Stopp För Alfons Åberg På Förskola // Kao

Bildresultat för alfons åberg

En tecknad film med Alfons Åberg, ”Alfons Åberg och Odjuret”, som setts av miljoner barn, har stoppats på en förskola efter att ett av barnen fått mardrömmar i en vecka. Föräldrarna har även anmält till Skolinspektionen. Nu får heller inte de övriga barnen på förskolan se filmer med Alfons. Man baxnar!

Filmen handlar om när Alfons mobbar en pojke och sen ser ett odjur under sängen (som ska föreställa det dåliga samvetet). När Alfons ber pojken om ursäkt försvinner odjuret som fanns under sängen. En sedelärande berättelse. Men det tyckte alltså inte föräldrarna, som anmälde. Är barnet övercurlat, tro?

Ibland undrar jag vad det är för fel på folk….. 😦

I slutet på artikeln nedan uttalar sej en (L) riksdagsman på ett föredömligt sätt i mina ögon:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22238305.ab

12 svar till “Stopp För Alfons Åberg På Förskola // Kao

 1. Ping: Samvete, inget för dagens barn? – eaqhan

  • Som det är nu, givetvis.
   Folk har så mycket för sej med arbete barn och ”egen tid”, så de har inte tid med barnens innersta behov av samvaro. Som skydd för sina egna dåliga samveten talar de om ”kvalitetstid” och ”kvantitetstid”. Jag menar att det är fel att påstå att kvalitetstid skulle vara viktigare, som många påstår. Jag hävdar att båda är lika viktiga, men viktigast av allt är att släppa båda begreppen och umgås med sina barn på ett avslappnat och naturligt sätt. I detta ingår att uppfostra sina barn till fina människor. Inte ständigt se dem som tidskrävande problem. Varför skaffar man sej barn om man måste ha ”egen tid” eller göra karriär samtidigt? Antingen gör man detta INNAN man skaffar barn – eller också då barnet är i skolåldern. Tycker alltså jag.

   Kao

   • Självklart för mej. Däri ligger en stor chans att människor kan må bra/bättre och även deras barn. Dessutom skapas flera jobb. Visserligen kostar det en del, men höjda skatter är en av lösningarna – och då inte minst skatterna på fastigheter, kapitalvinster och förmögenheter. Och en lag som effektivt förbjuder skatteflykter. Det är där det största problemet ligger.

    Men det är inte alls omöjligt att göra, men viljan och modet finns ju inte hos våra politiker, som är jätterädda, ängsliga att förlora medelklassens röster – men jag tror de har fel: de har två stora grupper att ta tillbaks : fattigpensionärerna och de lågavlönade. Plus naturligtvis ungdomar utan framtidshopp – om man nu kan få dem att rösta – och erbjuda en politik de kan känna är till för dem.
    Idag finns ju inget parti som jobbar för de grupper jag nämner här. Förutom kanske (V) som krafsar lite i bakgrunden, men inte tillräckligt effektivt och inte ger givna svar. Bara duttar med frågor som visserligen är viktiga, men inte frågor som är av största vikt JUST NU! Realism och nutid är vad jag eftersöker.
    ———
    Jag följer nu delvis valet i USA och märker att de unga (särskilt universitetsstudenterna som har lite kunskaper) där är trötta på nuvarande ekonomiska system och röstar på demokraternas Bernie Sanders.
    Med våra politiska mått mätt är han kanske inte mer än en liberal, men han kan ruska om systemet om han tar sej upp i övriga delstater 😉
    Trots att han är överårig så hoppas jag att han är tillräckligt frisk för att ta över när det blir dags.
    Kram
    Kao

   • Man får väl hoppas på det lilla. En vänsterperson i USA är kanske som en Liberal i Sverige? Men jag hoppas att han är mer vänster. Det kanske kan utmana vapenindustrin och den aggressiva krigföringen som USA för överallt.
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s