Daesh, IS, ISIS, eller ISIL? // Kao

Vad ska vi kalla mördarna som härjar i Mellanöstern och nu senast i Paris? Bäst är det att kalla saker och företeelser vid deras rätta namn. IS (Islamiska Staten) är inte rätt mot alla de muslimer som tar avstånd från terrorgruppen, d.v.s de flesta.

Daesh, ett namn terrorgruppen själva avskyr, lutar mot att beskriva sanningen om gruppens medlemmar allra bäst. Daesh betyder ”trångsynta som tvingar på andra sina åsikter”.

Läs här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article21774398.ab

12 svar till “Daesh, IS, ISIS, eller ISIL? // Kao

 1. Kärt barn har många namn. Nu visar det sig att pesten också har det. 😉
  Bra att du reder ut det. Det kommer väl till pass i mitt kommande inlägg, det jag har filat på sedan i lördags. Vet i fanken när det blir klart. Kanske kommer fler inlägg innan just det inlägget.

  Kram!
  /Skvitt

 2. Det mest häpnadsväckande var väl när #ISIS deklamerade till nyhetsbyråerna att man vill heta #IS o så bytte byråerna. Inklusive SR, SVT o andra.

  Låtsasvärlden kom närmre då.

  • Just precis. Man ska kalla saker för deras rätta namn. Daesh är en organisation kriminella loosers, som fått (tagit sej) en chans att få uppmärksamhet. Det handlar väldigt lite om religion. Det är arga unga män, som spolierat sina chanser att gå i skola och se framåt – eller kanske aldrig fått några – som det vimlar av i alla europeiska förorter. Även här. Det är unga som är enormt traumatiserade och de är farliga.

   Kao

 3. Deras rätta namn är dock #Fascister. Den samlade muslimska världen fördömer dem. Det finns ingen religion i deras kamp. Men när Saudi Arabien är USAs närmaste priviligierade uppstår problem

  • Ja. Att man som politiker inte kan eller vill se och ställa sej frågan: varför angrips inte Saudiarabien och Israel av dessa kriminella? Israel borde väl annars vara det första målet för Daesh.

   I Förenade Arabemiraten är det enbart Jemen som attackerats. Kanske för att de inte vill göra som storebror i främst Saudi säger?

   • För att förstå mer vad som händer därnere borde alla intresserade läsa ”Korstågen enligt araberna” av Amin Maalouf. Den ömsesidiga demoniseringen är inget nytt. Inte heller de Oheliga och Heliga Allianserna mellan muslimer o kristna. It’s all about money and power.

   • Visst är det så.
    Men samtidigt måste jag erkänna att jag irriteras av att man drar upp saker som hände för flera hundra år sen. Kan man inte gå vidare så löser man inte heller nutida problem.

    Men de saker som har hänt och händer i nutid är en godtagbar orsak för att vissa vuill hämnas. Jag kan FÖRSTÅ det, men inte acceptera det.

    Väst måste sluta med sina aggressioner under falskt flagg. Därför är det viktigt att sanningen kommer fram – som media i väst är förbjudna att skriva om…..

    Kao

   • Ja verkligen.
    Men vem tvingar dem? Ingen. Borde vara obligatoriskt i skolan att lära sej sånt, i stället för att nöta in trista årtal på kungar och deras fruar och barn.

    Kao

    Kao

 4. Ping: En fis i Paris | eaqhan

 5. Ping: IS gynnas av Rysslands bombningar | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s