Anders Ygeman, Inrikesministern // Kao

 

Anders Ygeman verkar vara en av de få i regeringen som har en verklighetsförankring när det gäller flyktingströmmen och begriper vad som sker. Han är närmast verkligheten och försöker verkligen göra något konstruktivt, gör ett styvt jobb i en ytterst jobbig situation för både flyktingarna själva och för de orter som tar emot dem.  Ygeman tycks arbeta dygnet runt och ser helt uttröttad ut på bilder. Resten av regeringen, utom Margot Wallström, tycks helt handfallna inför de samhällsproblem vi nu ser.

Så här säger han om rasistbråken i Stockholm i helgen:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22177788.ab

Så här skrev Expressens krönikör Britta Svensson om Ygeman för en tid sedan:

http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/vad-skulle-vi-ta-oss-till-utan-anders-ygeman/

Rikspolischefen Dan Eliasson, justitie- och migrationsministern Morgan Johansson och Anders Ygeman har nu ett mycket tätt och intensivt samarbete för att tackla problemen som dykt upp. Den trion kommer göra ett bra jobb om de inte hindras av partivänner och idiotiska lagar och regler. Men det finns lagar att ta till om Sverige skulle hamna i ett riktigt blåsväder!

Flyktingar måste självklart tas om hand (snabbt!), men man måste begripa att det också finns riktiga rötägg som döljer sej bland dem.

Så här säger en polis om de kriminella gatubarnen:

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/kriminella-gatubarn-stor-p%C3%A5frestning-f%C3%B6r-polisen-3273373

13 svar till “Anders Ygeman, Inrikesministern // Kao

 1. ”Nu kommenterar inrikesminister Anders Ygeman det senaste dygnets händelser i Stockholm.
  – Det är en oroande samhällsutveckling. Rasistiska grupper sprider hot och hat på våra gator. Det måste mötas med kraft. Polisen har tydligt prioriterat resurser och hanterat situationen bra, alla ska kunna känna sig trygga när man går på stan, säger han i en skriftlig kommentar.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22177788.ab

  ”Anders och Anders, två män som just nu säger det som måste sägas. Men var finns landsfadern som tar upp de stora frågorna om trygghet och framtid som många i Sverige har just nu? Det är alldeles tomt på toppen. http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/vad-skulle-vi-ta-oss-till-utan-anders-ygeman/

  Ygeman kanske blir näste partiordförande.

  /Skvitt

   • Frågan är bara hur insatt han är i övriga samhälleliga frågor. Men han är ju gammal i gamet och borde veta hur det mesta fungerar.
    Kao

   • Partiledningen kanske redan överväger det. Men bäst vore om det var Margot Wallström som tog över klubban och svingade den i huvudet på betonghuvudena hon har ikring sig.

    Kram!
    /Skvitt

   • Håller fullständigt med. Kan inte finna några som är bättre än Ygeman och Wallström. Jo kanske Morgan Johansson, då. Han får vara med på ett litet hörn. Han är ju både justitieminister och migrationsminister, men kan ju knappast ha hunnit med så mycket av sina justitieärenden. Han jobbar också stenhårt, den mannen. Så han får vara med på listan över ‘dugliga’, även om han var mesig i början, då han gick på partiets ängsliga linje. Han verkar ha växt med uppgiften.
    Vi får se.
    Kram
    Kao

   • Så ser jag det också. Alliansens politik är förödande för landet och de flesta av oss. Allt annat är bättre, utom SD förstås.

    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s