Hyrläkare (springläkare) // Kao

Hyrläkare kostar Landstinget 1,1 miljarder extra per år. Räknar man inhyrda sjuksköterskor så blir summan över 3 miljarder. Pengar som skulle kunna läggas på bättre, snabbare och säkrare sjukvård. Men även på städningen på sjukhusen, som är totalt eftersatt och orsakar svåra infektioner som MRSA (sjukhussjukan) hos inte minst de som är nyopererade. Det är INTE städpersonalens fel, de har en orimlig tidspress på sej från de privata städbolagen där de är anställda. Det är bl.a sånt här som får mej att bli arg över allt privatiserande inom så viktiga områden som bl.a sjuk- och äldrevård.

http://www.netdoktor.se skriver i en kort artikel följande:

http://www.netdoktor.se/patientrattigheter/nyheter/Hyrlakare-kostade-miljarder/

16 svar till “Hyrläkare (springläkare) // Kao

  • Tycker jag också. Torkas i baken 1g/dygn på mindre än 3 minuter, som kanske är tidsgränsen för sånt? Ligga med kisstyngd blöja lika länge? Men de som bestämmer söker väl privatvård de har råd att betala extra för….

   Kao

 1. Till en högre kostnad får man sämre kvalité. Inte för att hyrpersonalen skulle vara sämre, men de känner ju inte sina patienter.
  Höj lönerna istället. Inte ens läkarna tjänar så bra längre.

  /Skvitt

  • Sant. Läkarna är också pressade.

   Det är inte klokt att sjuksköterskor, med 4½-5½ års utbildning, ska få enbart 24.000:-/m i ingångslön. Inte konstigt att allt fler flyr till Norge eller omskolar sej. Eller (Gud förbjude) tar jobb hos Läkemedelsföretag.

   Kram
   Kao

   • Produktiviteten är högre än nån gång någonsin. Ändå tjänar folk knappast mer nu än förr, såväl inom privat som offentlig sektor och pensionerna är sämre än på över ett halvsekel. Vart tar pengarna vägen?
    Kanske frågan ska ställas till den växande skaran av miljonärer och miljardärer.

    Kram!
    /Skvitt

   • Visst är det så.
    Jag har förundrats över hur lättvindigt främst at-läkarna skrev ut remisser till höger och vänster. Jag är undersökt på längden och tvären av alla tänkbara specialister. Ofta i onödan, som jag tycker. Klart att det kostar en massa pengar! Jag är medveten om det och ifrågasatte det också. Senast att jag skulle till en smärtklinik, men jag vägrade eftersom jag redan hade varit på en sån vid 2 olika tillfällen. Jag kan hela den biten, så varför skulle jag då gå ännu en gång? För att göda de som parasiterar på vården med sina privata bolag.

    Kao

   • Besöken ska klaras av snabbare än kvickt eftersom de får betalt per besök. Hellre än att själva försöka utreda och behandla skriver de därför remisser så får andra ta hand om det tidsödande (läs: det offentliga). Så är det.
    Jag skrev ett inlägg för ganska länge sedan om saken.

    Kram!
    /Skvitt

   • Eller privata vårdbolag typ Aleris och Capio, som tjänar en massa på alla remitterade patienter. Reinfeldts polare.

    Jag har svårt att smälta hur mycket skada högern har gjort vårt land och hur svårt det blir att återställa detta. Svårt, om inte omöjligt. det är tragiskt.

    kao

   • Kommer du ihåg att jag skrev att även om vi fick en regering som vinnlade sig om att återsälla vad Alliansen raserat så kommer det att ta minst 20 år?

    Kram!
    /Skvitt

   • Ja, det minns jag mycket väl. Det stämmer.

    Det är alltid lättare att rasera något än att bygga upp det igen – och då finns kanske inte viljan att göra det längre. Det är det läget vi befinner oss i nu. Som alltid kommer klagosången: ”Vi har inte pengar, vi har inte råd att…”.osv.

    Pengarna finns visst, men de är snedfördelade. Så länge (S) och (MP) spelar på samma gitarr som borgarna så blir det bara sämre. Tyvärr.

    Kram
    Kao

  • Ja, det lär vara skitigare där än på Centralens toalett i Sthlm.
   Illa på Vårdcentralerna är ju att man oftast inte får samma läkare med hyrläkarsystemet och det innebär frustration och osäkerhet och risk för misstag och slarv. Jag har tur som nu har skaffat mej en fast anställd läkare. Dessutom är han väldigt bra.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s