Världens Mest Överbefolkade Platser (bilder) // Kao

Tycker du att det är trångt och bökigt i stan under rusningstid? Då ska du se detta:

Öppna videon genom att klicka på rubriken eller kommentarsfältet.

Annonser

23 svar till “Världens Mest Överbefolkade Platser (bilder) // Kao

  • Det är helt makalöst att sånt förekommer. Men indierna är vana. Liksom de som bor i t.ex Bangladesh och Indo0nesien…
   Bra att man har börjat med barnbegränsning. Har man t.ex sex barn så får både vuxna och barn ett sämre liv än om de har två eller tre. Detta är vad Hans Rosling ( en superengagerad och positiv professor i internationell hälsa föreslår)säger och han har ju rätt!
   Hans lättförstådda beskrivningar om VARFÖR och HUR man kommer ur fattigdom är mycket bra. Precis vem som helst kan begripa vad han säger. Även analfabeter.
   Kao

   • Men det han säger är att i de här fattiga länderna är man nästan nere på samma födelsetal som i den rika världen. Att ha sex barn är inte längre rådande ”standard”.

    Däremot fortsätter befolkningen att öka ett antal decennier till, s¨å att säga av bara farten.

    Kram!
    /Skvitt

   • javisst. När och om den tiden kommer kommer det fungera. Men då gäller det först och främst att råkapitalismen utrotas i sin nuvarande form. Det är inte omöjligt att det händer, men kanske inte under din och min livstid. Kanske får vi beskåda raset from ‘higher level?’

    Kram
    Kao

   • 2050 är jag död, det är jag helt säker på.

    Alltså: mat kommer att finnas till alla, det är jag lika säker på. Däremot kommer livsmiljön att krympa för vilda djur och många kommer att vara utrotade. Redan nu slår utdöendet alla rekord.

    En djurgrupp bland många som ligger risigt till är tonfiskarna. Tack vare att sushi gjort ett segertåg över världen fiskas tonfiskarna som aldrig förr och de man får upp blir allt mindre. Dessutom är tonfisk populär på pizza och många köper tonfisk på burk. Personligen avstår jag helt från tonfisk, just för att den är hotad.
    Snart finns inga könsmogna kvar och då brakar bestånden ihop. Särskilt sårbara är dessa fiskar därför att de blir könsmogna sent.För blåfenad tonfisk, i tolvårsåldern!

    Just tonfisk har jag skrivit om förr och överväger att skriva igen. Orsaken är att jag nyss för andra gången läste årsbok 2011 som ges ut av Illustrerad vetenskap där man tar upp tonfisk.

    Status 2011

    Sydlig blåfenad:
    Bestånden har kollapsat och det finns knappast hopp om att det tar sig igen.

    Gulfenad:
    På 10 år (1998 – 2008) gick beståndet ned med 33%.

    Atlantisk storögd:
    Minskade med 42% från 1992 till 2007.

    Atlantisk blåfenad:
    Finns i två olika bestånd, ett västligt som är i fara att kollapsa och ett östligt där det finns ett visst hopp.

    Långfenad:
    Från 1998 till 2007 minskade bestånden med 37%

    Väl att märka, dessa uppgifter är inte dagsfärska. Det är fem år sedan Illvet skrev om det och forskarnas siffror är ännu äldre. Hur det ser ut i dag är mer än jag vet. Det borde gå att hitta färskare siffror på nätet.

    I takt med att bestånden minskar stiger priserna. Illvet skriver att i januari [2011] såldes en blåfenad tonfisk på 342 kilo i Tokyo för 2,2 miljoner kronor! Då förstår man att det är svårt att stoppa slakten.

    Kram!
    /Skvitt

   • Tack för upplysningar om tonfisken, som jag i.o.f.s vet är hotad. Japan är för jävliga på rovfiske. Bland annat driver de in delfiner i vikar där det sen begås masslakt på dem – för att delfinerna anses ta de fiskar som japanerna vill åt 😦 . Jag såg en film om just masslakten på delfiner för länge sen och jag blev tårögd. Det var fruktansvärt! Dessa intelligenta djur.
    Ja, att djurlivet kommer tvingas stryka på tassen och fenan då Jordens befolkning blir att större är det ingen tvekan om – och det är för jävligt! Många länder bör införa den i Kina tidigare så utskällda ett-barns-politiken de hade under årtionden. (Nu får dock kineserna skaffa två barn.)
    Många djurarter kommer försvinna i.o.m skogsskövlingen som inte enbart är storbolagens fel. De ökande människomassorna svedjebränner ju för att ha någonstans att odla.
    Kram
    Kao

   • Det finns mer att tillägga i denna fråga.

    Rent allmänt kan ju påpekas att forskarna varnar för att jordens tunna hinna av liv, biosfären, riskerar att förlora förmågan att upprätthålla en stabil planet. En kortare artikel om det finns i F&F 3/2015 om att vi är på gränsen till vad ekosystemen tål.

    Kram!
    /Skvitt

   • Jodå, jag känner till katastrofen. Men bilder på rostiga skepp i öknen är trots allt en sevärdhet, bara man glömmer varför de ligger där.

    Intressant är också den naturliga klimatförändringen som har pågått i tusentals år och som till skillnad från det som sker nu antagligen inte har med människan att göra.
    Gå in på ”Egypten” och välj kartor och sen satellitbild. Kika öster om Kairo och öka förstoringen. Du kommer att se att hela landskapet är översållat med gamla uttorkade flodfåror i det som i dag bara är öken! Helt otroligt!

    Kram!
    /Skvitt

   • Har sett en massa sånt. Det ser oroväckande ut i mina ögon.
    Men saltsjöar utan avrinning kan förgöra sej själva och beror inte alltid på människan. Men i Aralsjöns fall gör det definitivt det. Antar att du läste om de sjukdomar människorna i området drabbats av. Oftast är de för fattiga för att kunna/ha råd att flytta. För vart ska en fattig flytta?
    ————–
    Ja, båtarna i öknen – det ser helt galet ut. Men vi vet ju varför de ligger där.
    ——-
    Har varit i Egypten några gånger, men aldrig sett det du beskriver. Men jag har andra minnen därifrån – och då talar jag inte om delfiner denna gång. Men om Hoshni Mubarak och en buss som satt fast i situationen 😀

    Kram
    Kao-

   • Jag tror inte dessa flodfåror syns från marken. Men på Googles satellitbilder syns de tydligt och de är många!

    Hur menar du med ”satt fast i situationen”?

    Jo, jag läste om deras hälsoproblem och sjukdomar. Det är förfärligt.

    Kram!
    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s