Äntligen Döms Han För Sina Brott. Eller? // Kao

Tretton år efter att den dåvarande brittiske premiärministern Tony Blair invaderade Irak och ställde till med den oreda och den anarki  som sen dess har rått i landet, döms han nu i Storbritannien. Äntligen kanske rättvisan får segra! Utan ens FN-mandat att kriga i Irak struntade Tony Blair bland annat i att vapenkommissionens rapport, ledd av svensken Hans Blix, kunde bevisa att Irak inte hade kärnvapen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23126138.ab

Men det struntade Blair&Co i. Man hade redan beslutat om en invasion. Och så mördade man också Saddam Hussein – UTAN RÄTTEGÅNG! Nu ska det bli intressant att se om och vad för straff Blair kan tänkas få. Enligt lagboken kan det bli 10 års fängelse, men det tror jag inte kommer hända.

Man får tycka vad man vill om despoter såsom t.ex Saddam Hussein, Kadhaffi i Libyen och Al-Assad i Syrien. Men de hade i alla fall utvecklat sina länder till mönsterstater, minst lika väl fungerande som Sverige med sjukvård, skolor, infrastruktur etc. Nu är allt raserat och alla urgamla konflikter människogrupper emellan har blossat upp med full kraft och där har vi orsaken till att grupperingar som t.ex IS och Al-Qaida har skapats!

Ingen av dessa stater har bett västmakterna om hjälp att reda ut problem. Problemen fick de ‘på köpet’. Det finns bara en av de tre diktatorerna jag nämner här, som har bett om hjälp utifrån för att lösa interna problem och  det  ät Syriens Al-Assad som bett Ryssland om hjälp att mota bort IS, men det nämns aldrig i pressen…..

Pratet om att väst ville ‘demokratisera’ landet eller att ‘befria kvinnorna’ är skitsnack. Man ville helt enkelt ta kontroll över oljan och andra naturtillgångar i landet, bli av med bångstyriga ledare och i stället sätta in lydregimer. För om man verkligen  vill rädda ett folk från deras ledare och från fattigdom så kan man ju börja i de utfattiga delarna av södra och östra Afrika.

Det har tagit Sverige ett århundrade att skapa en någorlunda bra form av demokrati är hemma. Hur tror man att man kan bomba och tvinga fram en sådan under kort tid Det säger sej själv att det inte går. Sånt måste växa fram genom att först och främst korruption  avskaffas.

Om man ändå bara använde en bråkdel av alla de militära kostnaderna man använder för att erövra ett annat land, till att i stället t.ex förhindra den pågående svältkatastrofen i Malawi och Mosambique…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s