Storm Och Regn // Kao

Kan inte låta bli att älska sånt här väder. Blixt och dunder. Det får mej verkligen att begripa att jag bara är en liten skit  här på Jorden och att vi människor inte kan göra någonting åt naturens krafter ibland. Åt vädret. Regn eller torka. Det gör mej ödmjuk.

Igår blåste ett av våra största träd i parken ner.  En stor alm som nu ligger uppsågad på parkuppfarten. Parkträden är 20 – 30 meter höga och det finns många här. Deras kondition testas varje år av experter.

En tunnelbanestation i området blev översvämmad igår. Dagen har varit solig och det är mycket varmt och skönt. Men kvavt.

Så just nu idag sitter jag och inväntar nästa  åskoväder. Himlen är svart och hotfull.

(Bild från Google)

 

39 svar till “Storm Och Regn // Kao

  • Där ser man. I förrgår hade jag just packat väskan och skulle gå till parken då det plötsligt började blåsa och hällregna. Igår skulle jag också just gå ut i solen då mörka moln tornade upp sej. Så jag stannade inomhus – men det befarade regnet uteblev. Sen blev det sol igen men då pysslade jag med annat.
   Lurigt.
   // Kao

 1. Jag gillar inte åskväder..vill ha sol och värme men inte åskvärme.
  Undrar jag om det skitvädret drar hit ner till Småland ..vi hade ju detvädret här för någon vecka sedan ..med skyfall och översvämningar i källaren ..tycker att det får vara nog nu med regnandet. Idag lyser iallafall solen ..från en molnig himmel.

  • Jobbigt med källaren. Hoppas att inget blev förstört.
   Här är det fint nu, så jag ska packa en kasse och gå till parken. Innan nåt händer.
   // Kao

   • Mitt förråd klarade sig ..men vissa hade inte samma tur som jag.
    Här har det klarnat upp nu ..så jag fattar inte hur vädret är eller kommer bli framöver..det vill inte bestämma sig riktigt.
    Jag är dunderförskyld så jag tar det lugnt och vädret får vara som det vill. Väntar på att jag ska känna mig bättre..sen tar jag nya tag igen. Har suttit på balkongen idag..och haft barnbarnen en stund medans dottern jobbade på sin semester för att det inte skulle hopa sig inför jobbstarten på måndag. De vet om att jag är krasslig men kom ändå.
    Kram

   • Sommarförkylningar brukar vara envisa. Hoppas du blir bra snart och att vädret också blir det så att du kan nyttja din semester på bästa sätt. D.v.s som hittills :-). Är det inte med dunder och brak i vädret så är det med pangpang.
    Kram
    Kao

   • Jo jag vet att det kan ta tid att bli av med förkylningar sommartid. Hoppas att den ger sig snart..annars är risken stor att jag behöver spola bihålorna snart så som de värker.
    Har 2 1/2 vecka kvar av min semester och jag ska nog hinna med lite till även om jag dras med förkylning.
    Kram

   • Tips: Köp en sån där gummituta (runt 20:-) på Apoteket och spola med saltlösning. Eller en stor sårspruta (195:-) för samma ändamål.
    Kao

   • Meddela mej sen hur det gick. Om det blev bättre. Ljummet vatten och ½ tskd salt till en ½-liter vatten. Är det en gummituta du har : skölj flera gånger. I hälsokostsaffärer kan man ju köpa nässköljningskannor för runt 150:-. Man står lite snett framåtlutad över handfatet och trycker pipen mot ena näsborren och häller. Eländet kommer då ut genom den andra. Mycket bra. Det lärde jag mej då jag gick på graviditetsyoga (i.st.f andningsprofylax på MVC).

   • jag har en nässkjölnings spruta köpt på apoteket om jag minns rätt..måste koka mitt saltvatten idag och börja skölja..men har inget salt utan jod hemma..

   • Det fungerar nog ändå.
    Kul om du skriver om resultatet sen.
    Doktorn kostar bara en massa pengar och sen medicinerna…bra med självhjälp.
    Kao

 2. Kao..
  Jag gillar också när det blir storm och oväder det brukar kännas underbart skönt efter kvava kladdiga dagar..

  Jag har för tillfället gjort min WP icke offentlig mest för att jag lessnat på gnälliga och kritiska kommentarer känns jobbigt i längden.. har nu några stycken som jag bjudit in eller som begärt tillstånd själva..

  Jag försökte bjuda in dig men det gick inte med din bloggadress eller ditt namn och jag hittar ingen mail så då gör vi tvärtom du går till min sida
  http://www.nicki007.wordpress.com sen klickar du på att du vill ha inträde då får jag förfrågan till min mail och godkänner.. Tänkte ha sidan lite privat ett tag med några få vänner sen kanske dom otrevliga glömmer bort mig…

  men du är välkommen in Kao.. ha en fin dag så hörs vi kram Nicki

  • Vad är det för folk? Jag har aldrig sett några elakheter hos dej, men har å andra sidan inte läst alla dina kommentarer. Ibland råkar man tyvärr ut för sånt. Jag har tyvärr haft 2 snuskgubbar på tråden som inte fattar att detta är en blogg. Inte en sexchatt eller dejtingsida. 😦 Den senaste för bara någon månad sedan…vet inte om du såg det bland mina kommentarer.
   —————
   Ska genast klicka på din länk för tillträde.
   //Kram från Kao

   • Fniss hoppas du blev av med gubbarna ha ha.. Nej det jag får av en del är spydigheter och små hugg gillar jag något ja då ogillar dom det med mera så är lite less.. Skriver just nu med mobilen måste logga in på datorn öppna mailen och godkänna att du vill in så jag gör det imorgon jag har 10 stycken som jag tycker mycket om dom ser sidan nu .. Jag kommer att öppna sidan igen om ett tag men skönt att få lite andrum ett tag.. Men om jag låser någon mer gång sen så kommer du alltid in hädanefter kram så länge och ha en fin kväll Nicki

   • Det jag råkade ut för var inte små spydigheter. Verbalt kan jag svara för mej och tar inte åt mej för små hugg. Vet ju vad det står för. Men de gubbar som jag råkade ut för var snuskgubbar :-(. Det är något helt annat än vanliga tokdårar.
    Kao

   • Ja det har du rätt i fick några såna i bloggen jag hade i min blogg på Windows live spaces men aldrig på WordPress kram Nicki

   • Trollen lever på att såra andra. Det är liksom deras livsluft…för det är kanske den enda uppmärksamheten de får i sina annars så tragiska liv(?)
    Kao

   • God morgon Kao..Jag tror faktiskt du har rätt för dom som är värst är singlar utan barn .. Skönt med en måndag morgon nu ha en bra början på veckan Kram Nicki

   • Singlar utan barn? Såna som jag alltså :D? Nej, jag skämtar. Mitt ‘barn’ är vuxet nu.
    ——
    På Aftonbladetbloggen fanns en hel del nättroll och det utkämpades en hel del duster med dem. Naturligtvis var de själva onåbara. De skaffade tillfälliga dagsbloggar och/eller gick in anonymt och jäklades med folk. ”Skaffa dej ett liv”, ville man säga – och man sa det också ibland. Eller så svarade man helt enkelt inte. Bara raderade eller lät andra kommentatorer se eländet. Då självdog det till slut.
    ——-
    Ha en fin måndag du också. (Äntligen måndag!)
    Kram
    Kao

   • Håller med äntligen måndag och lite roligt är det för fler och fler hittar in hos mig😀 Skulle nästan kunna vänja mig vid privat blogg.
    Och vet du vad dom jag syftar på har inte gjort det minsta försök att få tillträde vilket säger en hel del så kommer att sanera bort dom så småningom och jag vet att du har en dotter.. Dom jag pratar om har varken barn eller någon typ av partner och dom hävdar ofta fy farao gifta sig eller få barn usch vad hemskt, lite surt sa räven tycker jag kram så länge Nicki

   • Antagligen och kvinnor som påstår att dom varken vill ha karl eller barn och samtidigt fjäskar något fruktansvärt för en viss karl här på wp pinsamt är det att läsa kram

   • Finns det karlar att fjäska för på WP :D? Det har jag aldrig märkt att det skulle behövas. Vem kan det vara, tro?
    Kram
    Kao

  • Nu har jag klickat på länken och hoppas det räcker. Men jag har inte kvar min gamla mailadress. Eller rättare sagt: jag kommer inte åt den längre. Hoppas det går bra ändå.
   // Kao

 3. Vi var på väg ner till ån för ett dopp, men vände när åskan började mullra. Jag har stor respekt för åskan. Det du skriver om träden påminner mig om att jag måste få hit någon som kollar våra stora lönnar och även tar bort torra grenar. En av lönnarna förlorade en gigantisk gren för några år sedan, den krossade taket på lekstugan.

  • Förstår precis. Att bada i sjön när det åskar är ju inte att rekommendera. Vilken tur i oturen att grenen inte krossade stora huset!
   Det finns speciella experter som kollar trädens kondition. Tror de kallas arborgister eller liknande.
   Ha en skön sommardag.
   Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s