Korkat Och Naivt // Kao

Tragiskt att den unga 22-åriga kvinnan Alexandra mördades på sin arbetsplats av en 15-årig asylsökande pojke på ett HVB-boende. Jag kan inte förstå hur man låter en 22-årig kvinna, eller en ensam kvinna över huvud taget, arbeta natt med ett tiotal unga ensamkommande, traumatiserade män och tonåringar. Det är att be om problem och nu är kvinnan död. Knivmördad.

Att man inte begriper att det är en farlig arbetsplats är oerhört. Personalen borde bestå av två män. På dagtid kan de ha även kvinnor i personalen, men det bör alltid finnas även minst en manlig personal på plats.

Det är korkat och naivt att inte begripa vad dessa ungdomar varit med om tidigare, att de oftast är uppväxta med krig och våld och har en minst sagt konservativ kvinnosyn. Att en kvinna ska säga ifrån till t.ex en ung afghan utan att han blir arg finns inte på kartan.

Man lär sej inte svenska seder och bruk och kvinnans värde bara för att man kommer hit och får tak över huvudet och mat för dagen. Det är en process som tar mycket längre tid och kräver mycket mer av samhället.

Alla såna här händelser som mordet på Alexandra hade kunnat undvikas om man begrep bättre. Dessutom förstör såna här hemska händelser för de flyktingar som INTE uppför sej på det här viset. Det vill säga de flesta.

Och inte minst spelar det mörka ultrahögerkrafter såsom SD rakt i händerna.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article22151716.ab

8 svar till “Korkat Och Naivt // Kao

 1. En bekant till mig känner en som jobbade där för ett par år sedan. Om hon jobbar kvar har jag inte kollat upp och inte om något har ändrats sedan jag fick höra hur det var på detta HVB-hem.

  Men för ett par år sedan var det i alla fall inte sällan som som det blev bråk. En gång var det en ensamkommande ungdom från Afghanistan som blev rosenrasande bara för att apelsinerna var slut. Han krävde att personalen genast skulle springa ut och köpa apelsiner för det stod i ett papper han hade fått från boendet att det skulle finnas sådana varje dag. Så han hade ju rätt i och för sig, men det är ju inte personalens sak att gå ut och handla för sina egna pengar. Det kunde han dock inte finna sig i, så han slog sönder ”hela” inredningen.

  Vad hände?
  Ingenting! Det tystades ned och ny inredning köptes in.
  Anledning?
  Jo, det är en så förbannat lukrativ verksamhet så ingen skugga får falla på verksamheten. Inget negativt får sägas om den. Därför blev det ingen anmälan och personalen fick inte tala om saken!

  Personalen?
  Minsta tänkbara bemanning! Annars blir ju inte vinsten maximal.

  Det enda vettiga är ju att staten driver dessa asylboenden. Det blir billigare även med adekvat bemanning. Men då rycks ju födkroken undan för giriga kapitalister och (huga!) det är ju socialism!

  En liten ”sketen” underklassinvandrare är väl inget att bry sig om. Det finns fler! Tjo faderittan limbo vad miljonerna är sköna på kontot!

  /Skvitt

 2. Ping: Det här går inte an! – eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s