Mellanakuten? // Kao

Akutmottagningarna är överansträngda. Patienterna tvingas vänta alltför länge och personalen går på knäna.

Vad som behövs är en ”mellanakut”, som kan ta emot patienter som varken platsar på VC eller sjukhusens akutmottagningar. Där ska finnas röntgen och labb och möjligheten att gipsa frakturer som inte är öppna, sy ihop skärskador och göra en massa annat.

Det skulle avlasta akutmottagningarna. Mellanakuten bör ligga i anslutning till vanliga akuten och patienterna kan lotsas rätt och bedömas redan i anslutning till kassan.

—————

Men som vanligt heter det  att det inte finns pengar. Men det finns pengar. Problemet är att de är snedfördelade. Man bygger ju ut sjukhusen till skrytbyggen i mångmiljardklassen och Alliansen genomförde skattesänkningar för nära 250 miljarder. Men detta kom inte de mest lågavlönade till del och det var säkert inte meningen heller.

För att kunna genomföra dessa sänkningar tvingades man att nedmontera väldigt mycket av vår gemensamma välfärd och så ser det ut idag..

Annonser

10 svar till “Mellanakuten? // Kao

 1. Ja, så ser det ut i dag!

  Förfallet började redan på 80-talet under den socialdemokratiska regimen. Det var då det började med att man inte bara kunde knalla in på ett sjukhus och säga: ”Jag har ett problem!” Var man sjuk så var det bara att komma. Men sen vart det nödvändigt med en remiss från en öppenvård om det inte var så att man var så sjuk att man kom in med ambulans.

  Det där var på den tiden när samhället totalt sett hade mindre resurser. Men nu för tiden när det skapas mycket större ekonomiska värden så går dessa till kapitalisterna istället. Till den offentliga sektorn går mindre pengar och självklart så påverkar det ytterligare av att Alliansen sänkte statens skatteintäkter med 248 miljarder. Kommuner och landsting blev ju lidande av detta. Och höger-idioterna tjatar fortfarande om att skatterna måste sänkas nu när Löven vill höja dem.

  Jag blir så djävla förbannad! Ja, också på sossarna. För när de nu vill höja skatterna så vill de ta dem ifrån oss alla rakt av genom skatter på olika former av konsumtion, t. ex. bensinskatt. Det är ju skatter som drabbar olika på så sätt att de med minst inkomster betalar mera än de som har större inkomster om man ser det procentuellt.

  När jag kikar på min egen skatt så pröjsar jag till staten mindre än 9000 kronor fast jag tjänar cirka en halv mille om året. Visst fan kan jag betala mer och skulle gärna göra det om jag kunde få sjukvård för pengarna när jag behöver, så som jag kunde förr när jag tjänade mycket mindre. Men så är det ju inte numera. Nu måste man vara dödssjuk för att söka akut på ett sjukhus, annars måste man gå via vårdcentral och få en remiss först. Det kostar faktisk mera! Jag blir så förbannad!

  Allt det som arbetarklassen byggde upp genom sossarnas reformpolitik under trycket av en relativt medveten kämpande arbetarklass har nu raserats. Orsaken är att det socialdemokratiska partiet är ett borgerligt parti, vilket bland annat Kata Dahlström varnade för redan för hundra år sedan. Sossarna har ju hela tiden sedan dess haft på sin agenda att mota arbetarklassen så den inte gör revolution mot borgarklassen. Det är det deras reformisms går ut på.

  Och nu när borgarklassens propaganda har slagit igenom fullt ut så att arbetare inte ens begriper att de tillhör arbetarklassen (”Nä men jag är ju inte arbetare, jag är ju affärsbiträde”) så lutar sig de socialdemokratiska fackföreningarnas ledare tillbaka och rullar tummarna och tycker att det är bra att deras medlemmar inte fattar att de utnyttjas av kapitalisterna. De borde ju istället ha fortsatt med den politiska bildningsverksamhet de lade ned för 70 år sedan.

  Nu ser vi resultatet av denna ideologiska nedrustning. Nu växer fascismen fram. Nu finns inte den medvetenheten kvar som en gång fanns hos arbetarklassen och som då kunde stå upp emot fascismens propaganda, den som SD i verkligheten faktiskt och bevisligen står för.

  Intressant i ljuset av ovan nämnda är att det finns en ideologisk samhörighet mellan nazismen och socialdemokratin. Ändå förföljdes och mördades socialdemokrater av nazisterna av den enda orsaken att socialdemokraterna var internationalister och emot ett nationalistiskt krig. Men båda partierna hade samma klassmål, att förgöra klasskampen! Sossarna har lyckats och nu skördar SD frukten.

  /Skvitt

 2. Håller med dig helt!! Det behövs!! P g a stor brist på personal på akuten på Sahlgrenska så var min dotter till slut nära att mista sitt liv. För att de inte hade tid att verkligen undersöka henne.

  Här i stan läggs det miljoner på att bygga om en jävla sjukhusentré, fast det inte var nåt fel eller dålig funktion på den gamla!! Under tiden är det stor brist på sjuksköterskor, p g a den dåliga lönen. ”Det är inte samma kassa!” är den urdåliga ursäkten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s