Programmet ”Syrror” På Tv – En Skymf Mot De Riktiga Syrrorna // Kao

Jag har arbetat över  30 år inom akutsjukvården. Aldrig har jag sett så oproffsiga och patientfarliga  beteenden som i serien ”Syrror” som går på TV 1. Den är usel på flera sätt- även bemötandet av anhöriga  och inte minst det intensiva flörtandet mellan sjuksköterskor och läkare. Så idiotiskt! Det stämmer inte  överens med verkligheten. Vem inom sjukvården tillåter till exempel en person med ytterkläder att kliv rakt in i en operationssal och stå där och prata? Det förekommer bara inte!

Inte heller finns det salar med fönster där vem som  helst kan kika in (annat än inom intensivvården, men för personalens  och patienternas skull).

Andra saker i serien kanske är lite mer likt verkligheten. Men det ger i stort en mycket förvriden och felaktig bild av en hårt arbetande och underbetald, undervärderad  yrkesgrupp.

För att inte tala om undersköterskornas roll inom vården. Det finns ingen grupp inom vården som står närmast patienten, sköter det mesta, får ta hand om allt pyssel och även all ångest och förtvivlan. Vem gör ett program om dem? 

Man borde ha kunnat göra en mycket bättre och verklighetstroget, spännande program  utan att förvränga verkligheten som man gör i ”Syrror”.

 

 

2 svar till “Programmet ”Syrror” På Tv – En Skymf Mot De Riktiga Syrrorna // Kao

    • Finns kanske på äldreboenden, men de får nog tyvärr mest städa och bädda. Fastän de kan mycket mer än så. Men på akutsjukhusen (som jag jobbade på ) tror jag inte de finns kvar. En undersköterska har 2-årig utbildning och är den som står allra närmast patienterna; tar prover, sätter katetrar och tröstar patienterna när de har ont och/eller har ångest.

      // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s