Dagens Bankrånare // Kao

Kontanter är Riksbankens grej. Korten är de privata bankernas. Klart är dock att kontanter kommer finnas ännu en tid. De har ju prånglat ut nya sedlar och flera kommer.

En vanlig tobakshandlare eller restaurangägare, för att ta ett par exempel, är TVUNGNA att ha kortapparater numera. Men för varje transaktion måste de ändå betala 2,00 – 2,50 kr till banken. Det är rena rama rånet! Det finns INGEN som helst anledning till att alla privatpersoner och företag ska behöva gynna bankerna på detta sätt.

De nya bankrånarna är bankerna själva, som håller halva landets befolkning i skuldslaveri p.g.a lån. Egentligen lånar bankerna inte ens ut pengar – det är bara digitala affärer. Men det är kunden som tvingas betala med reda pengar. Det är detta bankerna lever på!

Men ändå får det fortgå!!! Så fungerar det i ett kapitalistiskt system.

Prova att gå till en svensk bank och be att få låna, ska vi säga 200.000 kronor. De kollar snabbt att du är solvent och säger ja. Be då att få ut pengarna kontant, så ska du få höra svaret: ”Nej, det går inte. Vi jobbar inte så”…..

Det är knappt du ens kan få ut dina egna sparpengar från sparkontot i kontanter…det har jag själv provat 2011 då jag skulle ha ut MINA EGNA PENGAR till min resa jag skulle göra. Det gällde 30.000 kronor, men det var ett väldigt bökande bakom kulisserna innan jag fick dem i handen.

Vill du vet mer om det här: kolla då http://www.parasitstopp.wordpress.com/
Den personen som har bloggen kan allt om bankerna och deras lurendrejerier

5 svar till “Dagens Bankrånare // Kao

 1. Jag har läst parasitstopp. Den är bra, men jag tycker sådan läsning är tråkig och ibland lite svårt att hänga med. Men bloggen är ändå viktig och jag har mer än en gång länkat till den.

  Bankerna har inte täckning för de pengar som är insatta där. därför är det så svårt att få ut kontanter i större mängd. Så var det dock inte förr, även om det inte hade funkat ens då att alla som hade sina pengar insatta ville ha ut dem samma dag.

  I New York för ett par år sedan gjordes en aktion mot bankerna. Kunderna gick för att tömma sina konton och ta ut pengarna i kontanter. Då ingrep först bankens vakter, men när det inte hjälpte tillkallades polis som grep många av kunderna.
  Det naturliga hade ju varit att polisen grep bankdirektörerna istället. De hade ju förbundit sig att förvalta pengarna åt kunderna på ett tryggt och ansvarsfullt sätt. Men det hade de ju inte gjort. Det fanns inga pengar att betala ut.

  Polisens uppgift är som bekant att skydda det kapitalistiska samhället, kapitalet mot folket. Polisen borde vägra sådana uppgifter. Polisen består ju också av vanligt folk. Men det fattar de antagligen inte.

  Kram!
  /Skvitt

 2. Ping: Rånarna | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s