Gratäng Med Bland Annat Pasta Och Spenat // Kao

Mitt motto när det gäller mat är snabbt, gott, billigt och näringsriktigt. Helst inte fler än 5-6 ingredienser. Så igår lagade jag följande smarriga maträtt som jag kan kalla ”pastagratäng med spenat och tonfisk”. Passar även den som inte ens gillar spenat ;-):

  • valfri pasta
  • fryst (tinad) hackad spenat eller färsk
  • rödlök
  • en burk tonfisk
  • tomat
  • några ostskivor eller riven ost
  • salt, svartpeppar,( örtsalt och lite muskot)
  • ca 2-3 dl  grädde
  • ——————–
  • Sätt ugnen på 200
  • Koka pastan ‘al dente’. Lägg den i en smord eldfast form
  • Ös på med spenat, som du kryddar med salt, örtsalt (och muskot)
  • Bre på hackad rödlök, grovhackad tomat och en burk tonfisk
  • Krydda lite till efter behag och lägg på osten
  • In i ugnen c:a 20-25 minuter

(Mums!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s