Fortfarande Sjuk // Kao

Bildresultat för förkyld bilder

Nu har jag varit sjuk i 7-8 dagar. Sen några dagar tillbaks äter jag antibiotika och igår var jag hos doktorn igen och fick då kortisontabletter för att tillfriskna snabbare. Det är jobbigt att ha KOL och sen få en lunginflammation ovanpå det. Så det har varit jättetungt. Svårt att andas. Rosslig långt ner i lungorna. Ont i revbenen av allt hostande.

Mår fortfarande inte alls bra, men i natt kunde jag i alla fall sova nästan ostörd av hostan i två timmar i sträck. Så kanske är det på väg att vända?

Men inte något ont som inte har något gott med sej: jag har inte RÖKT på ett dygn. Tja, det GÅR ju inte ens, så det är verkligen hög tid att sluta nu.

23 svar till “Fortfarande Sjuk // Kao

 1. Bra att det går åt rätt håll i alla fall. Jag håller med dig om att du verkligen borde sluta röka, KOL är inte att leka med. Sköt om dig!

 2. Krya på dig!
  … och jag vill skrika ”sluta röka!!” till dig, men jag vet att du får höra det gång på gång.
  Jag hoppas du lyckas vara rökfri ett dygn till, och ett till… och ett till…..

  • Än har jag inte rökt. Jag tar en snus när läget blir akut. Men det går framåt. Tack för sparken i baken. Den behöver jag.
   // Kao

   • Visst. Men alltid är det nån som klagar. Du och jag har ju varit utsatta för samma typ av otillbörlig kritik av folk i våra liv, har jag begripit. Det är för mej en gåta varför vissa alltid måste kritisera och ifrågasätta. Till och med att sprida lögner om en. Nu gäller det rökningen och även nu får jag kritik från vissa håll IRL att det tydligen inte riktigt är ok att sluta röka med hjälp av snus.
    😦
    // Kao

   • Jisses!! Det är väl ändå bättre för dina lungor att snusa än att röka!! Jag förstår inte varför folk kräver att andra måste vara supermänniskor som fixar allt lätt som en plätt…

   • Det finns folk som alltid klagar på andra. Påpekar och kritiserar. Förmodligen är det sej själva de egentligen klagar på. men de har kanske inte kommit så långt i sin personliga utveckling att de begriper det. Jag fungerar tydligen som en svamp på såna personer. De gillar mej….de slungar ur sej kritik men tål inte minsta lilla motgång själva.
    // Kao

 3. Ahh hoppas du fortsatt blir bättre
  Och så 🚭strongt att du lyckas avstå
  Jag kämpar en ojämn kamp med/mot mitt blossande.
  Att åtminstone dra ner på antal om jag inte klarar av att droppa helt.
  I morse var första dagen på länge jag lyckades öppna ytterdörren och bara stå där och andas in frisk morgonluft utan att genast ta tag i paketet.

  • Jag slutade genom att trappa ner. Sägs att det inte går. Men för mig var det rätt metod. Jag började med att avstå morgonciggen. När jag kunde det utan smärta rök cigaretten till förmiddagskaffet. Till sist var bara godnattciggen kvar. Den var svårast att avstå. Men det gick. Men det tog ett antal veckor innan jag slutat tänka på att röka.

   • Där ser man.
    För mej var det rätt metod att bli utskälld av doktorn. Dagens första cig är den svåraste för just mej.
    // Kao

  • Håller med om att dagens första cig är otroligt svår att avstå( även för mej). Beteendet sitter mer inrutat i en än vad själva nikotinbegäret gör: att plocka ut en cigarett, att tända den, dra första blosset, blåsa ut röken, aska och ”städa askkoppen” med ciggen, fimpa osv.
   Får se nu hur länge detta håller. För alltid hoppas jag ju. Än har det bara gått en vecka men det är som en evighet för mej. Jag behövde en utskällning av doktorn för att klara det. Nån antirökkurs, sprayer, skrämselpropaganda eller e-cigaretter eller vänliga ord fungerar inte för mej.
   Hoppas att du också kommer till skott och kan sluta framöver. Kanske börja med att lägga ciggen på en plats där det är svårt att komma åt dem? Högt upp på en hylla så att du måste upp på en stol för att nå dem, kanske? Man kan försvåra rökningen för sej själv.
   Reklampauserna på teve, som stör min sinnesfrid, har varit stora triggers för mej att gå ut och röka under.
   // Kao

 4. Håller med du borde verkligen sluta röka..
  Jag slutade 9 juni 2008 hamnade på SÖS med 2 magsår svimmade hemma i badrummet.. Man fick inte röka någonstans på sjukhuset om man ville så var man tvungen att gå ut.. Det var det sista jag ville likblek i deras fula morgonrock och yr i bollen jag hade säkert inte hittat tillbaka heller med alla hissar som finns överallt..

  När jag kom hem hade jag inte rökt på 3 dagar tänkte att jag skulle testa hur länge jag kunde låta bli.. Det blev fyra dagar, fem dagar och nu är det snart 9 år..

  Jag tänker aldrig på cigaretter längre men jag tycker det luktar gott när andra röker jag kommer aldrig bli en sån som gnäller på rökare…

  Men eftersom du ör sjuk så vore det ett plus i kanten för din livskvalitet att sluta..
  Kram Nicki

  • Du har naturligtvis helt rätt. Jag rökte min senaste cigarett kl 15.00 i fredags och jag hoppas jag klarar det den här gången.
   🙂
   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s