Kvinna Ofredad Av Tingsrättskollega // Kao

Kvinnor borde tydligen stå ut med mycket farliga och konstiga uppträdanden från män, som sen i rätten bagatelliseras. ”Det var väl inte så farligt, han mådde ju psykiskt dåligt just då, stackaren.” Är det så vi kvinnor ska se på saken (se länken nedan).

Här är ett nytt fall – i spåret av ”Lottas” våldsamma död.

När  till och med juridiken rycker på axlarna åt såna här män och deras beteenden – vart ska då en kvinna vända sej om hon känner sej hotad?

Den här historien kunde ha slutat mycket illa:

http://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-blev-ofredad-av-tingsrattskollega/

29 svar till “Kvinna Ofredad Av Tingsrättskollega // Kao

 1. Det finns ingen objektivitet i sådana här fall. Det måste vara kvinnans upplevelse som gäller! Sen ska ju förvisso bevisningen stå på stadig grund, att handlingarna alltså har skett och inte är ett påhitt från kvinnan. Men när man kommit så långt ska hur kvinnan har uppfattat det hela gälla utan ifrågasättande. Ingen annan än kvinnan kan veta hur hon tog det.

  Kram!
  /Skvitt

   • Det är ju ett problem. Kanske man skulle inrätta vissa våldtäktsrum på polisstationerna där det kan ske under ordnade förhållanden och filmas och läggas ut på Youtube. Eller i varje fall på internfilm i Vatikanen och hos en del ayatollor.

    Huga 😦

    Kram!
    /Skvitt

  • Såna här personer kan bli mycket farliga om de får fortsätta. Hoppas att du inser det. Han har antastat henne med ofredanden flera gånger! Varför ska hon behöva bli utsatt för hans sexuella fantasier på ett så påtagligt sätt? Sånt onormalt beteende är starka varningssignaler och kan leda till t.o.m mord. Det har hänt förr. Stalkers.
   // Kao

 2. Principen är ju densamma som när det gäller andra fall där man anser att det är hur offret upplever ett hot är det som ska gälla, till exempel rätten till att försvara sig. Men jag undrar verkligen om den principen gäller fullt ut när det handlar om sexuella trakasserier av kvinnor och än värre vid våldtäkt. Lite bättre har det nog blivit med åren, men är det ändå inte så att det ärt vanligt att kvinnor av polis och i rättegångar av åklagare (även kvinnliga sådana!) får frågor om sin klädsel, beteendet osv?

  Som man är jag dock snar att hävda att vissa unga flickor kan klä sig förbannat utmanande och jag kan lätt begripa att det sätter fantasier i rörelse hos unga män. Det är väl det som är anledningen bakom att de klär sig så. Men det är fan inget försvar för övergrepp. Det ska du veta att jag helt ärligt menar. Kanske du minns att jag mer än en gång hart sagt att en kvinna ska kunna gå helt näck och ändå inte bli antastad.

  Sen har jag ju också påstått att i kulturer där man inte skyler sig är risken för övergrepp långt mindre än i kulturer där man skyler sig extremt mycket (du vet vad jag syftar på!). Och jag bara undrar om kvinnor någonsin har blivit våldtagna på en nudistisk sammankomst och om så har skett har det säkert varit en utomstående som smugit sig in.

  Jag kan ärligen erkänna att jag också har varit ung och funnit min fantasi eggad av flickor med utmanande klädsel, men jag har aldrig gjort något otillbörligt. Och jag tillhör helt säkert en majoritet på den punkten. Utifrån det vill jag påstå att det är ett fel i huvudet på dem som skiljer ut sig. Men när det ju nu finns sådana puckon så kan man ju undra varför en del unga tjejer inte tänker sig för när de leker med elden. Verkligheten ser ju ut som den gör och hur kan vi förändra den?

  Kram!
  /Skvitt

  • Leker med elden var dumt sagt. Män tror uppenbarligen att kvinnor klär sej för deras skull, men så är det INTE.
   Kan dock hålla med om att särskilt tonårstjejer kan klä sej, i männens ögon, mycket utmanande.
   Men det är fortfarande ”se men inte röra”, som gäller. En normal man begriper det.

   Kram
   Kao

   • Nej, det var inte alls dumt sagt. Den där elden falnar ju visserligen med åldern, men den kan vara fruktansvärd medan n den finns.

    En gång (ca 30 år) hade jag ett nattjobb. Jag jobbade med en kvinna. Men det var inte så att hon eggade mig. Allt var totalt asexuellt. Men utan anledning fick jag ett fruktansvärt kåtslag. Jag blev tvungen att lösa problemet på toa och jag tror inte att hon anade vad jag gjorde där. 😉

    Hade jag varit en idiot hade jag våldtagit henne. Det kan du lita på på.

    Jag tror det finns vissa saker kvinnor inte vet om oss mäns fruktansvärt svåra lidande 🙂
    Fast vi växer ju ifrån det med tiden.

    Kram!
    /Skvitt

   • Ja, och sånt här vill kvinnor inte ens veta. Tanken är ju fri, men varför ska man delge andra sina snuskiga fantasier? Det begriper inte jag, så bespar mej dina historier.
    Nu skrev jag ju ett inlägg om homosexualitet och det är synen på detta som jag vill diskutera!!!
    Såg du videosnutten med Irans f.d president? Den är knappt 1 minut lång, men den är talande.
    // Kao

   • Du sårar mig. Jag talar inte om fantasier utan om hur kroppen fungerar.
    Det är som om det kom ett hönsägg vid ägglossning och skalet sprack. Skulle du då gå med det i trosan?

    Ur biologisk synvinkel är det väl inte fel om kvinnor får lära sig om män.

   • Vi kvinnor vet hur män fungerar. Men speciellt vet vi vad de vill och vart intresset tydligen alltid ska mynna ut i av nån anledning. Man känner DIREKT om det är en ÖMSESIDIG attraktion. Både en man och en kvinna borde begripa det.Är det inte det så är det heller inte förhandlingsbart! Det visste mina gamla killkompisar, men vi kunde umgås ändå, som vänner, och de skaffade sina tjejer på annat håll.
    Det kallar jag respekt.
    Kao

   • Du förstod inte vad det var jag berättade och jag tog väldigt illa vid mig. Det verkar som du fortfarande förstått mig.

   • Det var ju synd.
    Har jag något att be om ursäkt för så gör jag ju det. Men kan inte riktigt fatta vad det skulle vara i så fall.
    // Kao

   • Rättar:
    Du förstod inte vad det var jag berättade och jag tog väldigt illa vid mig. Det verkar som du fortfarande INTE har förstått mig!

    Förtydligande:
    Jag drabbades helt utan anledning av akut k*tslag som kom från ingenstans. UTAN att jag fantiserade om något. Varför det hände har jag ingen aning om.

    Jag tycker du är skyldig mig en ursäkt. Du vill ju hävda att jag fantiserade fram tillståndet och det är lögn. Det är fullständigt lögn!

    Jag borde ju hållit käft om saken istället för att berika din kunskapspool om män.

    Det konstigaste är att det hände vid så ”hög” ålder. Det brukar höra tonåren till.

   • Kan inte fatta varför du ska berätta såna intima detaljer om dej själv. Det är bara obehagligt. Dessutom har det inte med inlägget att göra. Försök begripa det. / Kao

   • Hur du kan lägga någon slags skuld på mej för att jag ber dej inte skriva om dina sexuella önskemål på min sida – och sen vänder det till att det är JAG som bör be DEJ om ursäkt är helt obegripligt! Vad ska JAG be om ursäkt för? Förklara det.
    // Kao

   • Åter igen en misstolkning. Det var ABSOLUT INTE DET SOM JAG SKREV OM! Sånt behåller jag för mig själv eller den det angår. Anklaga mig inte för nåt jag inte har gjort!

    Lär dig läsa innantill och förstå själva budskapet. I det här fallet ett budskap som jag ville förtydliga, men jag borde låtit bli att göra det.

    Nog talat om denna sak för min del. Jag har inget mera att tillägga!

   • Nu handlade ju inte inlägget om dej. Det är inte intressant vad du vill lära ut om hur just du själv fungerar. Du kunde ha skrivit allmängiltigt.

    De flesta vuxna kvinnor vet redan hur män i allmänhet fungerar. Det intressanta och ytterst obehagliga är däremot hur långt en man kan gå i sina handlingar som kan gå över styr och bli farliga om det inte sätts stopp för hans framfart. Han måste ta ansvar! Inte utsätta en medmänniska för sånt här.

    Fallet jag tar upp i inlägget är ytterst obehagligt och jag tror tyvärr inte att det är ovanligt. Sen skylls det som vanligt på kvinnan, trots att hon inte har gjort ett enda dugg annat än att existera.
    Tanken är fri. Både hos män och kvinnor. Men för sina handlingar och för vad man säger måste man ta ansvar – eller: en man måste hålla sej i skinnet och inte låta sina lustar gå ut över kvinnor han inte ens har ett förhållande med. Tycker han har betett sej som en grottmänniska, inkapabel att ta ansvar, inkapabel att ta sej själv i kragen.

    Detta tror jag du både kan läsa och förstå.

    // Kao

   • Om du vill att jag raderar denna konversation så gör jag det. Annars får den vara kvar som diskussionsämne.
    // Kao

 3. Jag går igång på detta ämne!

  Kommer du ihåg när jag skrev om tjejen som hade långt hem? Sent var det också. Så hon fick ju nanna i min säng.

  Hon tog inte ens av sig jeansen. Den signalen var ju tydlig nog. Att då fråga om … Löjligt! Det hade ju varit som att sätta en idiotstämpel i panna på mig själv.

  Jag har haft ganska många tjejer i min säng som övernattningsgäster genom alla åren och jag vet när de bara vill sova över. Det borde varenda man kunna begripa.

  Men en gång var det tvärt om. Och hon begrep inte! Kanske jag ska kalla det för att jag blev våldtagen? Nä, kanske inte, men mot min vilja.
  Hon var en vän till mig, men den natten tog vänskapen slut.

  Kram!
  /Skvitt

  • Om en kvinna lägger sej med kläderna på så är det en tydlig signal att hon bara vill just sova. De som inte begriper det är bara att beklaga. Att tafsa och tjata är kontraproduktivt och jävligt irriterande. Trodde (kanske i min enfald?) att vi hade kommit längre i detta land än att männen tror det är fritt fram bara för att en kvinna släpper in honom i sitt hem. Eller går in i en mans bostad för att, som de bestämt, spela kort och dela på en flaska vin. Ska en kvinna inte kunna lita på en man då? Det är ju för sorgligt! Jag har flera manliga bekanta som har varit hemma hos mej men aldrig trott sej kunna kräva sex – eller ha detta i bakhuvudet. Jag högaktar dessa män som kan behålla en vänskap.
   Kao

   • För mina killkompisar var det självklart. Nu är tyvärr de flesta av dem avlidna, men inte pga det :-). Det är många gamla vänner jag har mist i cancer. Känns som att jag är en av de få som finns kvar av det gamla gänget. Tråkigt.
    // Kao

  • Jag har under många, många års tid begripit att i vissa mäns tankevärld så ska en kvinna ‘vara tacksam’ över sexuella inviter eller anspelningar. Det är bullshit! Har aldrig haft en tjejkompis som tycker det är kul med oönskade inviter eller sliskiga kommentarer om sitt utseende! Tvärtom!

   Vi tänker inte på samma sätt alls. 😦
   ”Kvinnor är från Venus och män är från Mars”. Det är helt klart. Kvinnor är känslomässiga. Män är pragmatiker och styrs av synintryck.

   Tänk om en man kunde säga t.ex ”vad du är bra med barn, du har den rätta känslan” i.st.f att kommentera hennes yttre eventuella behag. Såna kommentarer spar man tills den dag man eventuellt blir ihop med personen.

   Finns egentligen mycket att skriva om sånt här, men jag misstänker att du inte verkar mottaglig för det sätt jag efterlyser :(.

   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s