En Man Som Berusades Av Makten // Kao

Jan Emanuel Johansson var en person som deltog i serien ”Robinson”. Vet inte om han vann eller ej, men han blev tydligen berusad av sin egen förträfflighet. Särskilt som han märkte att han kunde tjäna pengar utan att göra ett ärligt handtag. Så därmed blev han (S)-politiker och sade sej särskilt värna barn och ungdomar. Att han var ett slags arbetarbarn. ”Hojåkare” och med såna vänner.

Sen tog girigheten överhanden och han startade HVB-hem, utan utbildad personal och utan att ha utbildning själv för att driva ett sånt ställe. Ett riktigt robbarsvin i mina ögon. Vad som rör sej i den mannens hjärna kan man bara spekulera i, men såna har vi sett förut.

Om man har en bra fulplan kan man alltså tjäna hundratals miljoner i ett kapitalistiskt ekonomiskt system. Och vad gör hans parti (S) åt såna skurkar som han?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22321042.ab

20 svar till “En Man Som Berusades Av Makten // Kao

 1. Lustigt. Jag hade tänkt att läsa artikeln tidigare i dag, men hade inte hunnit.

  Det här visar ju långt från forna ideal S står i dag, när partiet kan locka till sig lycksökare utan minsta förankring i socialistisk ideologi. Han är ju urtypen för borgerligheten. Konstigt att han inte valde att gå in i något av de öppet borgerliga partierna, helt M.

  /Skvitt

  • Han ville väl verka folklig 😉
   Här har du, vad jag tror. en person med mycket låg empati…..sen får man för min del kalla honom vad man vill. Men en skurk är han i alla fall.

   Kao

  • Tack.
   Jag tror han är pressad av nåt mc-gäng att handha vissa saker. Han har ju själv deklarerat att han är det. Tillhör mc-sfären, alltså.

   Kao

   • Säkerligen.
    Han är en typisk girigbuk och nu vill han väl ha ännu mer. De brukar ju vilja det, såna personer. Att de sen tjänar pengar på andras nöd bryr de sej inte om. De har samveten som blöta tvålar – alla protester mot deras göranden och låtanden glider av dem och de sätter upp oskyldiga miner. Precis så som Reinfeldt såg ut då någon kritiserade honom.

    Kao.

 2. Mer:

  ”Jan Emanuel förkroppsligar allt som är sjukt med välfärdsindustrin” http://www.etc.se/ledare/jan-emanuel-forkroppsligar-allt-som-ar-sjukt-med-valfardsindustrin

  ”Han tjänar miljoner – på flyktingbarnen”
  http://www.expressen.se/nyheter/han-tjanar-miljoner–pa-flyktingbarnen/

  ”Jan Emanuel Johansson döms för ekobrott”
  http://www.dn.se/ekonomi/jan-emanuel-johansson-doms-for-ekobrott/

  ”Flyktingbarn har blivit guldkalvar” http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article21582842.ab

  ”Asylprofitören och socialdemokraten Jan Emanuel Johansson mångmiljonär genom att förstöra Sverige”
  https://asylkaos.wordpress.com/2015/10/14/asylparasiten-och-socialdemokraten-jan-emanuel-johansson-mangmiljonar-genom-att-forstora-sverige/

  ___

  Läs också:

  ”Statens kassa plundras”
  http://godheten.se/statens-kassa-plundras/

  Kram!
  /Skvitt

  • Jösses!!! Kan inte läsa alla länkar igen. Men de flesta har jag läst tidigare. Att en sån kan fortsätta utan att hamna bakom lås och bom är makalöst!!! Vad är det för mesiga lagar som låter honom komma undan?

   Kao

  • Det var bara pinsamt att se Daniel Suhonen i din länk här (säkerligen utlagd av nån SD-are) och hur uselt han försökte förklara utsugningen i flyktingpolitiken! Jävla mes, säger jag!!! Han missade en bra chans att säga som det är. Men han är ju en typisk aningslös och mesig sosseanhängare, vilket även har märkts i andra debatter.. Vilket dock inte Jan Emanuel Johnsson är, som enbart har (S) som ett slags skydd, men i själva verket enbart tänker på sin egen ekonomi och sej själv. Han är vidrig och liknar den sorts personer jag misstänker vara psykopat. Eller också är han hårt trängd av såna individer.
   Det är inte första gången det avslöjas att det är skumma typer som sköter HVB-hem.
   ——-
   (Du kan väl inte missat det?)

   Kao

   • De dras ju till lättförtjänta pengar och det var främst Alliansen som öppnade dörren på vid gavel för kriminella att sko sig på välfärd och skattemedel.

    /Skvitt

   • Absolut hög tid ja. Och man har i alla fall avskaffat jobbcoacherna. Alltid något. Bland dem florerade ju de kriminella och det förekom till och med att vissa sysslade värvningar till Daesh (IS).

    Kram!
    /Skvitt

   • Det skrevs ju om hur många som hade fått jobb av dessa coacher och det var väl en handfull till en kostnad av ett antal miljoner kronor.

    Jag är ganska säker på att det var AB som skrev det. Kanske jag själv skrev ett inlägg om det också.

    Många av de här coacherna hade mycket märkliga metoder för att få folk i jobb. Snarast verkade det som om de bara hittade på nåt så det skulle finnas någon form av verksamhet att visa upp. Jag fattar inte att AF inte bröt med dem direkt. Men de hade ju sina direktiv från regeringen och i de direktivet ingick inte att folk skulle få jobb utan bara att coacherna skulle kunna sko sig på skattemedel.

    Sen hittade ju Alliansen också på en massa bidrag för att folk skulle bli anställda. Då var det plötsligt slutsnackat om att folk skulle bort från bidragsberoendet.

    Att man inte talade om bidragsberoendet när det gällde detta var ju för att det var företagen som fick bidragen. De anställde folk med maximala bidrag för då fick de arbetskraften rejält subventionerad. Följde blev att ordinarie personal blev uppsagda.

    Hela Alliansens politik gick ut på att föra över pengar till de rika, inte sällan skattmedel som hamnade i deras fickor.

    Det regeringen nu borde göra är att snarast skrota RUT- och ROT-avdragen, bland annat.

    Jag har ju skrivit om att jag själv fick ett ROT-avdrag på en massa sköna tusenlappar.
    Men det arbetet var så nödvändigt att jag hade varit tvungen att göra det ändå, så avdraget hade absolut inget med min reparation att göra.
    Jag behövde inte ens ansöka om det. När räkningen kom var avdraget redan gjort, vare sig jag ville eller ej. Godkänt och klart, helt utan kontroll!

    Jag jämförde med andra bidrag som folk behöver, från socialtjänsten, personlig assisten och så vidare. Då ska det utredas till fan löser av och folk måste vända ut och in på sig själva så det är rent skamligt. Till exempel att berätta om hur ofta de går på toaletten och hur lång tid det tar, vad de klarar och inte klarar och varför och kan de inte gå till toaletten får de rådet att ha en portabel toalett bredvid sängen!

    Det är ju bara att slopa ROT- och RUT-bidragen och föra över de pengarna till socialtjänsten där de gör bättre nytta.

    Argumenten för ROT- och RUT-bidragen var ju att få bort svartjobben, alltså att få bort den olagliga verksamheten.

    Tänk om man behandlade alla andra kriminella på samma sätt. Då kunde till exempel en tjuv knalla in på något samhällskontor och säga att ”idag tänkte jag stjäla för 1000 kronor så ge mig en tusenlapp så jag slipper!” Men det är ju klart att det tjänar ju inte de besuttna något på så en sådan reform blev inte av.
    Motivet var alltså ett annat, nämligen att åter igen gynna de redan rika!

    Kram!
    /Skvitt

   • Är det någon som ska coacha de arbetslösa så är det väl de som är anställda för just detta på arbetsförmedlingen, tycker jag. Allianspolitikens kontroll var obefintlig och drog därför till sej en massa brottslingar, som kunde köra sin verksamhet och tjäna en massa pengar. Helt lagligt, men med ojusta metoder. Precis som de rikaste gör och alltid ha gjort.
    —–
    Igår såg jag palme-dokumentären och det var så att jag nästan fick tårar i ögonen då jag tänkte på hur fel allt har blivit sen han mördades.

    Kram
    Kao

   • Jag funderar på ett inlägg om Palmemordet till på söndag. Jag hoppas jag hinner.
    Tyvärr har jag vissa andra åtaganden också, men jag ser det som viktigt eftersom jag vill trycka på en annan förklaring om vilka som låg bakom mordet än den jag tidigare har trott. Och jag gör då som Leif GW brukar säga. ”Krångla inte till det och utgå från offrets närmast och jobba dig utåt.”

    Kram!
    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s