Det Kommer Aldrig Bli Fred I Mellanöstern // Kao

När det gäller Mellanöstern så tror jag att det som har hänt där sen 2011 och fortfarande händer, bara är början på ett ÄNNU längre krig. Tyvärr. Det finns alltför många stridande viljor och religiösa fanatiska grupperingar för att det skulle kunna bli en varaktig fred i regionen. Alla vill bestämma över alla andra utan pardon.

Orsaken till att det har blivit som det har blivit är ju  främst Västs interventioner där. Det är också därför vi nu ser alla dessa terrorattacker överallt i Europa.

Hade dessa stater fått sköta sej själva och väst inte hade mördat deras ledare (även om dessa var diktatorer) så hade det inte blivit detta kaos. Det fanns ändå något slags lugn, även om det jäste under ytan men situationen hölls i schack av de mycket hårdföra ledarna som drev länderna som om det vore deras egna företag.

Det var likadant  i det forna Jugoslavien under Titos regim, men när landet delades upp blev det kaos. Goda grannar började strida mot varandra. Mörda. Kriga. Folk lyssnade på politiska och religiösa fanatiker som propagerade enbart för sin egen personliga vinnings och naturligtvis för maktens skull.

Och åt vilket håll i  världen man än tittar så är det dessa gubbar, gubbar, gubbar och åter gubbar som startar krig!

Man kan inte räkna med att det ska bli västerländsk demokrati i dessa länder över en natt. Korruption och manipulation och viljan att härska sitter alltför djupt. Över alltihopa ligger ett kvävande lock av religiösa tolkningar av samma religion som gör att människor slåss inbördes.

För oss i Väst tog det ca 100 år att åstadkomma det demokratiska system vi har nu – och det är verkligen inte heller fulländat.

2 svar till “Det Kommer Aldrig Bli Fred I Mellanöstern // Kao

  • Det är jag också övertygad om.

   Samma med de förortskriminella gängmedlemmarna som vill ha ”allt genast” utan att anstränga sej på ett hederligt sätt och skämmer ut sina forna landsbröder – och med de ”vita, bittra svenska medelålders män” som aldrig fick en kvinna, av olika anledningar…. och nu sitter på kvarterskrogarna och gnäller. Och skyller sin situation på flyktingar och invandrare…..och nu röstar på SD. I mina ögon är det människor av samma skrot och korn.
   Alla har tydligen inte en chans att leva ett ekonomiskt och socialt gott liv, men alla behövs. De borde åtminstone göra sitt bästa för att nå dit.
   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s