Moderaterna Lovar Att Försämra Välfärden // Kao

Texten hämtad från http://www.politism.se

”Moderaterna talar i dag klarspråk. Äntligen kommer ideologin fram bakom den annars så ofta tomma retoriken.

DN Debatt skriver de att välfärden bör rustas ned. Bland annat ska människor med tillfälliga uppehållstillstånd – det vill säga i princip alla flyktingar efter den senaste migrationsuppgörelsen – få sämre välfärd. Likabehandling ska bli ett minne blott, ett parallellsamhälle ska mejslas fram.

Men det är inte bara flyktingarna som ska få sämre välfärd. Även den generella välfärden är för generös i dag, menar Moderaterna. (Känn efter själv, tycker du verkligen att svensk vård, skola och omsorg är för bra?) Bland förslagen hittar vi införandet av en andra karensdag, så att man förlorar ännu mer pengar på att vara krasslig. Dessutom ska utförsäkringspolitiken, som gör de allra sjukaste fattigare, återinföras.

Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson lovar också att det antagligen kommer fler förslag om att montera ned välfärd längre fram.

Efter åtta år i regeringsmakt, där skatterna sänkts med hundratals och åter hundratals miljarder samtidigt som bostadsbristen skenat, skolan kollapsat och de som jobbar inom välfärden fått en allt mer omöjlig arbetssituation ska alltså nedskärningarna fram igen. Lägg till att de vill sänka lönerna för de som tjänar minst och göra människors anställningar otryggare så bli bilden väldigt tydlig:

Det är samma gamla moderater, samma gamla brutala klasspolitik.”

5 svar till “Moderaterna Lovar Att Försämra Välfärden // Kao

 1. Ditt bästa inlägg på länge, vilket jag twittrade och delade på WK.
  En eloge till dig för detta inlägg!

  Jag fattar inte hur så många vanliga löntagare kan rösta på M! För så är det ju. Det kan inte finnas så många som tjänar på deras högerpolitik att de skulle kvala in i riksdagen. Alltså finns det en massa människor som röstar på ett parti som gör dem till förlorare. Men det vet vi ju.
  Idioter!

  M vill bara att de besuttna ska få det ännu bättre, trots att de redan har det så bra att de inte vet vad de ska göra med alla sina pengar. Snacka om egoism! Fy fan! Min uppfattning om M: rena djävla as!

  Nu vill väl de satans kräken i det moderata partiet att de asylsökande ska kräla på alla fyra för en spottstyver på deras nedpissade och champagne-nedspydda toaletter medan de själva får ett av oss andra skattefinansierat RUT-avdrag, för ännu mindre pengar än vad de underbetalda invandrarkvinnor nu får när de krälar i stoftet kring deras djävla lyxiga skithus.

  Vanligt folks skolungdom ska gå i skolor som saknar resurser medan deras egna barn ska gå i privatskolor med alla tänkbara resurser, finansierade med skattemedel och ägda av privata utsugare av välfärden. Och samma sak gäller äldrevården. Vanligt folk får hålla tillgodo med en usel välfärd, medan de själva åldras på lyxhem.

  Och det här med pension behöver de inte tänka på. Kapitalet ger avkastning hela tiden utan att de behöver lyfta ett finger. Så vad gör det om pensionärer ur arbetarklassen svälter, sitter ensamma på kammaren utan vare sig fysisk möjlighet eller ekonomisk att ta sig utanför dörren.

  Privatisering, tjo faderittan limbo, så bra!
  Det var väl sossarna som sålde ut Televerket, om jag inte har fel. Så de går inte fria från min kritik. Och följden av det? Jo vi fick Telia. Och vi skulle alla bli aktieägare i bolaget, vars aktier lanserades som ”folkaktien”! Fyttifan!
  Och följden av det? Jo, det ska jag berätta!

  Ett aktiebolag har ju inga andra skyldigheter än att garantera vinsten till sina aktieägare. Men nu förhåller det sig som så att skröpliga människors behov av trygghetslarm ombesörjs av Telia. Och de kan stänga av tjänsten om de vill! Även om behovet finns!
  Låt mig ta ett exempel.

  En vän till mig är, trots att han är 10 år yngre, ganska skröplig. Han fick ett trygghetslarm från Telia via Trygghetsjouren. Sen skaffade han en TV-box från Telia. Men den funkade bara ibland. Han ringde Telia som kom och fixade problemet. Men det blev problem igen och Telia kom igen. Funkade och pajade igen. Och Telia tröttnade på att komma.
  Det som nu hände var att min vän inte ville betala för något han inte fick. Det är ju ganska självklart. Får man inte vad man betalar för så vill man inte betala, så klart.

  Vad gör då Telia i det läget?
  Gissa!
  Du gissade säkert rätt. Se stängde av hans trygghetslarm! Han kan gott dö, för här gäller bara kapitalismens regler, maximal vinstutdelning till aktieägarna. Det som moderaterna alltid först och främst värnar om!

  Kram!
  /Skvitt

 2. Ping: Telia och tryggheten – eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s