Frös Ihjäl- Och Gick Sen Hem // Kao

Ibland är man kanske inte så död som man verkar, då man frusit ihjäl i en snödriva och hjärtat har slutat slå. Mannen på filmen är ett sånt exempel, men det har hänt liknande  förut. Kroppen går in i ett slags totalt viloläge. Däremot är det av yttersta vikt att personen tinas upp mycket mycket långsamt, bland annat genom att blodet sakta värms upp med speciell apparat. Men visst är det fantastiskt ändå?

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/mannen-fr%C3%B6s-ihj%C3%A4l-d%C3%A5-h%C3%A4nde-n%C3%A5got-mirakul%C3%B6st/vp-BBowqaY?ocid=mailsignoutmd

7 svar till “Frös Ihjäl- Och Gick Sen Hem // Kao

  • Ja det är den verkligen. Det slog mej plötsligt att man måste ha begravt en hel del personer levande, innan man kom på att man skulle tina upp dem sakta, sakta och tillföra uppvärmt blod. 😦
   För ett par år sen fanns det ett fall här i Sverige med en kvinna/flicka som bara hade 21 graders temp då hon hittades och hon blev räddad till livet.
   Egentligen är det ju helt logiskt att göra så här. Djupfrysning är ju ett tillstånd då alla molekyler slutar röra sej, men väcks upp igen vid upptining och ser likadant ut som innan. Eller har jag fel?

   Kao

   • Nej, det stämmer. Men de kan skadas vid frysning också. Jag tror det beror lite på omständigheterna kring hur man blir fryst, temperaturer o.s.v.

   • Det är nog mycket som ska stämma och en hel del tur om man ska vakna upp helskinnad från en sån dödsdvala. 🙂
    Kao

   • Ja, det tror jag. Men jag håller med dig om att det säkerligen är en hel del folk som hade kunnat räddas om de haft större kunskap om hur nedfrysning fungerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s