Mitt motto när det gäller mat är snabbt, gott, billigt och näringsriktigt. Helst inte fler än 5-6 ingredienser. Så igår lagade jag följande smarriga maträtt som jag kan kalla ”pastagratäng med spenat och tonfisk”. Passar även den som inte ens gillar spenat ;-):
- valfri pasta
- fryst (tinad) hackad spenat eller färsk
- rödlök
- en burk tonfisk
- tomat
- några ostskivor eller riven ost
- salt, svartpeppar,( örtsalt och lite muskot)
- ca 2-3 dl grädde
- ——————–
- Sätt ugnen på 200
- Koka pastan ‘al dente’. Lägg den i en smord eldfast form
- Ös på med spenat, som du kryddar med salt, örtsalt (och muskot)
- Bre på hackad rödlök, grovhackad tomat och en burk tonfisk
- Krydda lite till efter behag och lägg på osten
- In i ugnen c:a 20-25 minuter
(Mums!)