Isländsk Klokhet // Kao

Islänningarna har tvingats stå ut med bankernas excesser i flera omgångar under historiens gång och tvingats dra åt svångremmarna ordentligt. Men nu har de tröttnat. Det är ju bankerna, inte folket som har levt över sina tillgångar, men som vanligt är det folket som får betala. Detsamma  ser vi inte minst i Grekland nu, där folket anklagas för att vara lata!  I Grekland stack skurkarna till skatteparadis med grekernas pengar innan raset.

Detsamma kan hända här i Sverige. Det är inte alls omöjligt. Vi är på väg till Greklands nivå nu.

En radikal plan framtagen på uppdrag av Islands statsminister föreslår att landets affärsbanker fråntas rätten att skapa pengar vid lån. Istället ska centralbanken, och ytterst parlamentet, ensamt sköta penningskapandet. Läs här en artikel ur Veckans Affärer från April om den isländska planen att återta makten från affärsbankerna:

http://www.va.se/nyheter/2015/04/02/radikal-islandsk-plan-frantar-bankerna-makten-over-pengarna/

3 svar till “Isländsk Klokhet // Kao

  1. Det är ju egentligen så djävla självklart att det är statens egna bank som ska skapa pengarna i en suverän stat. Men så är det ju inte och frågan är ju hur suverän staten då är. Jag menar att bankkapitalet har tagit över den verkliga makten. Kalla det inte demokrati!

    Kram!
    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s