Levt förr? // Kao

Jag är ingen ”new-age- människa” och har aldrig varit,  men det finns ändå en hel del saker jag har funderat på under årens lopp. Nu går det en serie på teve som heter ”Mitt barns tidigare liv”. Om man är det minsta observant så märker man att det inte är skådespelartalanger som agerar i rutan. Det är något annat…..men vad`? Barn som utan påverkan (?) av teve eller gamla berättelser ändå kan ge detaljerade berättelser som efter efterforskningar visar sej  stämma till 100%.

Jag minns en story jag läste för ca 15-20 år sen:
En gruvarbetarfamilj med 2 yngre barn från Wales fick låna en bil och åkte till Skottland på  en veckas semester. De hade aldrig varit utanför Wales och det var deras första  riktiga semesterresa. Långt ute på den skotska landsbygden när familjen åkte på en grusväg började den 7-åriga dottern plötsligt berätta: Hon hade dött för över 200 år sen då hon var 18 år, visste ”sitt” namn, årtal och  vad hon hade dött av = självmord och att hon låg begravd på en kyrkogård på ett ställe i närheten. Flickan propsade på att man skulle åka dit och titta.

Föräldrarna tyckte det var obehagligt men åkte ändå till kyrkogården som låg en bit längre fram på slingriga grusvägar och flickan lotsade dem rätt. På kyrkogården visade  flickan dem direkt till graven och alla datum stämde. Efter att ha besökt myndigheterna i närmaste stad och läst i gamla kyrkböcker fick de hela historien bekräftad och att allt stämde. Den unga kvinnan hade tagit sitt liv i desperation då hon blivit gravid.

Sen den dagen pratade flickan aldrig mer om saken. Som om hon var nöjd eller hade glömt allting.

Förklara det, den som tror annorlunda….

3 svar till “Levt förr? // Kao

    • Man kan ju tänka sej att barnen har hört föräldrarna prata om diverse händelser – eller sett något som hastigast på teve och därifrån kunnat lägga upp en historia. För hur kan dessa barn annars ha minnen? Särskilt dottern i gruvarbetarfamiljen jag berättar om. Förklara det om du kan 😉

      // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s