Det Värsta Kvinnoförtrycket. Slöja Och Annat Elände // Kao

För mej är det obegripligt att man tillåter att kvinnor och till och med skolflickor här i Sverige tvingas leva i förtryck av sina familjer. I detta ingår den eviga debatten om slöjan. ”Kvinnan kan själv säga om hon vill bära slöja eller ej”, säger männen i dessa kulturer. Men det är inte sant!  Men vill hon inte bära slöja räknas hon som en hora……hon är ansvarig för släktens så kallade heder. Som är  helt obegripligt  för mej att det ens får existera På samma sätt som deras män tycker att alla vi svenska fria kvinnor är.

Men mannen kan göra precis precis vad han vill. Och detta tillåts ske i Sverige idag 2016. Ofattbart!

Jag fattar inte varför politiker och pk-maffian inte kan inse detta. Varför tillåter man över huvud taget slöja i Sverige? Att till och med skolflickor tvingas bära slöja av sina familjer. Gamla unkna patriarkala strukturer tillåts härja här och hindra kvinnor att skaffa jobb och utbildning. Hur ska man då någonsin kunna integreras i Sverige om man inte tar till sej de lagar och normer vi har här? Gör som i Frankrike: förbjud slöja på allmänna platser. Kultur – och religiösa yttringar –  bör  ske i hemmet eller i lokaler där man träffas. Typ kyrkor, tempel, synagogor och moskeer.

Sarah Muhammed, en utmärkt föreläsare som vet precis vad hon pratar om är en av alla dessa kvinnor som har utsatts för gamla unkna patriarkala krav på kvinnorna för nån ‘heder’ för hela släkten som männen har bestämt. Samtidigt som dessa urgamla kulturella strukturer kräver att kvinnan ska bära hela familjens s.k heder så är hon ingenting värd…

Sara Muhammed  har till och med själv blivit könsstympad som barn.   Hennes föregångare heter bland annat Pela och Sadime – om du minns dem. Men de mördades av sin släkt för att dessa kvinnor  ville leva som svenskar här i Sverige. Där de levde.

Varför gör inte politikerna och rättsväsendet något åt det helvete dessa kvinnor lever i?

Här är en av alla de artiklar Sara Muhammed har skrivit. Läs den:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article21088956.ab

6 svar till “Det Värsta Kvinnoförtrycket. Slöja Och Annat Elände // Kao

 1. Kao jag håller med dig till 100%.. Det tjatas om att vi ska tolerera deras seder och bruk som det heter och att slöja och heltäckande (Har glömt vad den heter) och att det ingår i deras kultur och att dom ska ha rätt att bära det även här..
  Men vet du vad, om vi åker till deras länder då måste vi täcka håret armarna benen ja det mesta gör vi inte det ja då blir vi arresterade..
  Kan vi flytta till deras länder och kräva att få våra kyrkor byggda nej absolut inte.. jag vet detta för en väninna hälsade på sin pappa när han jobbade i Saudi Arabien..
  I porten bredvid mig bor en familj med två barn tror dom är somalier..
  pappa har jeans och T-shirt.. sonen runt 5 år shorts keps t-shirt gympaskor.. mamma och lilla dotter kanske 6 år heltäckande från huvud till fötterna på den lilla flickan ser du bara ansiktet samma med mamma..
  Hemma hos min bror i skärholmen kommer en två meter lång somalier med en vit klänning//skjorta till fötterna och en liten rund hatt.. Hans hy var väldigt MÖRK.. Passar han in här nej han såg otroligt felplacerad ut..
  Kram Nicki

  • Jag tolererar gärna deras seder och bruk om de sköter det hemma eller i sina religiösa byggnader. Det gör ju vi. Så varför inte de?
   Men de länder du syftar på här är inte alls så stränga mot västerlänningar. Vi är ju bara där en kortare tid. Men vill man inte se helt malplacerad ut så kan man ju täcka axlarna och inte ha kortkort ute på stan. Saudiarabien vet jag dock ingenting om. Min dotter var i Dubai i vintras och där krävde de ingen särskild klädsel av henne. Så kommer man hit på tillfälligt besök så kan man ju ha sina kulturella/religiösa klädesplagg, tycker jag. Men inte om man ska bo och arbeta här. Man kan inte tvinga alla svenska svennebananer att tycka att burka och slöja är ok. Inte heller arbetsgivarna, eftersom dessa klädesplagg ofta är bylsiga och opraktiska och stör i jobbet. Och skolflickor ska definitivt inte bära såna kläder.
   Såg en artikel från Iran ganska nyligen. Iranier är ofta mycket välutbildade och kan se det löjliga i att kvinnorna där tvingas bära slöja, så en grupp män där klädde sej i slöja för att känna hur det kändes. De gillade det INTE. Iranierna är lite speciella i Mellanöstern. De är inte araber – de är perser…..men tyvärr styrs landet av en Mulla, men det har varit sekulärt, precis som vi – men en USA-understödd kupp mot shahen 1979 ändrade detta och istället tillsattes religiösa ledare och nu är det en religiös diktatur… 😦
   —–
   Sri Lanka är till stor del muslimskt, men de flesta kvinnor där bär inte slöja. De har vanliga kläder typ sari, som är ett mycket vackert och fritt klädesplagg. Dessutom hade Sri Lanka världens första kvinnliga president, eller om det var premiärminister.Har det än idag. Så det är inte likadant överallt. Sri Lanka är för övrigt mitt älsklingsland att resa i.
   // Kaoskram

   • Ja håller med dig i allt som vanligt.. Jo i Saudi måste du följa deras regler.. hennes pappa var chef på oljefält och dom bodde i en inhägnad liten stad/By som var deras egen och dom måste täcka armar och hår om dom lämnade sitt område.. Dubai är ett mer tolerant land eftersom dom har så mycket turister numera.. Jag har aldrig varit utanför Europa men just Dubai skulle jag vilja se.. Ska göra mig iordning nu ska snart till tandläkaren.. Ingen favoritsyssla men tyvärr nödvändigt ibland.. Och just nu regnar det dessutom men ska väl inte klaga Stockholm har fått väldigt lite regn denna sommar.. ha en bra dag kram Nicki

   • Saudi är inget land jag skulle åka till. Har varit i flera muslimska länder men aldrig sett så mycket beslöjat på samma plats som här.
    ——
    Nä….tandläkaren är ingen man älskar. Hoppas det går bra utan för många plågor.
    Kram
    Kao

   • Det enda land jag varit i som man kan kalla muslimskt är Turkiet.. men få kvinnor hade slöja.. man märkte det mest på moskeerna och böneutropen.. Tandläkaren var bra inga hål alls men däremot upptäckte hon att jag hade två hörntänder till som sitter under bihålorna.. jättekonstigt tur att dom inte vuxit ut då hade jag ju haft fyra hörntänder..
    jag frågade om dom kan växa ut men hon sa nej.. Så inga håll två reservtänder hittades sen blev det 875 kronor vi ses om ett år.. men jag gillar henne fast hon rånar mig 🙂 Ha en fin helg Kao.. Kram Nicki

   • Nä. Turkiet är inte strängt muslimskt på det viset, men nu när president Erdogan har stärkt sin makt på ett högst odemokratiskt vis så vet man inte vad som kommer hända där. Odemokratiska ledare vill ju gärna hålla folket under press, så vad är då ‘bättre’ än ett religiöst sådant? Och kanske sämre utbildningar för vanligt folk så att de inte ifrågasätter så mycket….?
    ——–
    Bra hos tandläkaren för dej. 875:- är det väl värt? I vintras var jag själv hos en ny tandläkare. Trodde det skulle bli som vanligt= en undersökning för ca 800:- och inga hål. Men hon hittade ett litet hål och lagade det, men råkade förskjuta en gammal krona jag hade där och då blev det en infektion. Tvingades dra ut den, ta en penicillinkur och hela kalaset slutade på 3.200:- i stället :(. Gissa om jag blev arg.
    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s