Kommunal Har Aktier I Attendo…// Kao

Från MSN Nyheter23/1-16:

Denna dubbelmoral gör mej spyfärdig:

Fackförbundet Kommunal har 42 000 aktier i vårdkoncernen Attendo – trots ett uttalat motstånd mot vinster i välfärden.

”Kommunal ska verka för att en non-profit-princip är rådande inom vård”, skriver förbundet i en rapport.

Köpet gjordes i samband med att Attendo börsnoterades i november förra året. Det är förbundets största kända aktieinvestering under det fjärde kvartalet, skriver Svenska Dagbladet Näringsliv. Det totala värdet av aktierna är tre miljoner kronor.

Enligt Kommunals rapport från den 20 januari i år finns det en konflikt mellan vinstintresse och de välfärdspolitiska målen:

”Kommunal anser att en nonprofit-princip ska vara rådande inom vård, skola och omsorg”.

Kommunal har däremot inga regler själva mot att investera i privata företag inom vård, skola eller omsorg i välfärden. Aktierna är en del av deras värdepappersportfölj som förvaltas av Swedbank Robur.

– Sannolikt har också förvaltare av våra medlemmars pensionsmedel och försäkringspengar innehav i Attendo, säger Robin Ljungqvist, pressekreterare på Kommunal, till tidningen.

Fackförbundet har däremot regler mot att investera i företag som kan förknippas pornografi. Ändå har man porrshower på sin egen förlustkrog, som kostat medlemmarna massor med pengar. Medlemmarna själva är troligen inte välkomna där. för vilken undersköterska har råd med de priser de har på stället?

————–

Kommunals ordförande Anneli Nordström fortsätter attackera den avgående kassören. Antagligen för att frånta sej en del av sitt eget ansvar för skandalen; Nu säger hon sej till och med vara rädd för kassören. Det är så fegt och dumt att jag inte finner ord för det. Usch och fy!

Annonser

58 svar till “Kommunal Har Aktier I Attendo…// Kao

 1. Ledningen saknar ideologisk och moralisk kompass. Det stinker om den.

  ”På Tvätteriet i Alingsås cirkulerar namnlistor som kräver att Annelie Nordström och hela Kommunals förbundsstyrelse avgår. Proletären träffar ett gäng upprörda kommunalare som betonar att det är ledningen som ska bort, inte de vanliga medlemmarna. http://www.proletaren.se/inrikes-arbetsmarknad/vi-kraver-att-forbundsstyrelsen-ska-avga

  ”Anders Bergström, kassör och tredje vice ordförande, avgick på torsdagen efter att han erkänt att han inte svarat sanningsenligt på frågorna om hur mycket det dracks på en ”inspirationsresa” till London.

  Bergström landar dock mjukt. 78 procent av lönen fram till sin 60-årsdag då han ska gå i pension innebär nästan två miljoner kronor i avgångsvederlag. Pengar som Bergström belönas med bland annat för att ha suttit i handelsbolaget Lyran konferens styrelse, bolaget genom vilket Kommunal driver lyxkrogen Metropol Palais på Sveavägen i Stockholm. http://www.proletaren.se/inrikes-arbetsmarknad/lyxliv-ledningen
  Klickar du på den länken kan du också läsa: ””Lyran konferens har också lyckats med konststycket att hyra ut Metropol Palais till något som kallas Bubbles and Brunch, som ordnat champagneluncher i Kommunals lokaler med nakna uppträdanden av porrskådisen Puma Swede. Krogverksamheten som drivs för medlemmarnas pengar har inte heller dragit in något åt förbundet utan gått 320 miljoner back sedan 2002.” Men det har du säkert redan läst på AB.

  Läs också:
  http://www.proletaren.se/inrikes-arbetsmarknad-politik/forbannade-kommunalare-slang-ut-dom-allihop
  http://www.ka.se/nara-10-000-har-lamnat-kommunal
  http://www.ka.se/kommunal-mer-generos-med-alkoholen
  http://www.ka.se/kassoren-bodde-gratis-pa-marholmen
  https://www.kommunal.se/svar/hur-gar-jag-ur-kommunal

  ”Andreas Vacchi i Västerås anmäler Kommunal till Konsumentverket och kräver full återbetalning av det han betalt in till facket. – Jag vill ha tillbaka mina pengar som jag har betalat in, och som inte gått dit jag tänkt att de ska gå, säger Andreas Vacchi.” http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastmanland/anmaler-kommunal-kraver-pengarna-tillbaka

  ”Annelie Nordström, 59, avgående ordförande för Kommunal
  Lön: 77 389 kronor
  Fallskärm: 2 173 083 kronor
  Taxerad inkomst 2014: 1 090 600
  Anders Bergström, 56, före detta kassör och tredje vice ordförande Kommunal
  Lön: 72 389 kronor
  Fallskärm: 2 032 683 kronor
  Taxerad inkomst 2014: 1 466 200 kronor
  Per Holmström, 51, förste vice ordförande Kommunal
  Lön: 72 689 kronor
  Fallskärm: 2 041 107 kronor
  Taxerad inkomst 2014: 1 079 800 ”
  http://www.expressen.se/nyheter/har-ar-kommunal-pamparnas-miljonavtal/

  Kram!
  /Skvitt

  • Klart hon inte vill!
   Tänk hur alla dessa försnillade pengar i stället skulle ha kommit utslitna undersköterskor till godo. Inte minst jag själv som råkade ut för en olycka på jobbet, som för alltid förändrade mitt liv. Det blev endast klassat som arbetsskada. Hade facket hjälpt mej ordentligt så hade jag inte behövt leva på nålpengar idag. Och jag är inte ensam.

   Kao

   • Och så går de till en PR-byrå för att fixa sitt anseende, men vad det kostar ”har inte medlemmarna nåt att göra med”, trots att de betalar!
    Fy fan!

    /Skvitt

   • Håller helt med dej. Allt sånt här skadar sossarna. Ibland undrar jag om det som sker är avsiktligt för att skada (S). men nu ska jag inte ha några konspirationsteorier om detta…
    Margot Wallström hade blivit en perfekt statsminister, men hon ville ju inte. Men hon hade kunnat styra upp partiet till något bra. Alla ville ju ha henne.

    Kao

   • Fast ännu mera skulle jag behövas, som enväldig diktator! 😉
    Då djävlar skulle vi få verklig jämlikhet och kapitalismen skulle utrotas i landet. Kapitalisternas rikedomar skulle konfiskeras och de som motsätter sig, se nedan!
    Därefter kunde folket få vara med att bestämma.
    De som vill underminera denna bestämmanderätt kastar jag i fängelsehålor. Övergivna gruvor passar perfekt.
    Och på lördagar sänder TV från de kalla fuktdrypande hålorna för att avskräcka andra.

    (Mina våta drömmar! 😉 )

    Kram!
    /Skvitt

   • 😀
    Inte vill jag ha henne som diktator (ingen annan heller) men gärna som statsminister. Men nu försöker högern, främst Liberalerna, att smutskasta Wallström med alla medel, ty hon är ju den starkaste i regeringen. Den dugligaste.
    Kram
    Kao

  • ……min olycka på jobbet berodde uteslutande på att man inte tog in en sjukvikarie och jag tvingades ensam ta upp en stor patient på morgonen. Trots att det var uttalat att man skulle vara två för att ta upp honom. I.o.m att jag var ensam med patienten hade jag inga vittnen till olyckan…..och patienten var ju dement och inte till min hjälp.Alltså en Moment 22-situation. Man sa på FK att jag hade ”degenerativa skador” och det var inte sant! Jag hade aldrig varit sjuk eller haft ont innan olyckan. Var vältränad och stark. Jag kämpade en tid för min rätt, men fick inget stöd någonstans. Hade i.a.f hoppats på Kommunals stöd då, men det var knäpptyst därifrån.

   Kao

   • All heder åt den israeliske parlamentsledamoten Esawi Frej!

    Det finns några fall där en knivattackerade palestinier sårats och liggande på gatan helt sonika får en kula i huvudet. Margot Wallström har helt rätt. Israel sysslar med utomrättsliga avrättningar!

    /Skvitt

   • Visst har hon rätt! Och Esawi Frej ska ha all ära för detta uttalande. Det finns många israeler som håller med honom, det kan jag lova. Inte minst de som protesterar mot bosättningarna.

    Kao

   • Citat ur artikeln av Mats Svegfors:
    ”O, vad jag skulle önska att det åtminstone fanns någon borgerlig politiker som kunde demonstrera intellektuell heder och civilkurage och gå emot detta eländiga drev. Det skulle dessutom kunna vara ett första steg mot att börja göra upp med den skam och den fläck på borgerlighetens banér som heter bostadspolitik.”

   • Jag läste Mats Svegfors’ artikel igår. Blev faktiskt förvånad att försvaret kom från just (M). Men han har skrivit ett och annat bra. Tydligen finns det en och annan moderat som är hedervärd. Trots partitillhörighet.

    Kram
    Kao

   • Om man letar kan man hitta en och annan god moderat. I alla fall som försöker hålla sej till sanningen, till skillnad mot de andra skithögarna. Mats Svedberg är en sån ‘god moderat’, även om jag inte gillar hans åsikter i övrigt. Men han kan det där med bostäder.

    kao

   • Bostäder kan han, ja. Han är ju fd. statssekreterare i bostadsdepartementet. Hans politiska åsikter går ju inte att dela så klart.
    I just det aktuella debattinlägget visar han sans och balans, samt gott omdöme. Hur det är i övrigt med dessa egenskaper har jag dock ingen vetskap om.

    /Skvitt

   • Han har faktiskt skrivit andra tänkvärda artiklar i ämnet tidigare. Kan inte ge dej någon länk, tyvärr.
    Kao

   • Ska se om jag kan hitta.
    Birgitta Olsson (Liberal Eu-poitiker) är också en bra högerpolitiker som har hamnat i fel parti….Hon borde varit minst sosse. Hon har ett starkt driv. Särskilt i kvinnofrågor.

    Kram
    Kao

    Kao

   • Jaha. Jag brukar inte lyssna så mycket på våra politiker, ärligt sagt. Jag får väl lita till ditt omdöme i frågan 😉

    Kram!
    /Skvitt

   • Nu nyss ikväll har jag sett andra delen av dokumentären om Egyptens politik. Såg tyvärr ej del ett. Men det handlade om den framväxande socialistiska staten på 70-talet under Nasser, då alla var fria (även kvinnorna gick klädda som vanligt folk) och stor jämlikhet rådde. Till hur det blev när Anwar Sadat tog över, lierade sej med USA, Saudiarabien och Israel, tog in det kapitalistiska systemet, skapade stor fattigdom för 40% av folket, mördade oppositionella, satsade på religiösa grupper som snart tog över och drev vidare sin politik, som skapade alla de grupper ökade klasskillnaderna. Och mycket mycket mer.
    Såg du programmet?

    Kao

   • De vågade inte nämna i del 1 att USA genom CIA stödde Brödraskapet för att störta Nasser. Men man kan ju inte begära sånt av ett vanligt TV-program. Du kan nog se det på SVT play. Jag har inte kollat om det ligger där, men det borde det göra.

    Senaste avsnittet har jag inte sett, men hoppas på att det finns på nätet. I annat fall kommer det nog i repris.

    Kram!
    /Skvitt

   • Programmet var mycket talande. Det mesta visste jag redan innan. Har varit i Egypten 2 ggr. Senaste gången med en kvinnlig bloggare som sällskap. Det hände en hel del, måste jag säga…….och det var INTE bra saker. Kanske kan berätta en del av det nån gång. Bl.a hur vägarna spärrades av (även för oss) för att Mubarak skulle åka på allmän väg… och hur vår buss fastnade i sanden på den omväg vi tvingades åka genom öknen – och vilka det var som såg till att vi kom loss…..

    Kao

   • Det kanske kommer, men den resan var obehaglig på många sätt. Tror knappast jag kommer skriva om den, men episoden med bussen kan jag kanske skriva om. Men nu stänger jag butiken och i morgon har jag glömt det. Påminn mej i så fall.
    Kao

   • ….även min 26-åriga dotter älskar lutfisk….hon äter allt. Den smala tjejen. Har lärt henne att äta det som för tillfället står på bordet. Även utomlands. Hamburgare och pizza är inte nåt jag har bjudit henne på. Hon äter inte sånt annat än i nödfall.

    Kao

   • Burgerkings Wooper och McDonalds fiskburgare kan slinka ned enstaka gånger, men sällan. Fast jag gillar det faktiskt. Dock inte politiskt. Båda företagen sponsrade Bush valkampanjer. Coca-Cola och Fanta, m.fl. gjorde också det.

    Pizza ser jag inget fel med. Jag tycker det är bra och billig mat om man äter ute. Man står sig gott på en pizza för 70-80 kronor. Kinamat kan man också få till hyfsat pris och är gott.
    Ska man äta annan mat ute hamnar man på minst 200 kronor och är hungrig igen efter ett par timmar.

    Men om jag inte måste äta ute, t.ex. av sociala skäl, så ser jag till att jag har ätit hemma. Det är ju mycket billigare.

    Kram!
    /Skvitt

   • Kinamat är ju ok. I min smak. Dock ej det andra du räknar upp. Kebab kan vara helt ok, men även det är det åratal sen jag åt.
    ——Med min ekonomi måste jag bestämma mej för att ANTINGEN äta eller ta ett par öl ute. Då jag har råd. D.v.s 4-5 ggr/år. Och då väljer jag ölen för sällskaps skull. Mat kan jag äta hemma.

    Kao

   • Kebab gillar jag inte! Öl dricker jag tydligen mycket oftare än du gör, så jag har väl bättre ekonomi skulle jag tro. Jag bor nog billigare också.

    /Skvitt

   • Billigare att bo än vad jag gör är nog svårt…
    Jag dricker bara 3,5% öl från Konsum. Att de kostar lika mycket som öl på Systemet spelar ingen roll. Systemet besöker jag ca 1-2 ggr/år. Då alltid för att köpa en miniflaska(plunta) Carlshamns Flaggpunsch.
    Går jag på krogen blir det starköl.
    🙂
    Kao

   • Nä. Det blir Falcon Bayerskt, det mörka fylliga ölet som har lite mer smak än de övriga blaskiga sorterna.
    Kao

   • Jag märker (sen lång tid tillbaks) att kommentarerna och svaren hamnar lite huller om buller här på min blogg. Tur att inte nån annan än du läser. De skulle kanske undra vad jag svamlar om.
    😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s