Krig Och Fred // Kao

(Ett  inlägg inspirerat av Björn Alvebrand http://www. bjornalvebrand.wordpress.com/)


Olof Palme sa år 1972 bland annat detta då vietnamkriget rasade som mest och det skulle lika gärna kunna gälla Syrien idag:

”Det man gör är att plåga människor, plåga en nation för att förödmjuka den, tvinga den till underkastelse inför maktspråk. 
Och därför är bombningarna ett illdåd. Och av det har vi många exempel i den moderna historien. Och de är i allmänhet förbundna med ett namn: Guernica, Oradour, Babij Jar, Katyń, Lidice, Sharpeville, Treblinka. Där har våldet triumferat. Men eftervärldens dom har fallit hård över dem som burit ansvaret.
Nu fogas ett nytt namn till raden: Hanoi, julen 1972.”

Så jag säger det med denna bild:

non violence gun Reuterswärd

….och låt oss slippa se mer av detta:

atombombens offer, ett av dem

…orsakat av detta:

atombomb sprängs

…uppfunnen av denna man, Oppenheimer:

atombombens skapare Robert Oppenheimer

Annonser

4 svar till “Krig Och Fred // Kao

 1. Atombomben är ett reellt hot från Nordkorea. Men Ryssland och USA håller nog tassarna borta från knappen. De har allt att förlora. Och är inte fullt så galna som Nordkorea. Men man vet ju naturligtvis aldrig. Putin kan nog börja ett konventionellt krig mot Sverige. I gammal anda. Ärkefienden liksom. Därför är det oroande att Sverige monterar ner sitt försvar.

  Det som händer i Syrien är hemskt. Och det är så tröstlöst eftersom båda sidor är ungefär lika hemska. Det finns ingen bra lösning.

  • Ryssland skulle begå politiskt självmord om de försökte invadera Sverige. Tror inte alls att de kommer göra det, men de vill ju gärna få lov att patrullera sina egna farvatten i Östersjön, t.ex i Finska Viken och utanför Kaliningrad. Jag tror att Ryssland dessutom har fullt upp med utbrytarstaterna österut.
   Jag är mer konfunderad över varför vi tillåter amerikanska kärnvapenbestyckade krigsfartyg att ligga i våra farvatten….
   ———-
   // Kao

 2. Atombomber och liknande är mycket skrämmande och hemska.. Om man kunde förstå varför människan alltid måste kriga slåss mörda skövla.. varför inte bara försöka njuta av livet den korta tiden vi får leva? ja jag kommer aldrig att förstå mig på det.. Kram Nicki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s