HVB-Hem. Lukrativa Affärer För Kriminella // Kao

Idag kan uppenbarligen vem som helst starta ett HVB-hem (hem för vård och boende). Det är en lukrativ bransch för ljusskygga krafter såsom kriminella och halvkriminella individer som inte har någon som helst utbildning/kompetens att driva ett sådant ställe.Och inte heller har  några ambitioner att hjälpa sina klienter på bästa sätt

Jag har själv jobbat tre år på ett HVB-hem och det var verkligen inte det bästa ställe jag har jobbat på. Allt handlade om PENGAR och till slut föll jag för övermakten och ‘gick in i väggen’, blev svårt sjuk med allt vad det innebär. Jobbade minst som en heltid på min halvtid. Men det var  nästan ändå hanterbart gällande de boende. Då.Inte samma klientel som det är nu.

Nu tycks det vara fritt fram för vem som helst att starta upp och det är en skandal som bara gör de ensamkommande ungdomarnas  situation ännu värre än innan de kom till Sverige. IVO (institutionen för vård och boende) är mesar som inte klarar sin granskande uppgift, har jag begripit för länge sen.

Jan Emanuel, en gammal såpagubbe från tjatter-teve, var den första kända som gjorde sej stora pengar på den här typen av verksamhet – plus att han satt i Riksdagen för (S)…..

Jag begriper inte hur man kan låta såna här verksamheter pågå över huvud taget. Den upphandling och de nya lagar som trätt i kraft sen Alliansens härjningar i välfärden visar sej nu med sin fulla kraft och detta kommer vi få lida för framöver. Men inte minst barnen och ungdomarna som bor på såna här ställen.

När ska man sätta ner foten och förbjuda den här sortens verksamhet, undrar jag. Eller har de kriminella tagit över verksamheten totalt?

Annonser

6 svar till “HVB-Hem. Lukrativa Affärer För Kriminella // Kao

  • HVB-hem är ju egentligen till för just missbrukare. Det var vad jag jobbade med på ett sådant. Det var inga ”fel” på de boende, det var ledningen för stället som var snikna lättjefulla typer som var problemet. Allt handlade om pengar och SIS(Statens Institutionsstyrelse) bjöds på middagar vid storhelger varje år, tillagade av obetalda f.d missbrukare. På så vis fick man just denna grupp av styrande att hålla tyst om vad som egentligen försiggick på stället. Det var hemskt!

   Vilken dåre som helst kan ju begripa vart ett sånt boende kan betyda för ensamkommande flyktingbarn….

   Kao

   • Även i Sverige florerar korruption. Och jag kommer att tänka skandaler på de gamla barnhemmen och fosterhemmen. Ingen har lärt sig och inget har förändrats.

    Skvitt

   • Korruption – och inte minst nepotism, som har blivit allt tydligare från det att Alliansen kom till makten, då man köpte och sålde sjukhus, vårdcentraler och andra inrättningar till vrakpris till sina polare.

    Kao

   • Lagen om offentlig upphandling är bara löjeväckande när politiker sitter i samma bastu på logerna och kliar rygg och utbyter info.

    Kao

   • Du har helt rätt och fäster uppmärksamheten på borgarklassens inställning, dess kultur och förakt för demokrati.

    Kram!
    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s