Jag En Fattigpensionär, // Kao

Är sjukpensionerad sen många år efter en svår arbetsskada. Trots 33 år inom akutsjukvård som undersköterska, 4 år inom missbruksvård som mentalskötare och behandlingsassistent och sen 3 års utbildning till KBT-terapeut, universitetsbetyg i kriminologi och rättssociologi och arbete några år efter det och sen in i väggen efter olidliga arbetsförhållanden gav mej verkligen  ingen bra pension.

Det lönar sej inte att arbeta med människor som har problem. Vi räknas iskallt av politikerna som ”tärande” för samhället eftersom ‘objekten’ dvs patienterna/klienterna vi arbetar med inte genererar några pengar.  De bara kostar en massa. Såvida man inte är läkare eller psykologförstås. Men politikerna säger det inte högt.

En annan person som arbetar med t.ex sjukhusteknik, har ekonomisk teknisk utbildning eller annat som genererar pengar till dem som personen jobbar åt får naturligtvis mycket bra betalt och det ska de väl också ha. De ses som ”närande” för samhället.

Som om det i grund och botten vore självklart…..men alla behövs ju för ett samhällsbygge. Nu är politikerna bekymrade eftersom alla specialutbildade inom vård och omsorg försvinner. Liksom våra poliser. Men man bryr sej inte om VARFÖR det är så och gör ju inget åt det.

———–

I nästa inlägg ska jag berätta hur jag håller matkostnaderna nere men ändå äter nyttig mat.  Till exempel vad man kan göra med 400 gram blandfärs. Fantasin flödar… 😉

6 svar till “Jag En Fattigpensionär, // Kao

 1. Då är jag är undersköterska med specialistutbildning räknas jag till de som jobbar med tärande uppgifter för samhället. Kvinnor som jobbar med att vårda och ta hand om människor står inte särskilt högt i kurs…det är sorgligt men sant. Även om jag tycker att det är ett av de viktigaste jobb man kan ha som borde skattas högre ..

  • Just vad jag också tycker. Om vi uskor inte fanns – vad hade hänt då? Om ingen längre vill utbilda sej till under – eller sjuksköterskor, vad händer då? De flesta vill ha bra vård både inom akutsjukvården eller äldrevården, men ingen vill betala skatt…..så då undrar jag om dessa personer begriper varifrån välfärden annars ska komma. Ett stort problem är alltså den utbredda egoismen där man bara tänker på sej själv. Eller möjligen också på sina närmaste. Och ”solidaritet” har numera blivit ett skällsord som kopplas till kommunism eller socialism. Men ja. Jag är socialist men definitivt inte kommunist. Tycker att vård, skola och omsorg ska skötas av Staten där inga krav på vinster finns. Bara att ”det går ihop”. Tidigare fungerade det ju, men inte nu. Alltför många vill sko sej på möjligheterna att tjäna pengar på andras olycka. Det är det största problemet.
   Kram från Kao.

 2. Jag tillhör också dom som får en pension som inte räcker till att leva på. Jag har studerat länge, fått barn, varit arbetslös och sjukskriven. Men ändå jobbat många år. då när jag var ung sa ATP att man behövde jobba trettio år och pensionen räknades på de bästa 15. Min far hörde till vinnarna. Han var nog nästan den enda åldersgruppen som fick full ATP. I vilket fall så var hans pension högre än min lön.

  Jag lät mig luras. Och tog hand om mina barn när de behövde det. Och blev ju utmanövrerad från tjänster… Det kostar.

  • Just precis. Att ta hand om sina egna eller andras barn står inte högt i kurs. Trots att man ju ger samhället en ”investering” genom att föda dem. Det är skamligt.
   ——
   Tänk dej nu att leva ensam på en fattigpension och betala alla räkningar själv. Det är en tuff tillvaro och jag måste nu söka fonder för att överleva ekonomiskt. Tur att välgörenheten finns i dessa tider, men jag tycker det ska vara välstånd i stället. Det är inte roligt att stå med mössan i hand och tigga. Det finns t.ex inte en chans i världen att jag skulle ha råd att köpa en ny jacka och ett par nya skor. Nu har jag sökt 2 olika fonder och i december får jag veta om jag får några pengar.
   // Kao

 3. Ja det pratas mycket om nu i dagarna hur svårt dagens pensionärer har det och att pengarna inte räcker att leva på var något tv program häromkvällen som talade om hur många pensionärer det är idag som svälter tyvärr han jag inte se det men det är väldigt otäckt.. Många skriver också insändare notiser med mera att det borde finnas en grundpension för alla som är bättre än det som finns nu..inte det löjligt låga som finns idag för tillexempel mammor som varit hemma med barnen.. Ja det går nog att prata om detta ämne i det oändliga..

  Jag har varit lite frånvarande i veckan jag är sjuk en saftig förkylning feber och huvudvärk så har bara blivit korta besök vid datorn gjort ett nytt blogginlägg och sen sängen igen jag är så trött.. Träffade en liten snuvig Albin i söndags det skulle jag ha väntat med tydligen..

  Men får ligga här och kurera mig i helgen.. Hoppas din helg blir okay..
  Kram Nicki

  • Ja det är inte roligt. Det är på gränsen förnedrande med dessa låga pensioner. Man straffas för att man varit hemma med barn – kanske rentav för att man var ”dum”nog att skaffa ett barn….och att man varit dum nog att arbeta med samhällets svagaste; de sjuka, gamla och missbrukare.
   Hoppas du piggnar till snart. Ha en fin helg// Kram från Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s