Lättkränkta Israel // Kao

Utrikesminister Margot Wallström är inte populär i Israel, i alla fall inte av regeringen där. De reagerar på vartenda litet ord, går på tånaglarna, letar fel och gör alla former av  uttalanden till angrepp mot sej själva. Senast handlade det om när Sverige erkände Palestina som stat och Israels  ambassadör togs hem.

Nu är det dags igen –  israelerna, med premiär-och utrikesminister Benjamin Netanyahu i spetsen, darrar återigen av vrede. Vi övriga i Världen ska tydligen fortsätta vår kollektiva evighetsskuld för judeutrotningen för 70 år sen och kritik mot dem är bannlyst. Självklart glömmer man inte vad de utsattes för!  Men de är överkränkta.

”Israels premiärminister Benjamin Netanyahu fördömer utrikesminister Margot Wallströms uttalanden under en debatt ‘utomrättsliga avrättningar’ gäller båda sidor, enligt ministern. Israel upprörs över allt vi gör”, säger Margot Wallström.

Heder åt Margot Wallström, säger jag. Men det tycker inte israelvännerna (FP) som kräver att hon nu förklarar sej.

(‘Begin begun’, säger jag.)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21893638.ab

5 svar till “Lättkränkta Israel // Kao

  • Det gjorde jag också. Hon sa verkligen ingenting som var fel eller borde kunnat misstolkas, ens med bästa vilja i världen. Men nu hakar israelvännen Jan Björklund (FP) på Netanyahus misstolkning. Så här är det hela tiden. Man måste tydligen väga sina ord på guldvåg då man talar om/till Israel.

   Kao

  • Det hoppas jag, så att de sen blir överkränkta när de hamnar på kåken. Sen kan de ju begära skadestånd för sina år där inne 😉

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s