De Stronga Islänningarna På Krigsstigen Igen // Kao

…och det gör de helt rätt i att vara. När de isländska bankerna gick i konkurs 2008 miste många vanliga islänningar både hus och hem. Många av dem som ändå lyckades bita sej fast i sina hem hade i stället inga pengar till mat och var och är fortfarande tvungna att få matransoner av staten för att överhuvudtaget överleva..

Naturligtvis gjorde detta nya bank-ras dem jätteförbannade och de glömde aldrig den krisen. Nu är det dags igen. Folket har fått sej till livs ännu en bankskandal i kölvattnet av den förra. Nu tål de inte mer. Statsministerns dubbelspel med pengar i skatteparadis blev droppen och nu kräver man regeringens avgång i stora demonstrationer..

Det isländska Piratpartiet ligger bra till för att ta över, runt 43% av islänningarna vill se dem – och Asta Gudrun Helgadottir, en ung isländska, verkar vara den som man vill ha som ny statsminister.

Jag hoppas för islänningarnas skull att det blir så och att man bestämmer sej för att förstatliga bankerna.

Så här skriver Aftonbladet om vad som händer på Island just nu:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/utrikes/article22589499.ab

26 svar till “De Stronga Islänningarna På Krigsstigen Igen // Kao

  • …tron på att deras älskade kapitalism ifrågasätts, skulle jag vilja tillägga.
   I mina ögon verkar all media tillhöra de borgerliga, framförallt mitten partiernas idel. Men även (MP), som jag tycker är ett parti med högst tvivelaktiga kunskaper i att framföra sina ideal – att förverkliga dem, få dem till stånd – och hur de ska fungera i ett demokratiskt samhälle. Vindflöjlar, omogna, naiva.

   Kao

   • Och många begriper ju inte att de måste kolla flera källor än kvällspressen för att få en någorlunda vettig bild av läget. Av verkligheten.
    😦
    Kram
    Kao

   • Det är som min väninna / gamla arbetskamrat. Hon menar att hon hänger med i politiken, men är väldigt okunnig om det mesta. Hon tror blint på det som står i tidningen. Till och med min gamla pappa, numera stilla avsomnad, sa alltid att man inte ska tro på allt som står i tidningen. Han hade ändå bara gått 6 år i skolan, 2 dagar i veckan. Men han hängde med i politiken. Dessutom upplevde han ju själv andra världskriget. Han och även min mamma.På andra områden var de dock fullständigt borta.
    Kao

   • Och man visste skillnad på höger- och vänsterpolitik och att man hörde till arbetarklassen.
    Idag, ”arbetarklass? Nä jag jag jobbar i butik.” 😦 Tragiskt!

    /Skvitt

   • Verkar som om min verkligen behöver en översyn och det ska den snart få..
    Låste sig häromdagen på Microsoft Edge det första stället man hamnar på när man startar datorn i Windows 10.. Jag fick en vit sida med en massa darrande streck när edge kom tillbaka så var alla bilder för stora för skärmen och texten är enorm.. Zoomen står på 100% och rekommenderad storlek för skärmen är också rätt så något gick helt fel.. Tycker det bara varit krångel sen jag blev påtvingad Windows 10..
    Blir så less ibland hade inga problem alls med Windows 7.. Kram!!

   • Hmmm. Har också hört det och därför har jag vägrat installera Windows 10. (Tur att jag inte gjorde det innan jag fick varningar från andra bloggare).
    Hoppas du får ordning på eländet.

    Kram
    Kao

   • Det är väl det förbaskade Windows 10 som har ställt till det för dej. Många jag har pratat med säger samma sak som du. Kanske går det ta bort så du kan ta tillbaks W7 igen? Jag trivs bra med W7. Gräset är ju inte alltid grönare på andra sidan.
    😉
    Kram
    Kao

   • Håller med dig blev påtvingad windows 10 datorn laddade ner och installerade själv jag kunde inte bryta eller göra något åt saken.. Veckan efter stod det i tidningen att microsoft slutat tvinga på folk tian automatiskt.. otur för mig att det inte blev veckan före.. Har också fått kommentarer av en del som säger köp ny dator eller köp ny skärm 😦 Eftersom det fungerade perfekt så är det inte mina apparater det är fel på utan det har blivit fel någonstans tack vare att det låste sig.. Blir så less.. Kunde i alla fall göra mitt andra inlägg idag trots vansinniga storlekar i skärmen.. Kram Nicki

   • Det är ju rena förstörelsen av W10. Jag fick förslag att installera, men gjorde det inte efter varningar från pc-doktorn: ”Installera ingenting”, sa de till mej.
    Kram
    Kao

   • Min egen pc-doktor sa att det var klokt att INTE installera W10 eftersom den bara innebär problem för folk (som vill vara up to date)
    Kao

   • ja precis vad jag fått höra också men bara för att jag hade tillåt uppdateringar automatiskt i bockat så fick jag skiten mot min vilja.. man tror ju att uppdateringar är små saker inte hela windows suck.. kram på dig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s