Flyktingfrågan (S) Mot (M) i Aktuellet Idag 3/3-16 // Kao

I Nyköpings kommun har man visst problem. Där regerar bland annat (S) och (M). I Aktuellt idag 3/3-16 debatterade de båda partiföreträdarna en stund. Det handlade om flyktingar som kommit till Nyköping och de som förväntas komma. 90% unga killar. Såsom skett tidigare.

Nu ville (M)-representanten att fördelningen mellan de ensamkommande männen och kvinnorna ska fördelas på ett bättre sätt, eftersom fördelningen av folk i allmänhet i kommunen annars drabbas på ett felaktigt sätt i könsfördelningen. Såsom det blivit i kommunen nu. Men det tycker inte (S):s representant. Han tycker det är att ‘välja ut’ vilka som ska få komma hit eller inte.

För ovanlighetens skull håller jag med (M). I detta resonemang ingår också att jag anser att de kvinnor, ofta med barn, som nu ökar i antal i den grupp flyktingar som har nått hit också måste få en chans att få frid och fred här.

Varför skulle det vara fel?

Med den politik (S) för får de bara färre och färre väljare, eftersom ingen riktigt förstår deras syften och deras resonemang.

Vad tycker du?

 

Annonser

2 svar till “Flyktingfrågan (S) Mot (M) i Aktuellet Idag 3/3-16 // Kao

 1. I första hand måste politiker på alla nivåer sätta press på USA att inte förse terroristerna med vapen, att inte aktivt stödja dem ekonomiskt och med utbildning, men också att ta hand om de som flyr på grund av USA:s stöd.
  Med politiker på alla nivåer menar jag också alla länders politiker.

  I andra hand måste de som flyr och hamnar i EU-länderna fördelas jämnt inom EU, en sak man har misslyckats totalt med, vilket visar att EU är en svag konstruktion när den sätt under press. Man kan tycka att EU är svagt även när det sätts under press från kapitalet, men det är fel. EU är ju kapitalets konstruktion, varför det oftast får som det vill.

  Till sist måste alla kommuner fördela flyktingarna rättvist och den nya lagändringen är till för att försöka åstadkomma det.
  Men det finns en annan hake med det och det är integration och etablering i samhället. Vad gör man åt de befintligt boende bättre bemedlade i villor och radhus som dominerar de rikaste kommunerna och deras rikaste stadsdelar?
  Människorna där ordnar massmöten för att protestera att det kommer flyktingar. De vill inte ha dem drällande runt deras fina badplatser, golf- och tennisbanor och inte heller finns det faciliteter ämnade att vara uppehåll för sysslolösa fattiga flyktingar. Hur ska de komma in i ett samhälle bestående av professorer, bankdirektörer, företagare, politiker och andra med feta plånböcker, där både de själva och deras bortskämda ungar mäter en människas värde efter vilka märkeskläder de har, hur många fot deras lyxyachter mäter och vad deras bilar kostar.

  Vad gör man alltså åt patrasket som lever i lyxen och vill behålla idyllen för sig själva? Hur kommer man in i ett sådant samhälle om man är flykting eller invandrare när inte ens en vanlig svensk knegare accepteras? Sådana värderingar kan man inte lagstifta bort.
  Men även om det var möjligt att lagstifta, hur kan människor komma in i en gemenskap där helgens nöje gärna får kosta både tio och tjugo tusen kronor, eller mer, utan att det påverkar ekonomin eller väcker uppmärksamhet och där en tonårstjej kastar ut femtusen kronor på en blus bara för att hon ska gå på en lördagsfest?
  Kan man vara delaktig i en gemenskap när man får frågan om man hänger med till NY över helgen och inte har pengar att ens kunna gå på bio?

  Det är så realiteterna ser ut. Vanligt folk kan aldrig knyta relationer när penningen skapar murar till himlens höjder.
  Invandrare och flyktingar kan i bästa fall bara knyta relationer till vanligt folk i vanliga inkomstlägen och i vanliga bostadsområden med vanliga hyreskaserner. De enda murar som då ska kommas över är de som språk och kultur utgör och de är inte oöverstigliga om bara inte rasister, fascister och Sverigedemokrater bygger dem högre än nödvändigt.

  Kommunerna måste satsa pengar på arbetarklassens bostadsområden och se till att höja standarden där, bygga fler bostäder där och se till att det finns naturliga icke kommersiella samlingsplatser som inte kostar pengar för att vistas där. Varje förort borde till exempel ha några lokaler enbart för samvaro och där man kan köpa sig en bulle och kaffe till självkostnadspris. Och biblioteken måste byggas ut, med en storsatsning på litteratur på alla invandrarspråk, vilket skulle kunna stimulera ungdomen till annat än rackartyg och skadegörelse. Där skulle finnas plats för äldre arbetslösa invandrare att på frivilligbasis vägleda ungdomar utan svenska som förstahandsspråk och ungdomarna som lättare lär sig svenska skulle kunna vägleda de äldre som har svårt för svenskan.
  Så skapas samhörighet och så elimineras alienationen i samhället, till gagn för integration. Alternativet i dag för många invandrare är att besöka moskéerna och det har bara omvänd effekt på integrationen.

  Kram!
  /Skvitt

  • Tack för en innehållsrik kommentar, där jag håller med i det den innehåller. Men jag kan inte se vad du tycker om sakfrågan fördelningen män/kvinnor som jag skriver om i inlägget.
   —–
   Ungdomsgårdarna, som fanns förr, gjorde stor nytta och var till glädje för alla ungdomar. Gick själv på en sådan under mina yngre tonår. Däremot kunde man utöka utbudet av aktiviteter på ungdomsgården, varför inte i samarbete med just ett bibliotek?
   —–
   Att gå ut och fika kostar ju mer än att ta en starköl på en restaurang! Det borde vara mycket billigare, annars kan man ju starta samlingslokaler för äldre också – äldregård? Där skulle vuxna, både invandrare och ‘svennebananer’ kunna samlas. Men jag vet inte hur grupper som i grunden är misstänksamma mot varandra skulle kunna förenas där. Även om det vore en bra bas för att just kunna lära känna varandra.

   Kram
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s