Djurvännen Fransciskus Av Assisi // Kao

Bildresultat för Helgonet franciskus av assisi

Djurens eget helgon Fransciskus av Assisi (född 1182) sa:

Vår första plikt mot våra enkla syskon, djuren, är att inte skada dem. Men det är inte nog. Vi har ett högre uppdrag – att tjäna dem när de kräver det. Om vi har människor som utesluter några av Guds varelser från vårt beskydd och vår omtanke, så har vi människor som gör detsamma mot sina medmänniskor.”

Mer om Fransciskus av Assini:

http://www.chanshund.com/texter/ovrigt/helgon/helgon.htm

 

Annonser

6 svar till “Djurvännen Fransciskus Av Assisi // Kao

  • Ja det tycker jag. Han lämnade sin rikedom för att leva med och hjälpa fattiga. Hur många gör det idag? Dessutom fascinerade och fascinerades han av djuren och älskade dem. Och de älskade honom.
   I och med att han föddes först på 1100-talet ffinns det mycket skrivet om honom och därför troligtvis sant.
   Buddha levde i ett liknande liv med lyx och överflöd men fann detta meningslöst och gjorde en liknande livsresa.

   Kram
   Kao

   • En del är så fäst vid sin rikedom så om det går helt åt helvete (ex.: Krüger och många vid den stora börskraschen 1929) och de blir utblottade och barskrapade tar de livet av sig.
    Rikedomen har lett till att de inte kan ta hand om sig själva. Allt de behöver köper de för sina pengar istället för att göra det själv. De blir som småbarn utan förmåga att ta hand om sig själva. Och det går upp för dem när pengarna är slut och de inte vet hur man fixar stopp i avloppet, men inte heller har pengar till rörmokaren. Å så tar de livet av sig.

    Lite lagom så man klarar sig är allt som behövs. Resten kan staten konfiskera!

    Kram!
    /Skvitt

   • Håller naturligtvis med. Det finns ingen anledning för någon person att ha så mycket pengar att det enda de vet att göra med dem till slut, är att se till att de förökar sej och förökar sej in absurdum. Medans andra människor i Sverige knappt har mat för dagen.
    Men när man tar upp såna tankar med högerfolket kallar de detta för avundsjuka. För de vägrar se att det handlar om något annat. T.ex orättvisa och icke-solidaritet med dem som har det sämre ställt. De är så rädda om sina pengar som är deras Gud, deras Mammon, att de därför inte vill betala skatt. Det är alltid ett fasligt gnäll över våra skatter. De anser sej inte vilja betala för ALLA, inte bara sej själva.
    Och sen – som du tar upp som exempel – om de plötsligt blir utblottade, då blir det annat ljud i skällan och de vet inte hur de ska klara sej. Många har tagit sina liv.

    Kao

   • De har hittat på att rikedomen ”sipprar ned”, men det är helt lögnaktigt. Hade de stämt hade inte klyftorna ökat. Och ville de verkligen att rikedomen skulle ”sippra ned” så skulle de också gärna betala skatt, för det är enda sättet den kan sippra ned.
    De hittar på sina lögner, väl medvetna om att det är osant, allt för att försvara en makalös orättvisa.

    Kram!
    /Skvitt

   • Visst är det lögner. Och rikedomen ska inte bara sippra ner. Den ska FORSA ner tills den hamnat där den ska vara. Alltså hos vanligt folk.
    —-
    Att högern ljuger och förfalskar sanningen är ju inget nytt. Det är ju så uppenbart att det förvånar mej att folk inte kan se det.

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s