Är Det Någon Som Tycker Att Detta Är OK? // Kao

Ofta tycker jag att svenska myndigheter är mesiga och undfallande i många fall men  detta tar ändå priset. Ska svensk lag inte gälla här? Ska man komma undan med att hota till sej sin vilja?

Var hamnar vi då? Om t.ex kriminella MC-gäng, förortsskurkar, storskurkar inom näringslivet eller folk med specifika religions- och/eller kulturyttringar ska få stå över lagen?

Kan inte begripa att det tillåts få förekomma. Det är såna här veligheter och rädsla av olika myndigheter och bristen på polisiär närvaro som gör att folk blir förbannade och röstar på stollar som (SD). Det är jag helt säker på!

Jag saxar ur Expressen idag  9/1-2017:

Citerar: ”Ville omhänderta gravid flicka – blev dödshotade

I slutet av december 2016 försökte socialkontoret i Mönsterås omhänderta en 14-årig flicka, gravid i sjunde månaden. Något som ledde till dödshot och att kontoret fick flyttas på grund av säkerhetsåtgärder.
Flickan är gift med sin 21-årige kusin, och ärendet har nu väckt stor uppmärksamhet.

Det var i mellandagarna, mer specifikt den 28 december, som Kvällsposten berättade om socialtjänsten i Mönsterås som tvingades flytta hela sitt kontor. Anledningen var ett beslut som myndigheten gett ett gift par, vilket ledde till tumult och dödshot.
– Det ledde till stim och rent av tumult. Polis tillkallades och tog med sig någon person, sa Claus Kempe, som är informations- och säkerhetsskyddschef på Mönsterås kommun, till tidningen då.

Men några fler detaljer ville han inte gå in på den gången.
– Vi hade ett resonemang med polisen och kom fram till att hotbilden kvarstår. Då valde vi det enklaste alternativet att flytta på de 20-talet anställda, fortsatte Claus Kempe.
Nu skriver tidningen Barometern att händelsen som föranledde bråket är ett fall av barnäktenskap. Det handlar om en 21-årig syrisk medborgare som gift sig med sin 14-åriga kusin. En flicka som nu är gravid i sjunde månaden.

Enligt Barometern råder det dock delade meningar om flickans egentliga ålder.
– Det står att hon är född 2002. Men hon är född 2000. Det är vanligt att det är fel i papperen från Syrien, säger mannens pappa, som talat med tidningen.
Dödshotade socialen

När socialen i Mönsterås försökte skilja på paret och omhänderta flickan blev det storbråk på socialen. Flickan tvångsomhändertogs ändå och togs med till en barnpsykiatrisk mottagning. Misstänkta för dödshoten är flickans make och svärfar.
Men Barometern skriver att att ärendet varit föremål för utredning under en längre tid.

Familjen kom till Sverige i december 2015, från just Syrien, och placerades i Småland. Tidigt fick familjen veta att barnäktenskap inte är tillåtet i Sverige, men trots att maken flyttade till en annan stad fortsatte han och flickan att träffas.
Flickan bodde kvar hos sina svärföräldrar, ett beslut som socialen grundade på det faktum att hon trots allt är kusin med maken. Familjen säger till Barometern att det inte har förekommit dödshot, men socialtjänsten ser allvarligt på det inträffade.

Efter händelsen ska de nu bygga en sluss in till handläggarna. Besökare kommer att få prata i en mikrofon med receptionisten. Säkerhetsåtgärder som är till för att skydda personalen.

Kvällsposten söker socialchefen i Mönsterås kommun, Christina Samuelsson. Till Barometern säger hon att enskilda ärenden inte kan kommenteras.
I Sverige är det förbjudet med barnäktenskap – Migrationsverket har identifierat 132 gifta barn i 80 kommuner i Sverige, barn som i de flesta fall har placerats med sina vuxna makar. Mörkertalet bedöms dock vara stort, skriver tidningen.
Kommunerna har agerat olika i frågan. Kalmar har valt att låta flickorna bo med sina män, medan exempelvis Göteborg valt att tvångsomhänderta flickor i flera fall.
Den 21-årige mannen är anhållen för olaga hot och hot mot grupp. Utredningen pågår och mannen förnekar brottet.

Rättsexperten och åklagaren Sven-Erik Alhem är upprörd över händelsen och att socialtjänstkontoret nu tvingas bygga om sitt kontor för att kunna garantera personalens säkerhet.
– Det retar mig oerhört mycket att man ska behöva vidta åtgärder för att skydda tjänstemännen som arbetar där för en fullständigt naturlig åtgärd. Allt annat skulle vara skandal om man inte hade agerat som de gjorde, säger Sven-Erik Alhem som tycker det var rätt att omhänderta flickan.

21-åringen är anhållen för olaga hot. Men frågan huruvida flickan är 14 eller 16 kan vara viktig i en eventuell rättegång som handlar om övergrepp mot barn.
Alhem är förvånad över att en förundersökning inte redan är inledd.
– Det är i sig anmärkningsvärt om åklagaren inte har inlett en förundersökning om någon som är under 15 år är gravid, säger Sven-Erik Alhem och tillägger:
– En medicinsk undersökning kan inte fastställa på dagen när en person har fötts, så att det står utom allt rimligt tvivel. Men frågan om åldersbestämning är en mycket central fråga här, menar han.”

(LÄS MER: Rättsexpert Sven-Erik Alhem säger: ”Detta retar mig något oerhört”)

4 svar till “Är Det Någon Som Tycker Att Detta Är OK? // Kao

 1. Ja jag läste det där igår och ja svenska myndigheter är mesiga..
  Alla som kommer hit verkar få göra precis som dom behagar..
  Mina grannar som bodde över mig förut var från Irak..
  Helt plötsligt skulle dom flytta till Västerås och öppna en affär, gubben är där i flera veckor och fixar och donar så att allt är klart innan familjen flyttar..

  Granfrun skulle ringa gubben en dag för att fråga om något han bodde just då hos vänner.. kvinnan som svarade i telefon dvs frun i huset sa ett nej karim är inte här han är i det andra huset..
  Så min granne säger till mig att jag får ringa det andra huset sen..
  Vilket andra hus frågar jag jo hans andra fru och andra barn..
  Va har han flera fruar frågade jag lite upprört hur förklarar han det i sverige..

  Jo han säger bara att den ena är hans fru den andra hans syster och den tredje hans kusin.. jag svarar fy f-n har din man också flera fruar nej nej nej svarar hon..
  Men som sagt dom ljuger bra om det mesta i den vägen..
  Ha en bra kväll kram Nicki

   • Nej, det är klart det inte gör. De måste vara i minoritet. Från någon bergsby i irakiska eller syriska Kurdistan, kanske? Det finns ju många olika varianter, det handlar ju om en väldig massa miljoner människor och även många olika religionsyttringar – och alla är ju INTE muslimer. Det finns bl.a en stor grupp KRISTNA i Mellanöstern och de du menar hör garanterat inte dit. Inte heller de urbaniserade stadsborna sysslar med sånt. De vet bättre och sätter sej emot sånt. Vissa muslimer är helt religionsfria, de bryr sej inte det minsta om religioner. Är det något som är svårare att göra sej av med så är det gamla unkna kulturyttringar. P.g.a dessa sitter det fortfarande ett par kärringar i varje bergsby och omskär unga kvinnor utan bedövning såklart, men mot betalning. Så det är främst i handling just dessa som står för stympandet i ”det lilla” medan männen står för hotet och kriget i ”det stora”….
    Kram
    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s