Mord På Beställning // Kao

Se videon om drönare i början av Eaqhans utmärkta inlägg. Det är långt men lämnar ingen människa utan tvivel på USA:s mördande av oskyldiga människor:

https://eaqhan.wordpress.com/2015/07/16/usas-dronar-terror/#comments
I USA, befolkat enligt deras regering men främst av försvarsmaktens och vapenlobbyns önskan och krav, av kunskapsmässigt underutvecklade människor, händer givetvis sånt som visas i drönarfilmen i länken ovan. Folk där tror ju att deras TV-spel är verklighet! Eller att verkligheten är ett TV-spel. Eller så känner de inte till verkligheten. Eller troligen båda delarna. Kunskapen om omvärlden och det mest elementära är inget de får lära sej.

Försvarsmakten går in på stora dataspelsmässor, plockar åt sej ‘de bästa’ spelarna, ofta i 17-20-årsåldern. Sätter på dem en uniform och inbillar dem att de nu jobbar ‘för USA:s säkerhet – och låter dem styra drönare över bland annat Pakistans befolkning.

Dessa individer begriper inte känslomässigt att det faktiskt är riktiga människor de mördar. Och OM de någonsin begriper det och drabbas av skuldkänslor och vill träffa en psykolog – då får de veta att deras licens kan dras in om de lättar sitt hjärta för en sådan.

Nu använder man alltså sitt eget lands unga datanördar för att utföra de skitigaste jobben av alla.

I videon finns det dock ett par f.d drönar-förare som fattat hela grejen, drabbats av skuld och tvivel och nu i stället kämpar emot det vidriga drönarkriget mot civilbefolkningen. I det här fallet i Pakistan. En av dessa datanördar fick t.o.m säga några ord i FN:s generalförsamling – och FN är ju en tandlös tiger som borde ha stoppat detta mördande för länge sedan.Infört sanktioner mot och skällt ut USA, men USA har ju vetorätt i FN och bryr sej inte det minsta om kritiken. Kanske de tror att de, liksom i videospelsvärlden, är Universums härskare?

3 svar till “Mord På Beställning // Kao

  1. Det är ju synd att SVT:s film bara ligger ute en kort tid. Det handlar om filmrättigheter, så Tv kan inget göra.
    Nu är det dock så att SVT inte har några pengar och då visar de repris på repris och knappast annat än repris så det kommer kanske i repris.

    Twittrade och delade på fb.

    Kram!
    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s