Vad Har USA I Sveriges Vatten Och Luftrum Att Göra? // Kao

Med den propaganda som öser över det svenska folket att vi ska – och behöver – ansluta oss till NATO är fruktansvärd. Man utmålar Ryssland som fienden. Men vad vet vanligt folk egentligen om detta?

En anslutning till NATO kommer innebära att vi tvingas ha USA:s kärnvapen på svensk mark. Redan nu, med det s.k ”värdlandsavtalet” är risken stor att vi får hit något vi inte alls vill ha här.

Man accepterar, och talar tyst om, att USA har  jagare   i Östersjön. Men man accepterar inte att Ryssland patrullerar  sina egna farvatten.

Om inte den svenska regeringen kan se faran med ett NATO-medlemskap så ligger vi risigt till. Vår s.k frihet kommer beskäras betydligt.

Det Sverige  har gjort bäst hittills är att vara neutrala och arbeta för fred. Allt detta – och vår trovärdighet i övriga världen –  kommer försvinna om vi går med i NATO.

14 svar till “Vad Har USA I Sveriges Vatten Och Luftrum Att Göra? // Kao

 1. Jag tror inte vi går med i Nato det sa dom ju senast häromdagen.. men o andra sidan så vet man inte det svänger fort nu för tiden.. Kram Nicki

  • Man vill att vi ska begripa så lite som möjligt. Och blir det regimskifte så kommer vi att gå med. Vad än medborgarna tycker. Nu matas vi ju med massor av propaganda FÖR ett medlemskap i NATO och opinionen ligger på ca 50/50 just nu. Jag ser stora faror med ett medlemskap.
   Kram
   Kao

 2. Amerikanerna har ju så dåliga geografikunskaper att de säkert tror att Östersjön ligger inom USA:s territorium 😉

  Kram!
  /Skvitt

   • Ja, till och med på hög nivå! Min vän, militären, berättade om en amerikansk general som han träffade. Det visade sig att han trodde att Skandinavien var ett land och huvudstaden var Köpenhamn!

    Mer än pinsamt må man säga.

    /Skvitt

   • Eller att Paris är huvudstaden i Europa, som ett offer i ett tävlingsprogram i amerikansk teve trodde. Eller de som programledaren Joe Leno intervjuade, beväpnad med en världskarta. Jag blir inte bara full i skratt och förvånad. Blir även förbannad på sån okunskap.
    Kao

   • Han som skulle sätta en nål på Sydkorea och satte den på Tasmanien. Nästa fråga, var ligger Nordkorea? Då hamnade nålen mitt i Australien och han säger: ”Jag visste inte att Nordkorea var såå stort!”

    Kram!
    /Skvitt

   • Ja, jag vet.
    Nordkorea är nav någon mystisk anledning en fara för USA. Hur det kan komma sej är mer än jag förstår. Förutom att de vill ha koll på landet, förstås…..

    Kao

   • Det är bara för USA att uppta normala relationer med landet. Det är ju USA som har skapat de frostiga förbindelserna från början genom att först blanda sig Koreas inre angelägenheter när inbördeskriget bröt ut och USA valde att stödja diktatorn i syd. Då var det inget snack om demokratiska rättigheter.

    /Skvitt

   • Men tillståndet i landet är definitivt inte bra ändå. Folk verkar vara som hypnotiserade där och ledaren verkar minst sagt skum. Det har mer än en journalist berättat – och det finns såna med olika inställningar som har varit där. Ska se om jag kan leta upp de intervjuer jag har kollat förut.
    Jag bara undrar: tycker du att det verkar vara ok i Nordkorea? Av alla länder jag varit i eller läst om på diverse sajter finns det inget land som verkar så hopplöst som just Nordkorea. Det är väl inte det kommunistiska samhälle du vill leva i?

    Kao

   • Klart det inte är kommunism. Men inte heller kapitalism. Ska vi kalla det ett familjeföretag?

    Målsättningen var nog god från början, men sen blev det en dynasti och den måste störtas.
    Kim Jong-un vågar nog inte liberalisera landet för då reser sig folket och tar hand om honom som de gjorde med Nicolae Ceaușescu.

    Men ända, ska det bli ett öppet land är nog enda vägen att väst normaliserar sina förbindelser med landet.

    Kram!
    /Skvitt

   • Hur som helst är det ett ruskigt styre i NK. Folket är så kuvade att de inte vågar harkla sej i Kim-Jung_uns närvaro. Än mindre somna under hans timslånga tal, som en hög militär råkade göra – och blev avrättad för det (!!!).
    ————
    Javisst. Man ska aldrig isolera ett land politiskt/ekonomiskt. Den enda effekt det har är att det slår mot folket.
    Kram // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s