Stekt Nejonöga med dillstuvad potatis // Kao

Stekt nejonöga,  även kallad nätting ( en slags ålliknande sugfisk utan ryggrad) , åt jag första gången panerad i Helsingborg för massor med år sedan. Det var supergott – och jag äter det gärna igen. Matminnet sitter som klistrat. Finns i massor i Sverige och överallt utom i Afrika.. Panerad och stekt ska den ätas. Man skär bara bort huvudet (sugmunnen) först och serverar t.ex med dillstuvad potatis.

Här kommer lite om nejonögon och om de som har fattat grejen 😉

http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/tv-rusning-efter-stekta-nejonogon

Vad är nejonöga?

Läs här på Wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Nejon%C3%B6gon .

Äcklas, eller bli nyfiken. Jag lovar att det är jättegott 😀

Annonser

3 svar till “Stekt Nejonöga med dillstuvad potatis // Kao

  1. Utan ryggrad? Nej fanken heller. Och ingen fisk heller. Men ett utvecklingsmässigt förstadium till fisk. Räknas till ryggradslösa djur, men saknar käkar. Och är inte fiskar utan bara riktigt primitiva levande fossil.

    Kramis!
    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s