De Fick Sina Liv Förstörda – För Att Andra Skulle Håva In Pengar // Kao

Över 300 personer, så gott som alla barn, fick sina liv förstörda under läkemedelsskandalen med svininfluensavaccinet Pandermix åren 2009-2010 och de har inte fått skälig ersättning för sina livslånga, irreparabla skador. Barn som aldrig kommer kunna arbeta och leva ett normalt liv som vuxna. Men som genom ett trollslag hade det giriga läkemedelsföretaget, som, mot alla gällande regler(bland annat 5-årsregeln), prånglat ut Pandermixet på marknaden. Allt för att tjäna stora pengar så snabbt som möjligt. Hade man väntat på testresultaten hade detta aldrig hänt.

I stället ropade man ut att svininfluensan i sej självt var så farlig så ett vaccin behövdes snarast. I själva verket var inte svininfluensan värre än någon annan säsongsbunden influensa. Det vill säga: helt normalt. Såna normala företeelser behöver man inte vaccinera sej mot om man inte är allvarligt lungsjuk.

Naturligtvis gick läkemedelsföretaget skadefria från skandalen(vem hade trott något annat?) – och folk fortsätter vaccinera sej i tron att det behövs. De enda vaccinationer vi behöver är trippelvaccinet som barn, samt skydd mot Hepatit A och vissa tropiska sjukdomar om vi ska ut och resa.

”Stödet som staten erbjuder dem som fick narkolepsi av svininfluensavaccinet är otillräckligt enligt de drabbade själva. En enkät som SVT Nyheter gjort visar att hela 96 procent är missnöjda.

”Det är så absurt att vi behövde be på våra bara knän om hjälp, verkligen kriga för hjälp”, heter det i en av många kommentarer från de drabbade som SVT har fått av dem som svarade på enkäten.

En ung kvinna skriver att hennes dröm om att gå på idrottsgymnasium krossades. Föräldrar vittnar om oro för att pengarna inte kommer att räcka, eftersom många drabbade barn och ungdomar kanske aldrig kommer att kunna arbeta.

”Den ekonomiska ersättningen ser vi som ett totalt misslyckande från regeringen”, heter det i en kommentar.

SVT:s enkät gick ut till 350 av Narkolepsiföreningens medlemmar. 59 procent svarade, och 96 procent av dem anser att stödet varit för dåligt från politiker och myndigheter som var ansvariga för vaccinationskampanjen. 72 procent anser att stödet var mycket dåligt.

Kommentarerna vittnar också om bristande intresse och okunskap bland de styrande. Brist på specialistläkare och kuratorhjälp är annat som kommer fram liksom en ständig kamp mot myndigheter om allt från sjuk- och aktivitetsersättning till färdtjänst och ersättning för läkemedelskostnader, rapporterar SVT Nyheter.

Narkolepsi är en neurologisk sjukdom som rubbar hjärnans reglering av sömn och vakenhet. Den som har narkolepsi drabbas av plötsliga sömnattacker, oftast flera gånger per dag.

Även attacker med plötslig kraftlöshet i musklerna och en känsla av förlamning samt hallucinationer och förlamning i samband med insomning och uppvaknande förekommer.

Sjukdomen är livslång, men inte livshotande.

Kring fem miljoner människor följde svenska myndigheters uppmaningar att vaccinera sig mot svininfluensan 2009-2010. Vaccinet Pandemrix som användes under pandemin resulterade i att över 300 personer drabbades av narkolepsi. Hittills har 311 personer fått sjukdomen klassad som läkemedelsskada.”

Källa: Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten, SVT Nyheter.

———-

TILLÄGG:

Tänk så lätt det skulle kunna vara för en stat att med hjälp av vaccin göra alla medborgare till viljelösa mähän!

 

Läs mer här: ”Influensan är inte den största faran, det är vaccinet”

Annonser

21 svar till “De Fick Sina Liv Förstörda – För Att Andra Skulle Håva In Pengar // Kao

 1. Bra inlägg!

  Det finns en annan sida av skandalen också, som inte kommer fram. Det är frågan om korruption.

  Det är ju alldeles uppenbart att Glaxosmithkline, som tillverkade vaccinet, har påverkat WHO och i det svenska fallet självaste Socialstyrelsen till att i det närmaste påbjuda vaccination av hela befolkningar. Staten köpte in omkring 10 miljoner doser för att kunna vaccinera varenda kotte i landet. Över 6 miljoner doser delades ut! Aldrig någonsin tidigare har något liknande skett. Det var ett evigt tjat och stor uppståndelse; alla skulle vaccinera sig och det kostade ingenting! Man propagerade som om svininfluensan var värre än digerdöden och spanska sjukan tillsammans och det gjorde man mot bättre vetande. Det fanns nämligen inga belägg för att influensan var värre än andra vi har haft.

  Frågan blir då varför man överreagerade på detta hysteriska sätt. Myndigheter är kända för att ha is i magen. Ofta kända för att inte reagera tillräckligt. Exemplen på det kan radas upp i det oändliga. Tänk bara på tsunamikatastrofen eller hur sena man var att sätta in relevanta resurser när det brann i Västmanland och man tackade till och med nej till Rysslands erbjudande att sätta in sina kraftfullaste vattenbombningsplan, de största i världen! De tar 12000 liter vatten åt gången och kan fylla på och släppa ut åtskilliga gånger i timmen! https://en.wikipedia.org/wiki/Beriev_Be-200

  Men den här gången, 2009, skrek Socialstyrelsen sig hes redan innan en enda ens hade sett liemannen i Sverige och få hade gjort det i omvärlden. Varenda dag var det förstastoff i media. Hela tiden med uppmaningen att vi alla skulle vaccinera oss, åtföljt med skrämselpropaganda om hur det annars skulle gå. Och den som inte vaccinerade sig var ett hot inte bara för sig själv utan även mot andra.

  Det finns bara ett svar på frågan varför man reagerade på detta exceptionella sätt. Och det svaret lyder: mutor! Glaxosmithkline smörjde vissa inflytelserika toppar inom all världens hälsomyndigheter, inklusive inom Socialstyrelsen. Mig veterligen har det aldrig bevisats. Men jag ger mig fan på att jag inte kan ha fel. Vilken annan förklaring kan annars finnas. Vi har haft influensor både innan och efter, men aldrig en sådan kampanj som 2009.

  Just så resonerade jag (mutor och korruption) redan under vaccinationskampanjen. Redan då var jag övertygad om att det var så det gick till. Och jag såg aldrig något hot för egen del, varför jag avstod från vaccination. Och jag fick aldrig några symptom. Ej heller någon annan i min bekantskapskrets, inklusive arbetskamrater och andra jag kände eller kände till, bland de som inte vaccinerade sig.

  Mot detta kan givetvis invändas att eftersom så många vaccinerade sig så hindrades smittspridningen. Jovisst! Men hade influensan varit så smittsam som propagandan gav sken av så hade många ovaccinerade insjuknat och dött ändå.

  Jag skulle vilja se en grävande journalist som gick till botten med den här korrupta affären.

  Kram!
  /Skvitt

  • Tack för din utmärkta kommentar.
   Mutor och korruption. Girighet och djupaste omoral. Allt detta beskriver storföretagens, här Läkemedelsindustrins, jakt efter mer och mer pengar.
   Jag har både KOL och andra besvärliga sjukdomar men vaccinerar mej inte ändå. Men varför är folk så livrädda för influensa? Propaganda och mördande reklam som bara gynnar Bolagen själva. Det är vidrigt! Har sett många videos med David Icke och Kristoffer Hell, där de uttalar sej om vaccinationer över lag. De har mycket bra att säga men kallas givetvis för konspirationsteoretiker 😦 , trots att de har rätt.
   http://www.davidicke.com
   http://www.kristofferhell.com
   …..
   kan vara adresserna till deras hemsidor.

   Kram
   Kao

   • Tack för länkarna! Jag får kolla dem senare. Hela helgen är jag antagligen hos en kompis för att hjälpa honom med datorn, så det blir inte mycket tid över.

    Kram!
    /Skvitt

   • OK. Min dator var på översyn häromdagen = 1400kr. Den var ‘angripen’, men nu är den ok.
    Ha en bra helg hos kompisen.
    Kao

  • Tänk så lätt det skulle kunna vara för en stat att med hjälp av vaccin göra alla medborgare till viljelösa mähän!
   Kao

   • Ja, men det tar ju längre tid…
    Jag tänker nu ofrånkomligen på Per Wahlöös bok ”Stålsprånget”, som han skrev innan Beck-serien, där folket luras på ett sinnrikt sätt….
    Kao

   • Jag har inte läst de böckerna. Det är en genre som jag inte är intresserad av, påhitt – ej fakta. Jag är nog bara en faktanörd.

    Kram!
    /Skvitt

   • 😀
    Min bokhylla (de endast ca 250-300 böcker jag har kvar efter flytten) innehåller många svenska och utländska kvalitetsdeckare med sociala och politiska budskap. Samt min kurslitteratur från mina 3 åriga utbildning till alk/drogterapeut= KBT). Bibeln, Koranen, Religionslexikon, Nostradamus, Den Isländska prosaiska Eddan. Lagboken. Övrig litteratur i kriminologi, straffrätt, processrätt, förvaltningsrätt etc. Spansk, tyskt, grekiskt, latiskt och engelskt lexikon. Saols ordlista och andra ordböcker. Synonymordböcker och annat. En del litteratur på engelska, främst av och om Lenny Bruce och en del annat. Världsatlas, naturböcker, vetenskap osv osv. På hedersplatsen står ”Mästaren och Margarita” av Michail Bulgakov!
    Vad har du för böcker? Räkna upp några 🙂
    —-
    PS. Ståupparen Lenny Bruce led för övrigt av just narkolepsi, som ju mitt inlägg handlar om – och hur han fick amfetamin som medicin och sen började missbruka på allvar i 40-50-talets USA, hans kärlek till strippan Honey Harlow.
    Kram
    Kao

   • Jag får kolla när jag kommer hem.

    På rak arm kan jag nämna Kapitalet, Människans rikedomar, Salvador Dalis hemliga liv, Ätliga växter, Gifiga växter, svampboken, Ord för ord, engelskt lexikon, Ingen tobak – inget halleluja (roman), ett stort verk om båtar i tre delar, ett stort verk om astronomi och ett annat om matematik och några verk av Lenin, med mera.

    Jag gjorde mig av med en massa böcker för ett antal år sedan. Jag bodde praktiskt talat i ett bibliotek och det var ett helvete när alla böckerna skulle dammas.

    Kram!
    /Skvitt

   • Det kan jag tänka mej att du har i bokhyllan.
    Samma här; jag hade inte fått plats med allt när jag flyttade till en etta.

    Lustigt att du har läst ”Ingen tobak ingen halleluja” om missionären som ska kristna ett afrikanskt stamfolk, men själv blir omvänd 😀 . Du är nog den enda förutom jag själv som har läst den boken :D. Minns den fortfarande, hur missionären försöker få de helnakna byfolket att sätta på sej kalsonger, som han har skaffat åt dem. Men de tycker att kalsongerna är mer praktiska att ha på huvudet mot solgasset.
    Och när han försöker introducera sin Gud och får till svar: ”Jamen vi SER ju vår Gud (ett träbeläte). Visa oss DIN Gud så ska vi tro på honom!”

    Kao

   • Ja, så kan det nog vara. Jag har nog fel. Minns ej. Läste boken på 70-talet. Men den var kul och givande. Tror han hette Lindkvist som skrev den, men är inte säker. Den blev utlånad och försvann, som så många andra av de bästa böckerna.
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s