22 svar till “Avdelning Gulligt: 99-åring Vaknade Med Veckelbjörn I Sängen // Kao

 1. Oj så söt den är!
  Arten är inte okänd för mig. Få större djur, särskilt däggdjur, är faktiskt okända för mig. Som barn fick jag en fantastisk djurbok av min mor och den läste jag många gånger om. ”All världens däggdjur” hette den och tog upp de allra flesta faktiskt.

  /Skvitt

  • Djuret kallas också honungsbjörn 🙂
   Min mamma arbetade många år på Wahlströms bokförlag så under många år fick jag alla sorters böcker. Min bror också, givetvis. Däribland många djurböcker och Illustrerade Klassiker. Lärde mej läsa vid 4-5 årsåldern.

   Kao

   • Det är väl därför du har blivit så begåvad, allmänbildad och intelligent.

    Jag tänker på dem jag ”känner” (läs: stöter på på krogen) som det inte gått så bra för, eller till och med gått illa för. Ingen av dem läser något och har inte fått det hemifrån.

    Läsa böcker och få intressen är A&O. Då lyckas man i skolan och sen går det för det mesta bra. Men för vissa kan det trots allt barka åt helvete, men då beror det på andra orsaker.

    Kram!
    /Skvitt

   • Idag pratade jag med min väninna igen. Hon förklarade att en viss sorts medicin hon får för en sjukdom flera gånger / månad, 4 sprutor varje gång, kostar 20.000:-/spruta. Själv betalar hon 2000. Jag försökte förklara för henne hur det fungerar med Läkemedelsbolagen och hur de tar ut pengar. Att visserligen forskningen kostar, men ändå. Har försökt få henne att begripa de enorma summor bolagen kräver för medicinerna, i sin jakt att ta ut så mkt som möjligt innan de fem åren har gått, då det blir billigare och tillåtet för andra läkemedelsbolag att kopiera och sälja billigare. Men hon blir bara förbannad på mej och vill inte alls ta in vad jag säger. Ibland blir jag bara så trött…….

    Kao

   • Har märkt det. ”Jag följer med i nyheterna varenda dag”, säger hon. Och då orkar jag inte fortsätta att framhärda.

    Kao

   • Visst. Det är så som jag också ser det.
    Min väninna torde vara mycket lättledd. Hon tror ju på allt som står i tidningarna. Utan en enda kritisk blick eller ifrågasättande om det är sant, falskt eller kanske vinklat. Jag antar att det är många som gör/tror som hon. Tur att vi inte ses så ofta. Är trött på att hålla inne med det jag vet och kan och att försöka få personen att se lite bortom horisonten av ‘välvilja’ från pressen. Men skulle jag gå längre skulle det garanterat bli bråk mellan oss. Så jag träffar henne i stället sällan, då vi kan prata om annat. Men…..du vet ju hur det är…..om läget är där i samtalet så går det ju inte undvika att glida in på politiken ändå. Det är en balansgång.

    Kao

    Kao

   • Jag drar mig inte för att säga min mening, men jag skiter i att försöka övertyga när jag finner det omöjligt. Då byter jag samtalsämne om det är helt kört.
    En jag känner tror till exempel att Christer Pettersson mördade Palme och Usama bin Laden låg bakom 11/9.
    När jag försökt förklara varför han har fel säger han bara ”Nä, nä!” lutar sig bakåt, skrattar som om det är det dummaste han hört och viftar med handen som om han försöker vifta bort mina ord. Då är det dags att prata om annat för då är det kört. Han får tro vad han tror. Gå inte att påverka.
    Jag tycker man borde kunna kräva bättre av honom, högutbildad, hög chef på stort bolag och kring 100.000 i månadslön. Men som jag konstaterat förr, sånt går inte nödvändigtvis hand i hand med begåvning.

    Kram!
    /Skvitt

   • Intressant. Det är ungefär hur jag upplever det många gånger. Just den där huvudskakningen och viftandet känner jag igen…då argumenten tryter.
    ——-
    Christer Pettersson var inte palmemördaren, det känns och verkar helt fel. Länge trodde jag på polisspåret, men nu är jag tveksam. Tror mer på ‘sydafrikaspåret’ sen jag såg en bild från Arlanda flygplats’ övervakningskamera på den tiden(såg bilden för ett par år sen), på en torped från Sydafrika som just var på väg att åka hem. Han var identisk med den s.k fantombilden. Christer Pettersson var inte alls lik den bilden.

    Kao

   • Polisspåret innefattar bara vilka som utförde det, inte vilka som var uppdragsgivarna. Polisspåret har substans och utesluter inte Sydafrikaspåret.

    /Skvitt

   • Så är det kanske. Men Palme ogillades ju av myndigheterna i Sydafrika pga sitt stöd till ANC. Det kan ha utlöst ett politiskt mord.

    Kao

   • Sydafrika är självklart ett hett tips. Israel och USA är också tänkbara. Men oavsett vilka beställarna var så krävdes det utförare med resurser och lokalkännedom och det gör poliserna i högsta grad misstänkta med tanke på alla som uppehöll sig i närheten med walkie-talkies och han som satt i ledningscentralen och sabbade hela den polisinsats som egentligen borde ha skett, fast han inte hade i centralen att göra! Han jobbade ju inte där, men hade bett att få göra det den aktuella kvällen!

    /Skvitt

   • Israel och deras elaka underrättelsetjänst Mossad är ju också tänkbart, men jag tror ändå mest på sydafrikaspåret. Kanske med understöd av svensk polis, som du skriver.

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s