Anarkosyndikalism // Kao

Generalstrejkens i särklass viktigaste mål när det gäller löner, är att varje producent skall tillkomma den fulla produkten av hans arbete. Kravet på bättre löner blir revolutionärt först då det kopplas med kravet att arbetets exploatering skall upphöra.

9 svar till “Anarkosyndikalism // Kao

  • Precis! I detta känner jag mej hemma. Kooperativ och starka fackföreningar.

   Som ung 20-åring var jag anarkist och var medlem i SAC.

   Kao

   • 😀
    Jag lutar nog mer åt anarkosyndikalismen, i så fall. Kooperativ och starka fackföreningar. Utbyte av varor och tjänster mellan kooperativen o.s.v.

   • Det är sant, tråkigt nog. Ibland blir jag så arg på (V) för att jag tycker de satsar sitt krut på fel saker. I nuläget, det akuta, är det arbeten, billiga bostäder åt unga och hemlösa och mat utan en massa gifter.

    Kram/Kao

   • För att fatta beslut inom kooperativet tar man först och främst bort detta med att alla sitter och lyssnar på en person som står på en scen och pratar. I stället sitter man i en ring vid mötena, där alla är med. Gruppledare byts ut för varje gång man samlas för ett möte. Det finns mycket att skriva om gällande hur ett anarkosyndikalistiskt samhälle skulle se ut. Men själva beslutsfattandet bör se ut ungefär som ovan.

    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s