”Trump Är Ett Hot Mot De Mänskliga Rättigheterna…” // Kao

Human Right Watch säger följande om hotet som ligger framför oss i form av narcissisten och galningen (mina ord) Donald Trump. Om han gör allvar av sina hot mot dem som inte tycker som han (dvs de flesta) så kommer han vidta åtgärder mot dem. Vad dessa åtgärder består i kan vi ju bara gissa –  och hoppas att vi har fel. Att han tar lätt på lögnen och föraktar sanningen är just den väg många högerextrema partier och rörelser gör även här i Europa. Att han föraktar journalister som vill ställa frågor. Det här är farligt och en anledning till stor oro. Han är rasist och homofob. Han föraktar kvinnor och mexikaner – ja alla som inte tycker som han. Han är urtypen av en TYRANN och farlig för demokratin och spelar på folks rädsla och okunnighet. Och han har anhängare. Och vilka är det?

Saxat ur Aftonbladet 15/1-2017:

”Trump är ett hot mot de mänskliga rättigheterna”

Foto: AFP
NYHETERidag 00:06

WASHINGTON. Donald Trumps valseger kan, tillsammans med framgångar hos europeiska populister, leda till en våg av tyranni i världen.
Den varningen kommer från Human Rights Watch.

I sin världsrapport listar organisationen Trump som ett hot mot de mänskliga rättigheterna.

Donald Trump valdes till president efter en kampanj som underblåst hat och intolerans. Dessutom ökar inflytandet av politiska partier som avfärdar universiella rättigheter i Europa. Detta innebär att efterkrigstidens system för att garantera de mänskliga rättigheterna är i fara”.

 Det skriver organisationen Human Rights Watch i sin årsrapport för 2017, som kartlägger de mänskliga rättigheterna världen över.

Kritik mot retoriken

Enligt organisationen var en rad av Donald Trumps budskap under presidentkampanjen främlingsfientliga, rasistiska och sexistiska.

”Han talade till många amerikaners missnöje med ekonomisk stagnation och ett alltmer mångkulturellt samhälle på ett sätt som bröt mot de grundläggande principerna om värdighet och jämlikhet”, skriver Human Rights Watch.

”Kommer skada miljontals människor”

Trump-kampanjens löften om massutvisningar, inreseförbud för muslimer, inskräkningar i aborträttigheten och återinförandet av tortyrliknande förhörsmetoder kan få mycket allvarliga konsekvenser, enligt rapporten.

– Förslagen kommer att skada miljontals människor. Om inte Trumps stab drar tillbaka dem så riskerar USA att begå massiva kränkningar av de mänskliga rättigheterna, säger Human Rights Watch-chefen Kenneth Roth i en kommentar.

Varningen: Kan leda till tyranni

Men de potentiella farorna stannar inte vid USA:s gränser. Human Rights Watch är även mycket oroade över utvecklingen i flera länder i Europa:

”Trump och flera politiker i Europa söker makten genom att anspela på rasism, xenofobi, misogyni och nationalism. De hävdar alla att väljarna accepterar kränkningar av de mänskliga rättigheterna som påstått nödvändiga för att skapa jobb, undvika kulturella förändringar och förhindra terrorattacker. I själva verket är ett förakt mot de mänskliga rättigheterna den mest sannolika vägen till tyranni”.

Donald Trumps uttalanden fick hård kritik redan under valkampanjen. Efter segern har han dock tonat ner många av de mest kontroversiella budskapen.

– Jag lovar alla invånare i vårt land att jag kommer att vara president för alla amerikaner. Det här är väldigt viktigt för mig, sa han under sitt segertal i höstas.” (slut citat)

Så det finns alla anledning att oroa sej.


Lite annat som anknyter till farhågorna:

*För ca ett år sen sa en gammal bulgarisk sierska att Obama är USA:s SISTA demokratiska president.

*På 1600-talet förutspådde den franske hov- och livläkaren och siaren Nostradamus att ”ett stort krig utbryter mellan ett stort land i Väst  och Europa”. (Då existerade inte ens USA).

12 svar till “”Trump Är Ett Hot Mot De Mänskliga Rättigheterna…” // Kao

 1. Hualigen jag orkar inte ens tänka på hur det är i världen och hur det kommer att bli i framtiden. Otryggt läge kan man nog lugnt säga att det är.
  Obama är den bästa president de haft i USA.
  Ha en bra dag!
  kram

  • Obama har kanske varit rätt bra, men om det är att vara den BÄSTE av 44 stycken så är det mycket illa.
   FRamtiden ser mörk ut, även om jag i grund och botten är optimist så måste jag säga det.
   // Kao

   • Han är bäst av de som regerat under min levnadstid ..tycker jag nog..men jag är inte så insatt i politik så egentligen kan jag inte yttra mig.

    Håller med om framtiden..den ser inte särskilt ljus ut.

   • Det är obehagligt att se hur löst den med stor möda demokratin kan hänga, bara beroende på att odemokratiska strömningar tillåts få fritt spelrum – pga just demokratiska värderingar. Vi ser det i Sverige, i Europa, i USA. Och Trump är en mycket farlig person. En förtryckare, en tyrann och en narcissistisk galning i mina ögon.
    // Kao

   • Kan tycka att världen är ur led helt ibland ..makt religon och hat styr människor till att göra vad som helst verkar det som. Min jobbarkompis är från Iran och om hon fick önska vad som helst så skulle hon vilja avskaffa all religion. Då först tror hon det kan bli fred på jorden. Det ligger lite i det ..När sådana som Herr T kommer till makten kommer han dit pga stort missnöje bland befolkningen ..ingen trodde väl att en sådan pajas skulle komma så långt. Jag jobbade den natten med min irakiska jobbarkompis och vi fattade ingenting då vi följde valresultatet. Det var en obehaglig känsla..helt ofattbart.
    Det värsta som kunde hända hände.
    han klan bli farlig för hela världen.
    //Otto

   • ”Religionen är som ett opium för folket”…Visst, det är som du skriver, men det är inte enbart religionen i sej som bär skulden. Vissa människor bär en ondska inom sej, det är jag helt övertygad om. En önskan att härska och söndra, att till varje pris bestämma. Trump är ju som en bortskämd trumpen unge i en leksaksbutik. Får han inte som han vill ställer han till med jävelskap, utan att tänka på konsekvenserna.

    Stormrika människor med feta egon är minst lika farliga som religion.

    Även brist på utbildning är farligt, eftersom man lättare styrs av strömningar då man inte lärt sej tänka kritiskt och sortera bland det man ser och hör. Det är bland annat därför grupperingar som IS och Al Qaida hatar utbildning (särskilt för kvinnor).
    Jag har en f.d arbetskamrat jag träffar eller pratar i tele med då och då. Hon tror alltid på det första hon hör – och om det passar hennes egna tankegångar så biter hon sej fast i den övertygelsen. Sen spelar det ingen roll vad jag visar upp som bevis eller andra sätt att tänka. INGENTING biter på henne. Har inte frågat vad hon röstar på, det behövs inte…..jag fattar….. hon är en sån som skulle rösta på Trump eller SD.
    Så lättlurade religiösa obildade historielösa människor är såna som ser till att typer som Trump kommer till makten.

    Det finns mycket mer att skriva om detta.
    // Kao

   • Absolut tror heller inte att det bara är religionens fel..utan flera andra orsaker som samverkar eller är helt oberoende av varandra.
    Man kan vända och vrida på det många gånger ..och visst finns det onda människor ..
    Tror att en del går på droger för att överhuvudtaget kunna utföra det de gör..jag kan tänka mig att de som är onda måste döva det lilla samvete som de har på något vis..

    Man kan skriva hur mycket som helst i detta ämne.

   • Du har helt rätt.
    Gamla unkna kulturer och fanatiska religioner tillsammans är som en motorväg mot ondska. Kanske inte de som utför dåd mot oliktänkande är just onda i botten, men de präster och prelater som hetsar dem är det. De har ingen som helst känsla för andras liv och hälsa- De vill bara härska och bestämma. Och tyvärr är ju även kvinnorna i dessa kulturer lika ansvariga som männen många gånger. Särskilt inom islam, där de upprätthåller de patrialiska strukturerna.
    Det gäller också kristna rörelser som t.ex Ku Klux Klan likväl som islamiska dito. Och även hinduiska rörelser i Indien och däromkring. Och inte minst de fanatiska sionisterna i Israel. Så som du skriver: det finns hur mycket som helst att skriva i detta ämne.

    // Kao

 2. Trump ja jag förstår inte att han kunde bli vald överhuvud taget..
  Undrar just hur dom tänker på andra sidan pölen..
  Men hans beteende är en smula skrämmande och gud vet vad han kommer att ställe till med.. Det drabbar nog oss alla på olika sätt.. Kram Nicki

  • Det är farligt med såna personer som Trump. Lika farligt är det med människor som inte kan tänka själva och som röstar på honom.
   Kram
   Kao

  • Inte jag heller.
   Jag hoppas att Obama nu in i det sista gör något extra hedervärt: t.ex benådar Chelsey Manning och Edward Snowden. Och ser till att rättegången mot Bush och de andra lögnarna i frågan om irakkriget kommer igång snarast och att de skyldiga får sina straff.
   // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s