De Ryggradslösa Svikarna // Kao

Politiker som går direkt från politiken till att bli lobbyister för Marknaden är bland de värsta sorters personer jag vet. Göran Persson och Tomas Östros är två av dem. Göran Hägglund (Aleris) och Filippa Reinfeldt (också Aleris) är två andra. De är totalt i avsaknad av allt som heter skamkänslor och ödmjukhet. Begriper inte ens hur det kan få gå till på det sättet. Den makt och den kunskap de införskaffat sej under politikertiden lägger de rakt i knäet på storfinansen. Man mår illa.

Förresten vimlar det av lobbyister i Regeringskansliet och i Riksdagshuset – utan att dessa gamar behöver redovisa de pengar de fått. Som alltså vi andra tvingas betala.

Läs här vad Bengt Ericson (f.d Veckans Affärer) skriver om dessa personer.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article21312960.ab

14 svar till “De Ryggradslösa Svikarna // Kao

 1. Att Göran Hägglund och Filippa Reinfeldt gör så är väl inte konstigt. Redan som politiker satt de ju och matade kapitalister med guldsked. Värre är det när sossar gör så. Då avslöjar de utan att skämmas att den ideologi de sa sig ha inte var annat än smink.

  Kram!
  /Skvitt

  • Jag tycker också det var värre att sossarna gjorde det. Som du skriver avslöjar detta deras inre tankegång och ryggradslösa agerande. Att det talades så lite om det då det var på tapeten som mest, visar bara att folk numera tar sånt med en axelryckning : ”Såna är de”. Att folk inte ens orkar bry sej längre. Det är för mycket av allt sånt.

   Kram // Kao

   • Biljetten till en klassresa börjar på Bommersvik. Därför kan man ju fråga sig om det inte är så att många som kommer fram till ”fina” positioner i partiet är strebrar som inte tänker så mycket på att arbetarklassen ska få det bättre, utan mera tänker på att de själva ska göra en klassresa.

    Kram!
    /Skvitt

   • Jag är övertygad om att det är som du säger. Efter en tid i politiken – och oftast med umgänge privat med mestadels andra politiker – tappar de allt vad de från början påstod att de stod för.

    Ambitionerna i början av en politisk bana är säkert goda, men det tar inte lång tid innan de är fast i klubben för inbördes beundran och har glömt vilka de egentligen arbetar för.

   • Javisst. Och de har ingen (eller i allra bästa fall ringa) kontakt med vanliga arbetare. Problemet är ju inte detsamma på högerkanten eftersom de politikerna företräder ju de besuttna.

    Kram!
    /Skvitt

   • Jag har 3 mailadresser och vill skippa den ena men hittar ingenstans att klicka för att göra mej av med den. Hur gör man?

    Kao

   • OK. Jag använder inte hotmail. Och jag vill inte skapa ett konto för att se hur det funkar. Det har ju för övrigt upphört. Har man hotmail så har man det kvar, men vill man öppna nytt så blir det i Live, vill jag minnas.

    Men låt det bara vila så tas det säkert bort efter en tid. Det enda du behöver göra är att meddela alla att inte skicka till de adresser du inte vill ha kvar. Om det därefter kommer något så är det säkert bara reklam.

    Kram!
    /Skvitt

    PS. Nya bilder på https://seeaqhan.wordpress.com 😉

   • Mailboxen översvämmas av all skräppost och en massa mail på varje kommentar jag får på WP. Det är min ”skräpmailadress” men vill inte ha den kvar.
    Ska kolla dina bilder.

   • Jo. Men det händer dock att någon skickat ett vanligt mail till den adressen. Men för enkelhetens skull så struntar jag bara i den. Som du säger.

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s