Att Knäcka En Redan Sjuk Person (Dr. Phil) // Kao

Igår 16/5-16 kl. 19.00 såg jag programmet ‘Dr. Phil’ på 7an. Brukar göra det ganska ofta. Ibland är han bra. Men när det gäller aborter eller religion är han helt åt helvete, tycker jag. Han tycker t.ex att det är bättre att ett 15-årigt barn föder barn än att de gör abort  och kan fortsätta plugga och få ett bättre liv. Pappans/mannens roll verkar för honom spela en underordnad roll när det gäller att ta hand om en bebis.

Märkligt, enligt mej.

Kanske speglar det jänkarnas allmänna människosyn?

Från var de har fått denna inskränkta syn  skyller jag på bigott religionshets och allmän fientlighet mot såna som man (han) inte tycker passar in  i samhället.  Inte minst bland annat sydamerikanska f.d medborgare, som ofta är katoliker och vägrar i allmänhet att göra abort av religiösa skäl. Det är mycket svårt för dessa personer att ‘ta sej upp’ i samhället. Delvis av nämnda anledning.

Ju flera barn man föder, desto sämre är deras förmåga att ta sej ur fattigdom. Givetvis.

—————–

MEN: i  detta program är det en ‘vit’ kvinna och Dr. Phil är usel denna dag! Han är en mobbare och det sistnämnda var han igår då han gick fruktansvärt hårt åt en uppenbart  psyksjuk kvinna och faktiskt DREV HENNE att säga dumma saker och tappa tråden. Det var plågsamt att se.

Kvinnan blev helt förvirrad. Hade alla emot sej. Ingen med sej. Publiken skrattade hånfullt…fy fan vad hemskt! Hur kan man göra så mot en sjuk kvinna? Allt för bra teve???

Onsdag 18/5-16 kl. 19.00  på 7an fortsätter programmet och det ska jag naturligtvis se.  Måste ju se hur det går…

Faktum är att Dr.Phil själv har tappat greppet, verkar lite förvirrad i de nyinspelade programmen, upprepar sej och kanske själv på väg mot senilitet – eller rent av alzheimers? Då får väl hans tjusiga fru ta hand om honom – men de har ju råd att anställa folk när hon tröttnar…..

—–

Man ska ha klart för sej att det inte är svårt att knäcka en person när man har övertaget på alla sätt. Men att bygga upp denna människa sen, det är betydligt svårare….


Tillägg 19/5: Del två var minst lika illa som del ett 😦 . Så oerhört oprofessionellt!

34 svar till “Att Knäcka En Redan Sjuk Person (Dr. Phil) // Kao

 1. Jag såg också programmet igår. FY så vidrigt. Jag led så med kvinnan som desperat ville kunna fortsätta umgås med sitt barn. Hon trodde hon skulle kunna få hjälp men det blev tyvärr precis tvärt om. Hoppas dr Phil ser till att skaffa hjälp åt henne i nästa avsnitt.

  • Det måste han ju göra! Kanske får sej även hennes föräldrar den skopa ovett de säkert förtjänar.
   Kvinnan var desperat, förtvivlad och uppenbart förvirrad.Kan inte begripa hur dr.Phil kunde fortsätta mangla henne som han gjorde. Jag tyckte också verkligen jättesynd om henne.

   Kao

 2. Hej Kao..
  Jag har inte sett programmet men jag är förbannat less på allt tjat om aborter..
  jag anser att varje kvinna har rätt att bestämma över sin egen kropp och att få göra abort.. Varför ska det till varje pris produceras massor av nya barn speciellt i katolska länder för att inte tala om muslimska länder..

  Och Dr phil ja jag har väl sett honom några gånger för längesedan men för honom handlar det ju bara om att göra en bra show skit samma vem man sårar eller beter sig illa emot han tänker bara på tittarsiffror..

  Och att tvinga någon gammal som ung att föda barn mot sin vilja är helt uppåt väggarna för dessa barn får det som regel inte ett så bra liv.. dom barnen är både oönskade och påtvingade.. Finns ju undantag naturligtvis och har man väl fått det lilla barnet så älskar man det naturligtvis men det blir en stor bromskloss i många fall..
  Kram Nicki

  • Hej Nicki.
   Ja, en mycket stor bromskloss t.o.m. Dessa unga tjejer förstår oftast inte vad de ger sej in på om de skaffar barn väldigt tidigt. De missar mycket av livet och kan bli väldigt ensamma.
   ——-
   Ibland är dr. Phil riktigt bra, men ibland är han helt uppåt väggarna ute och cyklar. Som i programmet jag nämner. Han plågade och snurrade fullständigt upp denna uppenbart sjuka kvinna. Det var ofattbart och vidrigt att se. Allt för showen, som du så riktigt påpekar. Får se vad som händer ikväll när fortsättningen kommer…
   ———
   Kaoskram

   • Hej Nicki.
    Tyvärr var dr. Phil minst lika usel i del 2 av programmet med den svårt psyksjuka kvinnan. Han spädde på hennes tankeflykt med sina hårda ironier. Usch och fy, säger jag bara 😦
    /Kaoskram

   • Vad trist och vad känslolöst om han inte brukar bete sig så ja dom kan man ju undra vad som har hänt han går väl knappast efter manus eller hur.. Tråkigt är det i alla fall.. ha en fin kväll min vän själv ska jag se på hockey när Sverige mycket troligt åker ut.. Kram // Nicki

   • Visst är det så. Programmet har blivit mer för tv-tittarna och publiken än för den hjälpbehövandes behov. Ruttet att utnyttja människor på det viset.
    ———
    Tyvärr går ju hockeyn åt helvete (den också).
    Kram// Kao

 3. Hans Rosling har gång på gång visat att färre barn per kvinna dess bättre levnadsnivå. Även skolgång har stor betydelse. En 15-åring bör fortfarande ha ett par års skolgång framför sig och då är det ju riska att det inte fungerar om hon får barn.

  Att över huvud lägga restriktioner på aborter är på alla sätt kontraproduktivt, både för individen och samhället. Men i en mansdominerad värld finns för männen vinster, vilka består i att de får makt över kvinnan. Och allt sådant måste med kraft fördömas.

  Dr Phil har jag faktiskt aldrig kunnat med, men det vet du ju sedan tidigare.

  Kram!
  /Skvitt

  • Håller med dej till 100%.
   Även kvällens program gick i tecknet ”titta så knasigt mitt förhörsoffer är”.
   Det var vidrigt att se och nu har jag tappat all lust att se flera av hans program. Även om han faktiskt kan vara bra ibland.
   Men det här var ren mobbing av en mycket sjuk person.
   Just detta program hade dock inget med tidiga aborter att göra.

   Kram // Kao

   • Det har jag förstått – och nu har även jag tröttnat. Han har blivit allt sämre det senaste/de senaste året/åren. All for the show = all about the money!!!
    Kram
    Kao

   • Just det; ” All for the show = all about the money!!!”

    Jag såg några program för länge sedan, men han ingöt inget förtroende hos mig och ibland ansåg jag honom inkompetent. Men vad jag reagerade på har jag glömt.

    Fick jag problem skulle jag inte gå till honom.

    Jag vet ju inte om han praktiserar numera. Ekonomiskt lär han knappast behöva det. Men om han gör det så köar säkert patienterna, för han är ju kändis. Så funkar folk.

    Som kuriosa kan jag berätta om en gynekolog i USA. För flera decennier sedan blev han uppmärksammad i pressen i USA när han dömdes för våldtäkt på sina patienter och dömdes till fängelse.
    Sånt leder ju till enormt långa fängelsestraff i USA om man är en vanlig knegare och i synnerhet om man är en fattig svart. Men nu var han ju en vit egen företagare med goda inkomster, så han fick ju ett jämförelsevis milt straff och kom snart ut igen.

    När han kom ut och började praktisera igen så hade kvinnor glömt varför hans namn klingade så bekant. Följden blev att kvinnor strömmade till hans klinik som aldrig förr och han höjde taxan för att inte få fler patienter än han hann med.

    Så kan det gå 🙂

    Kram!
    /Skvitt

   • Ojojoj! Ja, det ska vara i USA, det! Här hade säkert gynekologens legitimation dragits in.
    ——-
    Kan inte begripa hur dr. Phils publik kunde skratta med honom. Åt kvinnan. Det var mobbing på högsta nivå.

    Kram // Kao

   • Jag är glad att jag inte såg programmet. Jag hade nog blivit illa berörd, vilket det tycks mig att du blev.

    Kram!
    /Skvitt

   • Ja, usch. Det skulle du ha blivit. Tant Otto, som kommenterar överst i fältet, såg programmet och tycker som jag. Min dotter såg det också och tyckte det var fruktansvärt. Kan inte se annat än de som eventuellt gillade programmet antingen var lite sadistiskt lagda. Eller totalt okunniga i ämnet.
    Kram // Kao

  • PS. Jag har största respekt för Hans Rosling och hans positivitet och hans förslag om barnbegränsning. Som är en förutsättning för de allra fattigaste att ta sej ur fattigdomsfällan – och därmed ge barn en ljusare framtid. Det har man begripit i KIna sen årtionden tillbaks.

   kao

   • FoF-numret jag nämnde är nr 9/2015.

    Där kan man bland annat i en notis med bifogat diagram läsa att medellivslängden skiljer 23 år mellan Kap Verde (74 år) och Swaziland (51 år).

    Det finns mycket som går åt rätt håll i Afrika, men samtidigt ska man ju komma ihåg att Afrika inte är ett land utan en kontinent med många länder med unika problem och unika möjligheter.

    Om jag ska försöka välja ut en artikel som den mest intressanta så är den på sidorna 50 – 56. ”Så blev banken i mobilen en revolution”. En mycket positiv utveckling där man ligger långt före övriga världen!
    Jag har en tid funderat att blogga om just detta, bland annat för att man får ränta på insatta pengar. Det vore väl något för våra kommuner som nyligen Nordea kräver på negativ ränta för de pengar kommunerna har satt in på Nordea-konto. Kommunerna borde sätta sina pengar i Afrika istället och skita i Nordea.

    I dag utvecklas Afrika, generellt sett, så det knakar, men media fokuserar på negativa saker såsom t. ex. Boko Haram och inbördeskrigen i vissa länder.

    Kram!
    /Skvitt

   • Det är just det Hans Rosling säger om Afrika: att man bara ser det negativa. Han talar mycket varmt om Nigeria som ett exempel där ett afrikanskt land är på väg ordentligt åt rätt håll.
    Kram
    Kao

 4. Nu var det många år sen jag såg nåt med dr Phil. Då var han bra, tyckte jag. Men jag har märkt att fler och fler ifrågasätter honom numer. Gör han så som du såg förstår jag det. Det finns ingen ursäkt att bete sig så mot någon.
  Han har väl drabbats av självgodhet de lux, som så många gör som når stor framgång.

  • Ibland är han bra, men nu har han blivit allt sämre, i de nyinspelade programmen. Det var ytterst plågsamt att se programmet med den uppenbart sjuka kvinnan, men jag var ju tvungen att se hur det gick och därför såg jag även del 2 igår (18/5). Han hånade kvinnans tankeflykt och gick till totalattack. Och publiken skrattade. Så fult! 😦
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s