Kriminella Gatubarn // Kao

I våra storstäder, främst i Stockholm, finns ett stort gäng ensamkommande flyktingbarn som lever utanför samhället och de är flera hundra stycken. De löper en mycket stor risk att hamna i kriminalitet och prostitution. Företrädesvis kommer de från Nordafrika, men även från Afghanistan. Ofta har de varit på flykt i flera år innan de kommer hit och blivit utsatta för våld på sin väg hit. Inte sällan har dessa barn rymt hemifrån förfärliga miljöer där framtiden ser hopplös ut för dem. Många har också rymt från värnpliktstjänstgöring i sina hemländer (främst afghanerna).

Nu kommer det dessutom en massa nya ensamkommande pojkar och unga män med de stora flyktingströmmarna.

Polisen har stora problem med att fånga upp dessa ungdomar. De polisiära resurserna räcker inte till på långa vägar. Inte heller de sociala åtgärderna. Varifrån de får pengar till mat, husrum och kläder kan man bara gissa.

Hur ska man komma till rätta med de här ungdomarna för att de inte ska växa upp till fullfjädrade kriminella? Hur kan vi i Sverige hjälpa dem?

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/kriminella-gatubarn-stor-p%C3%A5frestning-f%C3%B6r-polisen-3273373

Annonser

14 svar till “Kriminella Gatubarn // Kao

 1. Det var väl Uppdrag granskning som gjorde ett reportage om dem. Såg du det? Det var nog i höstas som det visades. Jag kan inte se att det finns kvar på SVT play.

  /Skvitt

  • Ja, jag såg det.
   Vad man inte tycks begripa är att DET ÄR BRÅTTOM med kraftfulla insatser! Det räcker inte med att myndigheterna är medvetna om problemen. Men de här reaktionerna är så typiskt svenska.

   Kao

   • Visst! Vi vet ju hur ”snabba” man var med att undsätta svenskarna när tsunamin inträffade. Och detta är ju på sätt och vis också en tsunami. Alltså samma ”snabbhet” nu! 😦

    Kanske de här killarna inte kan komma hit längre efter att de nya reglerna om ID-kontroller kom till.

    /Skvitt

   • Det är alltid segt när en (S)-regering ska agera och de verkar alltid tagna på sängen.
    ——-
    Jag hoppas att det inte kommer fler som riskerar att bli gatubarn. Den här siffran 200-300 var INNAN den stora flyktingströmmen kom! Nu är det minst 14.000 människor till som driver runt i landet och tar jobb, tillfälliga påhugg, och tjänar uruselt. De blir svårt utnyttjade. Så får det bara inte vara.
    Kao

   • Egentligen borde alla länder som har tagit emot flyktingar skeppa dem till USA och för att sen slippa alla problem kunde man låta besättningen flyga hem och låta fartygen ligga kvar i hamn. Sen fick USA sköta frågan bäst de vill. Det är deras problem och skapelse.

    /Skvitt

   • Så kan jag också tycka. Det är USA och deras allierade som är orsaken till krigen och flyktingkatastrofen. Det här kan bara sluta på ett sätt för Sverige: illa. Nä, det kan sluta på ett ännu värre sätt: Att (SD) tar regeringsmakten vid nästa val.

    Kao

   • Flyktingarna är en kostnad just nu och en tillgång i framtiden. Hur lång tid det tar beror på hur vi hanterar det.

    Kram!
    /Skvitt

   • Och då måste man snabba på utredningsprocessen. Det är inte hälsosamt för själen att behöva gå och dra, utan att ens få arbeta, ibland i åratal. På en arbetsplats lär man sej svenska och behöver inte tänka så mycket på det man flydde ifrån. Och man kommer in i samhället, betalar skatt och är därmed fullvärdig svensk. Så ska det vara men så är det inte.
    ”Vi har inte resurser”, heter det jämt och ständigt om allting. Det är bara skitsnack! Pengarna finns i budgeten men är kraftigt snedfördelade. Det är ju bara, som du föreslog, att bena upp och sätta stopp för den olagliga fula bokföringen som såna som Attendo har, för att slippa betala skatt. Då får man in pengar. Samt att gruvbolagen börjar betala minst 50% skatt för de marker de har fått gratis av svenska staten för att gräva djupa hål i och förstöra grundvattnet och skönheten i vår natur.
    Och så vidare.

    Kao

   • Just när det gäller gruvnäringen anser jag det alldeles självklart att den ska vara statlig. Hela vinsten tillfaller då oss själva. Det är ju vår egen berggrund.

    /Skvitt

   • I grund och botten tycker jag naturligtvis också det. Jag tog upp det som ett exempel på hur man snabbt kan dra in pengar till flyktinghanterandet. Det finns givetvis flera sätt, bl.a. att beskatta de rikaste.
    För att komma till rätta med flyktinginvasionen krävs snabbhet, beslutsamhet och pengar. Samt att vi ställer en hel del krav på dem som kommer hit. Samt att jag faktiskt tycker att man bör skicka hem de unga nordafrikanerna till deras föräldrar. Jag är säker på att de inte är ”flyktingar” i egentlig mening, utan att de har rymt hemifrån för att få ett bättre liv. Det kan jag begripa.
    —–
    Redan för mycket länge sen har jag undrat varför det är runt 75% manliga flyktingar i 15-25-årsåldern som kommer hit. Var finns deras kvinnor? Mödrar, systrar och döttrar. Har man lämnat dem hemma i kriget och själva lagt benen på ryggen? Officiellt heter det, har jag läst i främst AB att ”resan med båt över Medelhavet är för riskabel för kvinnor och barn, så de får komma efter senare som ‘anhöriginvandring’. Detta konstiga synsätt är också något som får mej förbannad. Det torde väl vara ÄNNU riskablare för kvinnor och barn att stanna kvar i kriget? Jag skulle hellre se att just kvinnor och barn fick förtur hit. Inte alla dessa män. Som sagt: det finns en hel del frågor att ställa till de ansvariga.

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s