Minst 1.000 Ensamkommande Flyktingbarn Försvunna Någonstans i Sverige

10.000 ensamkommande flyktingbarn har försvunnit i Europa, meddelar Europol. 1000 av dem i Sverige. I vissa fall har de försvunnit efter att ha registrerat sej. I vissa fall vet myndigheterna inte ens vad de heter. Det är en farlig utveckling för de unga men en lukrativ affär för kriminella ligor, som utnyttjar barnen i kriminella syften, särskilt som slavarbetare eller i prostitution.

Detta är baksidan av vår välvilja att släppa in personer i landet utan att kunna ge dem en möjlighet till en vettig framtid.

http://www.metro.se/nyheter/europol-10-000-flyktingbarn-ar-forsvunna/EVHpaE!heS2WVUZJoH0A/

12 svar till “Minst 1.000 Ensamkommande Flyktingbarn Försvunna Någonstans i Sverige

 1. Nu vill ju regeringen skicka tillbaka dem, men Marocko vill inte ta emot dem. Med tanke på att de oftast är ytterst kriminellt aktiva kan jag ju förstå det. För så är det väl?

  Nu har regeringen hittat på en lösning. Marocko ska få betalt för att ta emot sina egna medborgare! Och Sverige ska betala platser för dem på behandlingshem och liknande ställen i Marocko. Den lösningen är ju bara såååååå naiv. Det dröjer inte länge innan de avviker därifrån och så är de tillbaka här igen. Här är det inte lika tufft att leva på gatan som i Marocko och antagligen är det just det sättet att leve det enda som många av dem kan. Att få ett jobb är säkert helt utsiktslöst för dem med tanke på bakgrunden både där, här och var som helst.

  Man måste ju kunna sätta press på Marocko. Alternativt kan man väl sätta av dem små roddbåtar på internationellt vatten alldeles utanför Marockos kust vid lugnt väder och visa åt vilket håll de ska ro. Drastiskt? Ja, men de kanske inte kommer hit fler gånger i så fall.

  Nu hoppas jag att jag inte är ute och cyklar, men jag tror att merparten av de här unga killarna har levt på gatan i Marocko sedan de var riktigt små. De har gått i livets hårda skola så länge att man skulle kunna säga att de har skaffat sig många ”högskolepoäng” där. Det är inte särskilt troligt att det går att skola om dem. Tror du jag har fel?

  – – – – –

  Mina senaste kommentarer har inte kommit in. Vad kan det bero på?

  Kram!
  /Skvitt

  • Herreguuuuud så naivt av Sverige!!! Ska vi betala för att få skicka tillbaks dem till deras eget hemland??? Jag misstänker att man inte erkände Västsahara av den anledningen att man ville få hem de här ungdomarna till Marocko. Ett riktigt politiskt fulspel, alltså. ”Behandlingshem i Marocko”? Jag kan knappt hålla mej för skratt :(.
   Det är väl bara att flyga hem dem och sätta av dem på flygplatsen….Marocko MÅSTE ta tillbaks dem.
   Kram
   Kao

   • Hmmm. Jag tror att det MÖJLIGEN kan ha att göra med att vår regering vill limma med marockos för att de ska ta tillbaks sina snorungar. Man hoppas på det, Därför erkände vi inte Västsahara. Du ska se att sanningen kommer fram så småningom.
    Kao

  • Jag har ju redan berättat för dej att jag måste godkänna flera av dina kommentarer. Som t.ex den förra och denna. Jag vet inte alls varför. Om det är en kommentar som inte har fastnat så ska du veta att jag går in på WP vid 15-tiden och släcker ner vid 22-23-tiden.
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s