Turkiet Och Militärkuppen // Kao

Jag har från första dagen, då militärkuppen skedde i Turkiet, varit väldigt misstänksam. Så fort jag läste om den och såg det på Nyheterna på teve så blev jag övertygad om att president Erdogan iscensatte ”kuppen” själv. Helt enkelt för att tillskansa sej ÄNNU mer makt och påverka så att lagarna i landet snabbt ändras och dödsstraffet återinförs. Då kan han ju göra sej av med de som är de mest högljudda kritikerna i landet…t.ex journalister – och ta över radio- och tevestationer. Det är ju inte något nytt  sätt att kväsa oppositionen på…..

…..och personer i ledande positioner som är viktiga för samhällsfunktionen har  massavsatts och/ eller fängslats ( 10.000tals domare, militärer och poliser, utan rättegång). Och akademikerna (intelligentian) har fått utreseförbud. Det säger ju en hel del.

Så här går det till i ett land som försöker skaffa sej någon egen slags hemsnickrad demokrati men samtidigt är djupt korrumperat.

Jag är inte ensam om att tro att detta är en kupp av Erdogan själv.

Vilken himla tur att EU inte tagit Turkiet under sina vingar! Men hur går det nu, när Turkiet faktiskt är en NATO-stat och därför har amerikanska baser på sin mark? Vad säger och tror jänkarna själva?

14 svar till “Turkiet Och Militärkuppen // Kao

 1. Jag tänkte detsamma att tur att dom inte är med i EU.. Och med i Nato det låter lite som en paradox i mina öron.. ja vi får se vad som händer för mig känns det som om ännu ett typ muslimskt land sätter igång med vad dom kallar den arabiska våren.. Dom måste älska sådant här i alla dessa länder..
  Dom känns och är miltals från västvärlden..
  Kram Nicki

  • De som påstås ha lett militärkuppen, alltså de som inte gillar Erdogans islamifiering av landet, är de sekulära turkarna som inte vill ha ett religiöst styre av Turkiet. De vill ha västerländsk demokrati och att religionen sköts som en privatsak.Erdogan vill att religionen får styra allt mer. Kanske bli som Iran? Framförallt vill han få ännu mer makt. Som en envåldshärskare.
   Ja, tur att de inte är med i EU. Och att de är NATO-medlemmar kommer ställa till det, inte minst för USA. Ska bli intressant att se hur USA handhar detta. För USA=NATO…..

   Kram/ Kao

   • Har ju tyckt det verkade skumt redan från början. Hur kan man plocka ut 50.000 personer redan dagen efter ‘kuppförsöket’? De måste ha haft färdiga listor med namn på personer som inte gillar den nuvarande regimen.
    /Detsamma.
    Kram/ Kao

   • Ja det har du tamejtusan rätt i hur kan man gripa så många så fort.. Det har jag inte tänkt på förut.. Skumt är det i alla fall.. Kram!!

   • Här blir det laga middag snart och imorgon tvättstuga.. lördag middag borta och söndag ja det visar sig kram på dig Kao.. Nicki

 2. Önskar dig en fin helg IGEN Kao 😀
  Känns som om det blir måndag och vips så är det fredag igen fattar inte vart dagarna emellan tar vägen.. men nu är det alltså fredag igen.. Kramar OM gör Nicki

  • Ju äldre man blir desto fortare tycks tiden gå….Jag gillar bäst vardagar. Är ju sjukpensionär och på helgerna är det värdelös teve, tycker jag. Det kan ju vara kul att se nåt program på kvällarna utan en massa amerikanskt pangpang. En bra film eller nåt såsom typ ”Handen som gungar vaggan”. Såg du den härom dagen/veckan. Rysligt bra rysare. Eller typ andra filmer såsom ”Shutter Island”. Gillar psykologiska thrillers.
   Vet inte riktigt vad folk i allmänhet har för smak :-).
   Nu håller min dator på att paja ihop av ålder och slöhet, så jag kan inte se filmer på den längre – så att jag kan välja själv vad jag vill se. Men det är ok bara jag får se lite djurprogram så blir jag rätt nöjd.
   Idag blir det nog parken igen. Solen skiner.
   Ha det gott.
   Kram/ Kao

   • Ja jag håller med dig en vecka är ju över på nolltid numera.. Och TV ja det är bara skit på helger inte för att jag fattar varför dom kanske tror att alla människor rantar runt på krogen eller festar och då är det ingen ide att visa något bra.. Och framför allt det jag har emot helger jo då stänger Sverige.. Bara för att det är fredag så måste alla gå hem klockan ett jag har aldrig fattat det där fredagen är ju en vanlig vardag..
    Eller om det är röd dag en torsdag jaha samma visa då ska alla gå hem klockan ett på onsdagen och helst ska man vara ledig på fredagen också så att det blir långhelg suck..
    Den dagen jag gillar bäst är en måndag morgon jag är hemma själv och har hela veckan framför mig tjohoo.. men nu är det fredag skit på tv så jag ska åka bort 🙂 Ha det gott Kram Nicki

   • Håller med. Dessutom vimlar det av gamla repriser i tv-tablån på somrarna. Det mesta har jag redan sett tidigare och det är inte kul att upptäcka att man sett en serie förut, när man kommit in en bit i programmet.
    Jag gillar också måndagar :D.
    Ha det så bra på din ‘utflykt’ och ha en fin helg (trots allt).
    Kram
    Kao

   • Tack Kao och vet du vad jag kan trots allt jag dillar om inte hålla mig härifrån tydligen.. Sitter nu och leker med mobilen ha ha.. Hoppas verkligen att jag inte blir smittad och börjar springa stan runt och jaga dessa pokemoons usch men just nu ger jag dig en stor Kram Nicki

   • Jaga poke’mons verkar lite döfött. Kanske man missar själva omgivningarna – allt som är vackert och värt att se då? Det vore ju för sorgligt.
    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s