa vapen, men det beror dessutom på ett samhälle med mycket inre spänningar som i sin tur beror på att det skiljer så enormt i levnadsstandard mellan rika och fattiga. Psykologiskt får det den effekten att en del, särskilt människor ur den så kallade medelkassen, retar sig på de allra fattigaste och andra som de ser ned på.

  Vi ser samma mönster här hos oss allt tydligare sedan vi har fått hit tiggarna. De utsätts ju inte så sällan för olika former av övergrepp. Och nu har politiska övergrepp börjat drabba dem dessutom. Politiker som vill förbjuda tiggeri, till exempel.

  Att tänka tanken att göra något åt fattigdom tycks däremot vara för svårt för vissa.

  FAKTUM

  I ett antal städer i Götaland säljs gatutidningen FAKTUM för hemlösa. En som säljer tidningen känner jag. Han berättade att det har blivit svårare att sälja eftersom tiggarna finns. Han har en kluven inställning till dem. Det är ganska intressant och jag ska förmedla vad han har ha berättat.

  Många som köper FAKTUM gör det för att lätta på sin egen ångest över att det finns hemlöshet och fattigdom. Men tidningen är bra och förtjänar sitt pris. Därför köper nog de flesta tidningen för att faktiskt läsa den. Men de som bara har dåligt samvete, de kommer billigare undan genom att ge 5 kronor till en tiggare istället för att betala 50 kronor för en tidning. Sen är samvetet rent, så att säga. Och därför har försäljningen blivit tuffare på grund av tiggarkonkurrens. Så han gillar inte tiggare.

  Å andra sidan så har han blivit bekant med en tiggare som alltid sitter på samma plats som han själv står och säljer på. Och den tiggaren gillar han, just för att de har blivit bekanta. Han, faktumsäljaren, berättade hur han lät tiggaren tillfälligt ta hand om hans tidningar medan han själv slank in på ICA för att handla. Det är nämligen så att ICA-handlaren inte gillar att han kommer in med tidningar i handen ifall han vill handla. Lite konstigt, kan tyckas, men det finns många konstigheter som drabbar folk i marginalen.

  När han hade handlat färdigt och kom ut för att fortsätta att sälja tidningen då hade tiggaren sålt en av tidningarna och lämnade över hela det intjänade beloppet till honom, utan att kräva något för sin egen säljinsats. <"En trevlig typ!" sa faktumsäljare.

  Så kan det vara.

  Alla bra människor är bra, men man måste ibland få en relation till dem för att inse det.

  Den amerikanske medelklassidioten som mörade nio personer i kyrkan i USA hade aldrig fått en bra relation till svarta människor. Och det berodde på ett segregerat samhälle. Och det hände ju i ett samhälle som tillåter att nästan alla beväpnar sig. Det vore ju bra om de kunde beväpna sig med jämlikhet, hjärta och förståelse samt därmed umgås mera över barriärer som borde rivas och brytas ned istället.

  /Skvitt

 3. Ping: Tankar kring ett massmord | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s